U17: Šošoni v Miláne nakoniec štvrtí, no s cennými skúsenosťami
Akadémia MŠK bude mať zastúpenie na medzinárodnom Memoriáli Pierluigiho Casiraghiho. Tento víkend pocestuje do Milána naša sedemnástka, ktorá si zmeria sily so zaujímavými tímami.

Mladí šošoni sa v Taliansku predstavia na druhom ročníku memoriálu. Ten nesie meno bývalého talianskeho reprezentanta, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil v Juventuse Turín, rímskom Laziu a v londýnskej Chelsea. Naša sedemnástka bude chcieť obstáť v konkurencii domáceho Interu Miláno, rakúskeho Red Bullu Salzburg a belgického Anderlechtu Brusel. 

V sobotu vyzvú zverenci trénera Slavomíra Konečného milánsky Inter a v nedeľu sa stretnú s víťazom/zdolaným z duelu Salzburg - Brusel. 

"Pozvánke na turnaj sme sa potešili. Či už ako klub, alebo aj my ako kolektív sme poctení, že nás takýto veľkoklub pozval medzi mládežnícku elitu. Sme radi, že sa môžeme porovnávať v konfrontácii s top tímami," vyjadril sa k pozvaniu na turnaj tréner našej sedemnástky. 

Žilinská U17 sa pred turnajom naladila ligovými víťazstvami nad Michalovcami i Popradom. S akými cieľmi pôjde tím do Talianska? "My sme zameraní na výchovu individualít pre vrcholový futbal. Ide nám preto o porovnanie sa nielen na úrovni jednotlivcov, ale aj tímovej." 

Dorastenci nebudú do Milána cestovať v kompletnom zložení. "Niektorí hráči sú po zraneniach, čiže nejdeme úplne stopercentní a dvaja hráči – Dominik Šnajder a Vladimír Kaňuch – budú v tom čase ešte v reprezentácii. Káder doplníme o štyroch mladších chlapcov," ozrejmil situáciu v tíme tréner Slavomír Konečný.


program zápasov žilinskej u17 na turnaji v taliansku 

31.8. Inter Miláno U17 - MŠK Žilina U17 3:2 (0:0) Góly MŠK: Dubec, Jaššo

Zostava MŠK: Žúrek - Luka, Oravec, Jaššo - Kubasák, Urgela, Rusko, Kopásek - Jakubík, Jambor, Bombík

Šošoni sa favorizovaných domácich futbalistov nezľakli a napriek miernej prevahe Talianov naša obrana v prvom polčase všetky nebezpečnejšie situácie ustála. Po zmene strán začali padať už aj góly na oboch stranách. Domáci napokon strelili o jeden gól viac, keď odolali nášmu veľkému záverečnému tlaku.

1.9. MŠK Žilina U17 - Red Bull Salzburg U17 0:0, na pen. 3:4

Zostava MŠK: Žúrek - Luka, Oravec, Jaššo - Kopásek, Urgela, Bechný, Kukuč - Jakubík, Jambor, Húšťava

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Vo veľmi ťažkom zápase sme boli dobre organizovaní v defenzíve a nebezpeční z protiútokov. Súper mal viac z hry, ale najvyloženejšiu šancu sme si vypracovali my. Hráči ukázali charakter a mentalitu, za čo ich chcem pochváliť. Verím, že nás takáto konfrontácia posunie výrazne vpred a parametre hry z tohto turnaja prenesieme do našich podmienok."

Za najlepšieho brankára turnaja vyhlásili nášho mladého šošona Dominika Žúreka.

Facebook