UYL | Do odvety s Pafosom s tesným náskokom a cieľom postúpiť

Tri týždne po najtesnejšej výhre na Cypre v rámci prvého kola mládežníckej Ligy majstrov čaká Šošonov domáca odveta. Dobrá východisková pozícia do duelu pod Dubňom láka aj záujem žilinských fanúšikov. Momentálna forma z národných súťaží síce hovorí v prospech Pafosu, no žltozelení majú v hlavách iba jedinú myšlienku - postup ďalej. Podarí sa nám tak v 1. kole majstrovskej vetvy ako pred dvomi rokmi potvrdiť postup výhrou aj na domácom trávniku? 

Stretnutie má na Štadióne MŠK Žilina výkop v stredu o 16:30 hod. a povedú ho arbitri z Bosny a Hercegoviny. Vstupenky od 1€ sú stále v predaji. Priamy prenos kvôli nariadeniam UEFA, žiaľ, nebude dostupný.


o súperovi

Pafos FC

Rok založenia: 2014

Klubové farby: biela a modrá

Štadión: Stelios Kyriakides Stadium (kapacita 8 500 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • aktuálna sezóna: 1. miesto (po 5. kolách 13 bodov - 4 výhry a 1 remíza)
  • minulá sezóna: 1. miesto (historicky prvý titul)

Vzájomný zápas: 1:0 (vonku)

Tréner: Oleksandr Knyazev (Ukrajina)


postúpiť futbalovosťou

Pán tréner, súpera už po prvom zápase poznáme o čosi viac. Čo nám duel v Pafose ukázal?

"Poznáme, ale stále musíme byť pozorní. V domácom zápase nevyužili limit starších hráčov, no vo svojej súťaži hrali v posledných kolách aj s nimi. Predpokladáme, že s nimi prídu aj na odvetu, čo určite zvýši ich celkovú kvalitu. Sme preto maximálne ostražití."

Je pre nás dôležité, že máme pred odvetou výhodnú pozíciu?

"Môže nám to pridať trochu sebavedomia, ale na druhej strane, sami sme sa tam presvedčili, že to nebolo jednoduché víťazstvo. Súper sem príde s tým, že nemá čo stratiť a isto nám bude chcieť vrátiť prehru."

Súper má aktuálne v lige lepšiu formu ako my, keď vyhral dve stretnutia. Prikladáte tomu nejakú váhu?

"Keď sa vyhráva, tak pohoda v družstve je lepšia. Ale rovnako ako som povedal pred zápasom v Pafose, my v našej súťaži nehráme zle, no trpíme na nepremieňanie šancí a inkasujeme ľahké góly. Väčšinou sme futbalovejší, ale nevychádza nám to v oboch pokutových územiach."


S čím pôjdete do zápasu. Bude cieľom postúpiť hocijakým spôsobom alebo chceme ukázať pred fanúšikmi aj dobrý výkon?

"Samozrejme, že prvotným cieľom je postup, keďže z vonku sme priniesli pozitívny výsledok. Rozhodne však neustúpime od našej filozofie, ktorou je rozvoj hráča. Tým pádom nebudeme nič meniť na našej taktike a budeme sa ich snažiť zdolať futbalovo."

Na odvetu príde aj pekná divácka kulisa. Vnímate to ako ďalšiu extra motiváciu pre hráčov po skúsenosti spred dvoch rokov?

"Áno, ukázalo sa to aj pred dvomi rokmi. Niektorí z chalanov ešte pred takou kulisou asi ani nehrali, takže to bude určite pre nich motivácia. Bude záležať aj na nás, aby nám tribúny fandili čo najviac. Najprv musíme ukázať my niečo na ihrisku a potom nám aj oni určite pomôžu za dobrým výsledkom."

Ako to momentálne vyzerá v kádri. Nastanú v nominácii nejaké zmeny v porovnaní s Cyprom?

"Máme nejaké otázniky, čo sa týka zdravotného stavu. Do zápasu ostáva ešte čas, takže uvidíme, ako sa to nakoniec vyvŕbi. Žiaľ, máme aj zranených hráčov, ktorí do zápasu na sto percent nezasiahnu. Mrzí nás to, no musíme ich nahradiť inými hráčmi a veriť, že ich plnohodnotne zastúpia."


vstupenky

Lístky na stredajší európsky súboj si môžete zakúpiť ONLINE na našej webovej stránke.

  • ZDARMA - držitelia permanentiek MŠK na aktuálnu sezónu (v cene permanentky garantované svoje miesto).
  • 1 € - ženy, deti do 16 rokov + organizované skupiny detí, škôl, mládežníckych tímov (na 10 detí, jeden dospelý doprovod).
    • Organizované skupiny detí sa nahlasujú na mail mskzilina@mskzilina.sk do pondelka 23. októbra do 20:00 hod. Zároveň je potrebné zaslať aj meno a telefónne číslo doprovodu (zodpovednej osoby za danú skupinu). Po termíne prihlasovania vás budeme informovať o odovzdaní vstupeniek, resp. ich zaslaní na mail ako aj o ďalších detailoch.
  • 3 € - dospelí (okrem VIP C a D).
  • 5 € - VIP C a D.

priamy prenos

Zápas mládežníckej Ligy majstrov medzi Pafosom a MŠK Žilina nebude vysielať žiaden zo slovenských vysielateľov s právami na túto súťaž. Náš klubový kanál MSKZilinaTV na Youtube podľa predpisov UEFA nemôže duel streamovať.


rozhodcovia

Odvetu prvého kola play-off majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov povedú rozhodcovia z Bosny a Hercegoviny. Hlavným arbitrom bude Luka Bilbija, ktorému na čiarach budú asistovať Aleksandar Smiljanić a Marko Perić. Štvrtým rozhodcom bude Slovák Kristián Micheľ.


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu). Vyhradené miesta tam budú mať autobusy pre organizované skupiny detí, ktoré majú vstupenky na východnú tribúnu.
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn)
    • Na duel môžete využiť NOVÝ ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (musíte ísť na Kysuckú ulicu a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu (viď mapka).

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý bude bývať otvorený na všetkých ligových stretnutiach novej sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v stredu otvorený od 14:30 - 17:30 hod.


Facebook