Útočník Boris Krstić odchádza na hosťovanie do Srbska

Srbský útočník Boris Krstić, ktorý sa naplno neuplatnil v "A"-tíme MŠK Žilina najmä kvôli zdravotným problémom, odchádza na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny aj s následnou opciou na trvalý prestup. Dvadsaťročný zakončovateľ mieri do svojej domoviny - do prvoligového klubu Spartak Subotica.


aj vinou zranení hosťovanie

Srbský hroťák, ktorý pod Dubňom pôsobil jednu sezónu, sa uviedol strelecky predovšetkým v stretnutiach B-tímu. V II. lige skóroval dvanásťkrát a stal sa v ročníku 2022/2023 naším najlepším strelcom. Aj preto prišla šanca pre 20-ročného zakončovateľa najskôr trénovať s prvým mužstvom Šošonov a následne aj prvé dva ligové štarty v Zlatých Moravciac a doma so Skalicou. Žiaľ, viaceré zdravotné problémy limitovali Borisa nielen na začiatku aktuálneho ročníka. Preto absolvoval liečebnú kúru, po ktorej sa rozhodol pre zmenu dresu. Viac prezrádza o hosťovaní Srba do 30. júna 2024 športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Boris po príchode pod Dubeň počas minulého leta podával za rezervu veľmi dobré výkony. V priebehu jesene bol jedným z najlepších strelcov II. ligy, dobre napredoval a mal výborné zakončenie. Potvrdil svoj potenciál a aj na základe tohto sme ho zobrali do prípravy s "A"-tímom. Čakali sme, že ešte môže istý čas trvať, kým sa vyrovná s náročnejším prostredím. Mal však drobné zranenia a nie vždy sa dostal do najlepšieho levelu, aký mohol predviesť, lebo mal zmienené tréningové výpadky."

Aj kvôli nie stopercentnému zdravotnému stavu trvalo finálne rozhodnutie ohľadom ďalšej Borisovej budúcnosti dlhšie. "Jeho výkonnosť teda nebola na takej úrovni, aby bol plnohodnotným členom prvého mužstva. Boris tak vyjadril názor a túžbu, že by chcel vyskúšať niečo nové. Jeho agenti mu napokon našli pôsobenie v Subotici. Trvalo to dlhšie kvôli spomínaným zdravotným problémom, po ich vyriešení sa napokon dotiahlo so srbskou stranou hosťovanie s opciou."

Subotici patrí v úvode nového ročníka 9. priečka, keď v štyroch kolách dvakrát vyhrala a dvakrát prehrala.  

"V najvyššej srbskej súťaži budeme sledovať jeho výkonnosť. Veríme, že bude v prvom rade v poriadku a dostane dostatočný herný priestor," dodáva športový manažér Šošonov.

Facebook