U15 & U14 | Po sezóne: Stabilné výkony pretavené do zlata a striebra

Mládežnícky futbal pod Dubňom na pár týždňov stíchol, a to je ideálny čas na bilancovanie uplynulého ročníka. Starší žiaci robili fanúšikom radosť počas celej sezóny, nakoľko obe kategórie prehrali dokopy iba tri zápasy. Kategórii do 15 rokov pod vedením Martina Repaského sa to napokon podarilo pretaviť aj do zisku cenného titulu. Kategória do 14 rokov pod vedením Daniela Mrázika si nanešťastie vybrala svoju najhoršiu chvíľu vo finále, no aj zisk 2. miesta je pekným úspechom.

Ako hodnotia uplynulý ročník samotní tréneri? Dozviete sa v článku nižšie, kde nájdete aj sezónne štatistiky.


U15 | pekná rozlúčka so žiackym futbalom

Pán tréner, aké pocity vo vás prevládajú po skončení sezóny s odstupom času?

"S družstvom som pracoval rok. Nakoľko som bol prvýkrát trénerom v kategórii U15, množstvo vecí bolo pre mňa, nechcem povedať nových, ale skôr iných. Počas celej sezóny sme sa snažili spolu s realizačným tímom (Radovan Frátrik - asistent, Ján Kačáni - kondičný tréner a Anton Vasko - tréner brankárov) pracovať štandardne. Máme nastavený mikrocyklus a ten sme sa snažili dodržať. Absolvovali sme tri medzinárodné turnaje, čo je podľa mňa na túto vekovú kategóriu trochu veľa. Ale bola to výborná medzinárodná konfrontácia, ktorá nám veci ukázala inak ako naša súťaž. Veľké pozitívum bolo, že sa nám vyhýbali zranenia spôsobené záťažou, čo bolo, bude a je veľmi dôležité pre rast výkonnosti týchto chlapcov."

"Na záver chcem poďakovať chlapcom za celú sezónu a za to, že sa nám spoločne podarilo vytvoriť dôveru medzi nami. Ďalej ďakujem klubu za výborné podmienky - skutočne nám vytvorili také podmienky, že sme sa všetci mohli sústrediť iba na futbal a zlepšovanie týchto chlapcov. A samozrejme ďakujem svojmu realizačnému tímu za spoluprácu a každý jeden deň s nimi."

Ako ste spokojný so sezónou po hernej stránke?

"Po hernej stránke si myslím, že pred rokom v lete sme sa sa hľadali. Nebolo to optimálne, prišli noví chlapci, niektorí odišli, no postupne sa naša hra zlepšovala. Mali sme veľmi dobrú prípravu v zime, v ktorej sme hrali so zvučnými súpermi a boli v týchto stretnutiach konkurencieschopní. Chlapci v zápasoch dostali sebavedomie a naša hra už mala požadované parametre po všetkých stránkach. To sme si udržali až do konca. Teda až na posledný polčas sezóny proti Slovanu, v ktorom sme stratili koncentráciu na hru. Vzhľadom ale na celú sezónu som bol s našou hrou spokojný."

Hoci výsledky nie sú u nás prvoradé, sú pre nás pekné umiestnenia odzrkadlením dobrej práce?

"Výsledky nie sú dôležité, keď ich máte. S každým víťazstvom rástlo sebavedomie tímu, ten tím potom vytlačil individuality. To sa ukázalo aj v závere sezóny, kedy chlapci dokázali zvládnuť náročné zápasy. Vyhrať súťaž starších žiakov U15 bola pre hráčov krásna rozlúčka so žiackym futbalom. Je to pre nich odmena za pracovitosť, lebo tá týchto chlapcov zdobila. Na druhej strane, dnes už vedia, že futbal v doraste má vyššie nároky. Držím im palce, aby tento prechod zvládli a neostali pri žiackom futbale."


štatistiky

tímové štatistiky

24 výhier - 0 remíz - 2 prehry

Postavenie v tabuľke: 1. miesto

Počet bodov: 69 bodov

Skóre: 121:14

Finále o Majstra SR: 1. miesto (výhra 1:0 s ŠK Slovan Bratislava)


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Lukáš Michalík (23)

Najviac čistých kont: Filip Boldiszár (8)

Najviac odohratých minút: Lukáš Žilinčík (1687)


U14 | jediná prehra miernym sklamaním

Pán tréner, ako ste spokojný so sezónou po hernej stránke?

"Úvod sezóny bol turbulentný, lebo som dostal chlapcov a kategóriu, ktorú som nemal navnímanú. Predošlí tréneri však družstvo pripravili veľmi dobre, takže som si "sadol v podstate do Ferrari a len som sa viezol" (smiech). V sezóne sme herne dominovali, výrazne najmä v jej prvej polovici a jeseň sme zvládli nad očakávanie. Jar už bola náročnejšia, ale výkonnosť chlapcov vplyvom nových tréningových podnetov rástla kontinuálne, čo nás predurčovalo zvládnuť všetky prekážky."

Hoci výsledky nie sú u nás prvoradé, sú pre nás pekné umiestnenia odzrkadlením dobrej práce?

"Výsledkovo to bolo v poriadku, hoci v tomto veku nie pre nás prioritou hrať kvôli výsledkom. Ja to ale vnímam ako súčasť futbalu. Chlapci si to musia uvedomiť a vnímať aj takýto podnet, rovnako ako aj nové prvky tréningu, ktoré hráčov zlepšujú. Bez čísel je ťažké hodnotiť sezónu, čiže aj výsledky patria k futbalu."

Počas ročníka sme sa stretli s kvalitnou domácou i zahraničnou konkurenciou. Čo tieto zápasy ukázali? Na akých veciach ešte treba pracovať?

"Musím uznať, že medzinárodná konfrontácia nás skvele preverila a ukázala nám veľa. Musíme pridať na organizácii hry družstva smerom do defenzívy, ale aj ofenzívy. Dôležitá je najmä spolupráca a riešenia na jeden dotyk, lebo to je na medzinárodnej úrovni, kde sme v priestorovej a časovej tiesni, rozdielové. Súťaž sme napokon nezvládli podľa našich predstáv až do víťazného konca, čiže zavládlo aj sklamanie. V hre nám chýbala vyspelosť v individuálnom riešení situácií a taktiež treba stabilizovať výkonnosť hráčov. Na záver by som chcel poďakovať celému realizačnému tímu za spoluprácu."


štatistiky

tímové štatistiky

24 výhier - 1 remíza - 1 prehra

Postavenie v tabuľke: 1. miesto

Počet bodov: 73 bodov

Skóre: 164:13

Finále o Majstra SR: 2. miesto (prehra 1:2 s AS Trenčín)


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Bruno Solovic (31)

Najviac čistých kont: Patrik Zrebný (6)

Najviac odohratých minút: Tobias Hrobárik (1262)


Facebook