V Ružomberku pokračovať v nastolených výkonoch z prvých dvoch súbojov
Po dvoch domácich stretnutiach čaká na futbalistov MŠK Žilina v 3. kole nadstavby prvý súboj na hosťujúcom trávniku. V nedeľu podvečer sa predstavia v Ružomberku, kde chcú pokračovať v nastavených výkonoch a k tomu pridať aj úspešný výsledok.

Nedeľný duel, ktorý má v Ružomberku výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál.

Keďže na základe stále trvajúcich obmedzení bude uzavretý sektor pre hostí, stretnutie budete môcť sledovať aspoň v priamom televíznom prenose RTVS.


čerstvý finalista pohára

Už 77. vzájomný súboj histórie prinesie naše nedeľné meranie síl s hráčmi Ružomberka. V tejto sezóne sa v dvoch vzájomných dueloch proti "ruži" tešil vždy hosťujúci tím.  

Šošoni triumfovali pod Čebraťom ešte v auguste na začiatku sezóny po výsledku 3:2, pod Dubňom zas bral body tím Jána Haspru po výhre 2:1. Náš súper má za sebou okrem dvoch úvodných kôl v skupine o titul, v ktorých prehral na Slovane 0:1 a remizoval 1:1 v Michalovciach, aj semifinále Slovenského pohára. 

V dvojzápase proti Dunajskej Strede najskôr v prvom dueli na Žitnom ostrove bral remízu 1:1, v stredajšej domácej odvete neponechal nič na náhodu a zaslúžene po výhre 3:0 postúpil do júlového finále Slovenského pohára, kde sa predstaví štvrtýkrát v histórii.

Káder Liptákov ostal aj po "korone" v podstate nezmenený, trénerske duo Haspra - Sapara vyvažuje skúsenosti mladíkmi z tamojšej mládeže, a tak na seba narazia v televíznom súboji dva mladé celky.


byť znova žilinské, zdravo drzé mužstvo

Latku výkonnosti si zverenci trénera Pavla Staňa nasadili v prvých dvoch stretnutiach pomerne vysoko. Na Liptov cestujeme s cieľom udržať si tento trend a pridať k tomu aj body do tabuľky.

"Pracujeme na tom celý týždeň. Navyše po dlhšom čase sme na prírodnom trávniku, zvykáme si na rozdielne veci. Sme ale schopní sa prispôsobiť, a cestujeme preto k súperovi s úmyslom byť úspešní - či to bude herným prejavom, alebo aj dobrým výsledkom."

Proti nám bude stáť podobne mladý, motivovaný tím. Navyše posilnený aj stredajším postupom do finále. "Týmto im gratulujeme k postupu. Určite nás čaká veľmi ťažký duel. Stretnú sa dve podobné mužstvá, kvôli tomu musíme jednoznačne ukázať svoju kvalitu. Rozdáme si to medzi sebou. Isto to bude zaujímavý zápas, na ktorý sa aj ja osobne teším."

Hneď po zápase so Slovanom nešetril kormidelník MŠK chválou na svojich zverencov, a to aj napriek neúspešnému výsledku. Podobne to videla aj väčšina fanúšikov, od ktorých smerovala pozitívna odozva. "Sú to presne slová, ktoré som hovoril už na začiatku. Chalani budú robiť chyby a možno nedosiahneme iba pozitívne, optimálne výsledky. Na druhej strane sa potvrdilo, že divák dokáže oceniť a doceniť prístup, snahu, ochotu a srdce, aj keď sa to neskončí s dobrým koncom pre nás. Je na hráčoch vidieť, že tvrdo pracujú a chcú vyhrať. Takto by to malo byť."

