U15 & U14 | Zhodnotenie jesene: Do jarnej nadstavby z prvých miest
Futbalovú jeseň definitívne ukončili majstrovstvá sveta, no mládežnícke výbery MŠK oddychujú už o čosi dlhšie. Vianočné voľno a čakanie na začiatok zimnej prípravy si tak vyplníme zhodnotením prvej časti sezóny z pohľadu každej kategórie.

Po roku naši starší žiaci opäť dominovali na strednom Slovensku. Ich jesennú časť nám priblížili tréneri Martin Repaský a Daniel Mrázik. A k tomu máme pre vás aj zopár štatistík.


U15: neustále zlepšovanie 

Žltozelení Šošoni v kategórii U15 prešli základnou časťou v skupine Stred, až na jedno zaváhanie v 2. kole proti Ružomberku, bez väčších problémov, a zaistili si tak postup do skupiny o titul. V nej si najlepšie družstvá zo stredného Slovenska zmerajú sily s najlepšími z východu. O svoj pohľad na jesennú časť sa podelil aj tréner tejto kategórie Martin Repaský.

K družstvu do 15 rokov som prišiel v lete tohto roka a zo začiatku som sa v tejto kategórii hľadal. Bolo to najmä spôsobené tým, že odozva organizmu hráčov na zaťaženie bola iná ako kategóriách, ktoré som doposiaľ trénoval ako hlavný tréner. V tomto smere mi veľmi pomohli moji kolegovia a kamaráti Radovan Frátrik a Ján Kačáni, za čo im aj takouto formou ďakujem.

V príprave sme sa snažili postupne zvyšovať zaťaženie chlapcov, no vzhľadom na nabitý program sa nám to veľmi nedarilo. Napriek tomu si myslím, že v súťaži sme sa od zápasu k zápasu zlepšovali, čo bolo pre nás veľmi dôležité. Sme radi, že do nadstavby ideme z prvého miesta.

Čo sa týka jednotlivcov, tak ako to býva v živote, tak aj v tom futbalovom, niektorí chlapci ma milo prekvapili a niektorí zaostali za svojím potenciálom. V niektorých prípadoch to spôsobil ich zdravotný stav, resp. častý alebo dlhý výpadok z tréningového procesu, a niekedy aj ľahkovážnosť z ich strany. Za najväčšie pozitívum tohto kolektívu považujem jeho pracovitosť a pevne verím, že nám to vydrží aj na jar. Na jarnú časť sa tešíme, nakoľko sa spájame s najlepšími družstvami z východu. To nám ukáže, ako na tom reálne sme.

Ďakujem klubu za podmienky, ktoré máme vytvorené, chlapcom a svojim kolegom za to, že to so mnou vydržali. Na záver prajem všetkým pokojné a požehnané sviatky, a veľa zdravia v starom aj novom roku.


štatistiky po jesennej časti

tímové štatistiky

10 výhier - 0 remíz - 1 prehra

Postavenie v tabuľke: 1. miesto

Počet bodov: 30 bodov

Skóre: 59:7


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Matúš Igaz (12)

Najviac čistých kont: Adrián Balík, Filip Boldiszár a Martin Marušák (2)

Najviac odohratých minút: Lukáš Žilinčík (679)


U14: základom je tímový duch

Stopercentnú úspešnosť majú po jeseni starší žiaci do 14 rokov. Na jar ich rovnako čaká konfrontácia s top tímami z východu Slovenska. Podľa trénera kategórie U14 Daniela Mrázika však majú stále na čom pracovať. Potenciál je ale v tomto tíme podľa neho vysoký...

Stále máme na čom pracovať, neustále sa musíme zlepšovať a posúvať družstvo smerom k lepším výkonom. Rovnako je potrebné zvyšovať náročnosť na hráčov, či už v tréningoch alebo v zápasoch. Spokojnosť panuje s prístupom k povinnostiam a reprezentácii klubu.

Čo sa týka postavenia v tabuľke a výsledkom, je to meradlo, ktoré nás uspokojilo, ale nemôžeme sa o to opierať do budúcna. Musím povedať, že celé družstvo má skvelý tímový duch, čo ma veľmi teší. Je to základ k tomu, aby sme mohli ďalej napredovať v dobrej atmosfére a ťahalo nás to na ihrisko či k dobrej spolupráci.

Chcem sa poďakovať kolegom zo sekcie žiakov, ktorí sú mi nápomocní a vzájomne sa odborne vzdelávame novými poznatkami.


štatistiky po jesennej časti

tímové štatistiky

11 výhier - 0 remíz - 0 prehier

Postavenie v tabuľke: 1. miesto

Počet bodov: 33 bodov

Skóre: 104:3


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Bruno Solovic (23) a Šimon Pobijak (17)

Najviac čistých kont: Michal Kopál (4) a Patrik Zrebný (3)

Najviac odohratých minút: Alex Vrábel (467)


Facebook