UYL | Sparte máme čo vracať, z Prahy chceme dobrý výsledok do odvety

Mládežnícky futbalový ošiaľ menom UEFA Youth League je po dvoch týždňoch späť. V najprestížnejšej dorasteneckej súťaži pokračujeme druhým kolom proti AC Sparta Praha. Federálny dvojzápas začneme na trávniku súpera. Nie je to tak dávno, čo sme si s "rudými" zmerali sily v Česko-slovenskom pohári, kde z toho bola penaltová dráma so smolným koncom pre MŠK. Veríme, že podobne kvalitný duel, no tentoraz s víťazným koncom pre Šošonov uvidíme aj tentokrát.

Stretnutie má na Štadióne FK Loko Vltavín výkop v stredu o 13:00 hod. a povedú ho arbitri z Faerských ostrovov. Priamy prenos si môžete pozrieť naživo na stránke sparta.cz. Lístky sa budú dať kúpiť na mieste.

Domáca odveta je na programe v stredu 29. novembra pod Dubňom. Vstupenky od 1 € sú už v predaji.


o súperovi

AC Sparta Praha

Rok založenia: 1893

Klubové farby: bordová, modrá, žltá

Štadión: epet ARENA (kapacita 18 349 divákov) / Stadion FK Loko Vltavín (kapacita 3 000 divákov)

Umiestnenie v lige U19:

Vzájomný zápas U19: 2:2 (3:4 na PK) - Česko-slovenský pohár 2022

Tréner U19: Jan Kopaňko (Česká republika)


kvalitatívne značne vyššie ako pafos

Pán tréner, pred nami je v druhom kole mládežníckej Ligy majstrov Sparta. Aký veľký rozdiel to bude oproti Pafosu?

"Určite bude kvalita súpera vyššia ako v dvojzápase prvého kola. Sparta dlhodobo potvrdzuje svoju kvalitu v mužských, ale aj mládežníckych súťažiach. Je to tím európskych parametrov."

So súperom sme sa stretli nedávno v Česko-slovenskom pohári. V čom sú silní? Na čo sú musíme dať pozor?

"Prezentujú sa silovým herným štýlom s dobrými individualitami, čím sa snažia presadiť. Bolo to vidieť aj v našom spomínanom meraní síl, v súbojoch 1 na 1 v ofenzíve aj defenzíve je ich najväčšia sila."

Očakávate podobný duel ako ten júnový?

"Je to iná súťaž, je to mládežnícka Liga majstrov. Nevracal by som sa preto k tomu, čo bolo, ale pozeráme sa a sústredíme sa na to, čo bude."

Tentokrát, na rozdiel od duelov s Pafosom, ideme od Youth League naladení dvomi výhrami v lige. Môže to pomôcť?

"Je fajn, že sa nám v lige konečne podarilo vyhrať a byť efektívni. Určite to ale nemôžeme porovnávať s duelom proti Sparte, nakoľko kvalita tímov je diametrálne odlišná. Keď sa však vyhráva, tak sebavedomie ide hore a nálada je lepšia."

Na druhej strane aj Sparta má za sebou dôležitú ligovú výhru v derby proti Slávii. Sledovali ste ho? Čo ste z neho zistili?

"V porovnaní so zápasom prvého kola UEFA Youth League proti Haife boli na súpiske teraz asi iba dvaja hráči. Skôr je to teda tím poskladaný z hráčov "B"- tímu Sparty, ktorý pôsobí v druhej českej najvyššej súťaži. Sledovali sme preto prevažne tieto zápasy, ktoré nám ukázali, akým systémom sa chcú prezentovať."

V tíme súpera je po letnom prestupe náš bývalý hráč Marián Weber. Mohol by zohrať dôležitú úlohu? Predsa len, dobre nás pozná…

"Možno áno, možno nie, netrúfam si povedať. Ťažko povedať, či budú od neho chcieť nejaké informácie. Úprimne, vôbec sa nad tým nezamýšľame."

S akým cieľom pôjdete do prvého zápasu? Čo by ste brali pred odvetou ako dobrú východiskovú pozíciu?

"Pred prvým stretnutím sú domáci určite favoriti. Pôjdeme do stretnutia s tým, že aj po ňom chceme mať šancu postúpiť. Samozrejme, budeme bojovať o čo najlepší výsledok, aby sme pred domácimi fanúšikmi mohli zabojovať o postup."


priamy prenos + vstupenky

Zápas mládežníckej Ligy majstrov medzi Spartou Praha a MŠK Žilina bude Sparta vysielať naživo na svojej webovej stránke sparta.cz bez nutnosti poplatku či registrácie. V prípade záujmu sa budú vstupenky predávať na mieste pred štadiónom. Cena je 100 Kč (iba hotovosť). 


doprava na štadión

  • električka – zastávka Dělnická a odtiaľ cca 8 minút pešo
  • metro – zastávka Nádraží Holešovice a odtiaľ cca 10 minút pešo

rozhodcovia

Prvý zápas 2. kola majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov, ktorý má na štadióne vo Vltavíne výkop o 13:00 hod., povedú rozhodcovia z Faerských ostrovov. Hlavným arbitrom bude Jóhan Hendrik Ellefsen, ktorému budú na čiarach asistovať Jan Hermansen a Jógvan Breckmann. Štvrtým rozhodcom bude Čech Karel Rouček.


Facebook