Zaujímavosťou nedeľného merania síl proti Ružomberku môže byť aj fakt, že proti sebe môže v základe nastúpiť 22 Slovákov. "Bol by to menší paradox. Aj Ružomberčania, aj my pracujeme s mladými chalanmi. Je potrebné povedať, že máme šikovných aj zahraničných hráčov. V zostave nepozerám na to, či je niekto Slovák, Poliak alebo iná národnosť. Sme jeden kolektív, všetci rozprávajú po slovensky a aj legionári sú naši, pre nás sú Slováci. Je jedno, kto tam vybehne. Má to byť žilinské, zdravo drzé, sebavedomé mužstvo, ktoré chce každý zápas vyhrať. Do toho to budeme tlačiť." 

Práve legionári výborne naskočili do súboja proti Slovanu, zamiešali tak karty ohľadom základnej zostavy? "Je veľa dôvodom, prečo meniť, resp. nemeniť zostavu. Máme dostatočne široký káder a veľká väčšina, aj tí čo nehrajú, si zaslúži šancu. Obrovské rozdiely medzi hráčmi nie sú, všetci vytvárajú zdravé konkurenčné prostredie a aj vďaka doterajším náhradníkom podávame solídne výkony."

Ako je na tom kabína po zdravotnej stránke? "Zo širšej nominácie proti Slovanu sú všetci v poriadku, nachystaní nastúpiť a podať výkon, ktorý bude spĺňať naše parametre a požiadavky," dodáva šéf žltozelenej lavičky.


kabína je nabudená pred každým stretnutím

Po Jakubovi Paurovi má na svojom konte najviac prvoligových minút Kristián Vallo. Pravý obranca nechýbal v krídelných priestoroch proti Trnave ani Slovanu, rád by prispel dobrým výkonom aj na Liptove.


nadviazať na predošlý duel a pridať efektivitu

Ďalším odchovancom, ktorý bol po reštarte "hodený do vody", je obranca Adam Kopas. Aké má pocity po prvých dvoch dueloch?

"Podali sme dobré výkony, určite sa tam našli aj chyby. Postupne ich odstraňujeme, a preto verím, že v ďalších zápasoch to bude už iba lepšie," hovorí stopér, ktorý dostal dôveru v oboch stretnutiach, ktoré pre neho boli ako "krst ohňom". Pred reštartom mal na svojom konte iba dva zápasy v najvyššej súťaži, teraz svoje konto zdvojnásobil.. "Príjemne ma to prekvapilo, za čo ďakujem trénerom. S Janom Minárikom sa mi spolupracovalo v stopérskej dvojici dobre. Keď to porovnám so zápasmi II. ligy, je cítiť rozdiel v kvalite, navyše proti Slovanu asi aj dvojnásobne. Je to pre nás výborná škola, zbierame skúsenosti, a to je veľmi dôležité."

Nielen v II. lige, ale aj v mládeži Adam často nastupoval proti Ružomberčanom. "Veľa chalanov z "ruže" poznám aj z reprezentačných výberov. Rovnako majú mladý tím a hrajú veľmi dobre, čo potvrdili aj s Dunajskou Stredou v pohári. Nečaká nás preto nič jednoduché."

Fanúšikovia stoja po dvoch dueloch za kabínou. "Všetkých nás to v kabíne teší, že fanúšikom sa páči náš herný prejav. Veľmi sa už tešíme, keď sa vrátia späť na tribúny a pomôžu nám "osobne"."

Čo bude v nedeľu potrebné na tri body? "Ak zopakujeme a potvrdíme výkon spred týždňa proti Slovanu, dostaví sa aj dobrý výsledok. Musíme premieňať šance, byť efektívnejší, potom to príde," hovorí rodák zo Zástrania.


Nedeľný duel, ktorý má v Ružomberku výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál, na čiarach mu asistujú Radoslav Bobko a Adam Jekkel.


Upozorňujeme fanúšikov, že kapacita osôb na štadióne je ešte stále obmedzená, preto bude sektor pre fanúšikov hostí uzatvorený. Duel si tak môžete pozrieť aspoň prostredníctvom priameho prenosu na RTVS.

Facebook