UYL: Výborný výsledok z Grécka potvrdiť aj v domácej odvete
Tri týždne po víťaznom vstupe Šošonov do mládežníckej Ligy majstrov proti PAOK-u Solún sa s gréckym majstrom stretávame aj na domácom štadióne. Na stredajší odvetný duel sme sa okrem výborného výsledku 5:1 v Grécku naladili aj dvomi víťazstvami v domácej súťaži. Zverenci trénera Ivana Beláka ale do zápasu vstupujú so správnou dávkou rešpektu a pokory, keďže stále máme za sebou proti Grékom iba jeden "polčas".

Odveta 1. kola majstrovskej vetvy má pod Dubňom výkop zajtra o 16:30 hod. a povedie ju hlavný rozhodca Dzmitry Dzmitryieu z Bieloruska.

Zo zápasu nebude priamy prenos, Šošonov však môžete prísť podporiť za symbolické 1€, vstupenky sú v predaji cez Ticketportal.


nastavenie ako pred prvým duelom

Pod Dubeň sa takmer po dvoch mesiacoch od skvelej jazdy nášho "A"- mužstva kvalifikáciou Konferenčnej ligy vracia európsky futbal. Všetci sa už na futbalové spestrenie patrične tešia, čoho dôkazom je aj rozhovor s trénerom nášho staršieho dorastu Ivanom Belákom.

"Na pondelkovom tréningu sme sa všetci stretli v kompletnom zložení, povedali sme si niečo k víkendovému zápasu a k tomu, čo nás čaká počas najbližšieho týždňa. Myslím si, že chalani sa ale tešia rovnako, ako keď sme cestovali na prvý duel do Grécka," uviedol na margo začiatku európskeho týždňa kormidelník MŠK. 

Tentokrát vstupujeme do zápasu po dvoch ligových výhrach. "Prvý duel sme hrali pár dní po stretnutí s PAOK-om proti Nitre. Na chalanoch preto bolo trochu cítiť aj únavu, v zápase nebolo toľko energie, ako vyžadujeme, ale výsledkovo sme ho zvládli. Naopak, v poslednom súboji v Senici nám zo zdravotných dôvodov vypadlo viacero hráčov. V zápase sme použili preto aj mladších chalanov, ktorí sa ukázali v dobrom svetle. Myslím si, že sme ho zvládli rovnako dobre." Domáce stretnutie s Nitrou sme vyhrali výsledkom 3:1 a cez víkend sme porazili Senicu u nich na Záhorí pomerom 3:0.

Úvodná skúška v Európe po troch rokoch priniesla pre viacerých až nečakane vysokú výhru Šošonov 5:1. "Tým, že sme nevedeli, do čoho proti PAOK-u ideme a nemali sme o nich veľa informácií, tak aj koncentrácia pred duelom bola na najvyššej možnej úrovni. K zápasu sme pristúpili s maximálnym rešpektom a úsilím." Tréner ale vie, že ani zďaleka sme ešte nepostúpili. "Súpera nemôžeme pred odvetou podceniť. Tak budeme viesť aj chalanov, lebo sami videli, že PAOK je naozaj kvalitné mužstvo. Nevieme, v akom zložení pricestujú, lebo v domácej súťaži nepoužili to najsilnejšie, čo mali k dispozícii. Ak pricestujú so všetkým hráčmi, ktorí spadajú do kategórie do 19 rokov, tak ich kvalita sa ešte znásobí," opísal silu gréckeho výberu lodivod žltozelených.

Po taktickej stránke to môže byť úplne iný duel ako v Thessalonikách. "Obe mužstvá sa už navzájom poznajú lepšie. PAOK sa bude snažiť určite eliminovať naše silné stránky, vďaka ktorým sme ho zdolali. Na druhej strane, my už máme tiež lepšie naštudovanú hru, ktorá na nás platila predovšetkým v úvodnej dvadsaťminútovke." Práve v nej išli domáci do vedenia a mali aj ďalšie šance na navýšenie náskoku. Našťastie sa tak nestalo a hru postupne zobrali pevne do rúk Šošoni, ktorí to pretavili do piatich presných zásahov. 

Kvalitné futbalové divadlo sľubuje aj trávnik, ktorý je na rozdiel od Grécka na oveľa lepšej úrovni. "Stav ihriska bude výhodou pre oba tímy. Už v prvom dueli ukázali všetci hráči súpera veľmi dobrú kontrolu lopty a tento terén im bude vyhovovať rovnako ako nám. Dá sa tu hrať rýchly, technický a kombinačný futbal, čo sľubuje výborný duel z oboch strán." Víťaz dvojzápasu sa následne stretne s lepším z dvojice Kajrat Almaty a APOEL Nikózia (odveta sa hrá v Kazachstane v stredu od 13:00 hod.)

Dvadsaťčlenná nominácia na zápas prejde menšími zmenami. "Viaceré zmeny sú vynútené kvôli zdravotným problémom, týka sa to asi troch až štyroch hráčov. Základ mužstva, ktoré cestovalo do Grécka, je ale plne pripravený na stredajšiu odvetu." Tím sa rovnako ako tréneri na sto percent zameriavajú na odvetu, ďalej ešte nemyslia. "Ako som už spomínal, do duelu pôjdeme s maximálnou pokorou a rešpektom, lebo pri mládežníckom futbale sa môže stať hocičo. Do úvahy treba brať rovnako aj kvalitu súpera. Budeme sa teda snažiť ísť do stretnutia tak, ako keby šlo o prvý duel," povedal kouč, pre ktorého je to prvá európska skúsenosť na trénerskej stoličke.

Lístky sa predávajú za výhodnú cenu, viacero mládežníckych skupín ich má dokonca zadarmo. "Dúfam, že príde veľa divákov. Z Grécka sme doniesli sľubný výsledok, čo by ich mohlo prilákať ešte viac. Aj pred tromi rokmi v súboji s Montpellierom prišla celkom pekná divácka kulisa. Verím teda, že sa to zopakuje aj tentokrát a chalanom dodajú tribúny ďalšiu potrebnú energiu," ukončil s nádejou čo najviac zaplneného štadióna tréner kategórie U19. 


vstupenky

Vstupenky na zápas si ešte stále môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

Všetky informácie o lístkoch TU.


priamy prenos

Kvôli nariadeniam UEFA nebude tento zápas vysielaný v televízii ani na internete.


rozhodcovia

Stredajšie stretnutie na Štadióne MŠK Žilina s výkopom o 16:30 hod. rozhoduje hlavný arbiter Dzmitry Dzmitryieu z Bieloruska. Na čiarach mu budú asistovať jeho krajania Denis Emelyanchikov a Siarhei Firynovich.


Facebook