U15: Šošoni napokon štvrtí, Eindhovenu podľahli aj v súboji o bronz
Starších žiakov Akadémie MŠK Žilina čakal prestížny medzinárodný turnaj v Spojených arabských emirátoch - Zayed International Football Cup 2022 pre kategóriu U15, kde sa predstavili opäť po troch rokoch.

Šošoni v "A"-skupine hrali proti domácim tímom Alwahda a Aljazera, ktorých doplnil holandský PSV Eindhoven.


sporting, eindhoven či partizan

Po troch rokoch smerujú naši starší žiaci opäť do arabskej krajiny, kde sa predstavia na výborne obsadenom turnaji - Zayed International Football Cup 2022 v Abu Dhabí. Práve na tomto turnaji sa tešili z výhry Šošoni pred štyrmi rokmi, kedy zdolali vo finále španielsky Betis Sevilla

Tentoraz cestuje do Ázie žltozelený tím pod vedením trénera Ľuboša Nosického, ktorí sa predstaví v osemčlennej, medzinárodnej konkurencii. Okrem nás a tradičných domácich tímov Al Wahda, Al Ain, Al Jazera a Banyas bude hrať na turnaji srbský Partizan Belehrad, portugalský Sporting Lisabon a holandský PSV Eindhoven, ktorý bude aj naším súperom v skupine A.

V tomto ročníku sú tímy rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín, pričom prvé dva tímy postupujú následne do semifinále.


zápasový plán Šošonov


pondelok 4.4.

Al Wahda (SAE) - MŠK Žilina 1:5 (0:2) Góly MŠK: Tichý 2, Baleja, Smak, Kubala

Zostava: Labaj - Murček, Meško, Pavlík, Mišiak - Stručka, Blaško, Baleja - Kubala, Tichý, V. Straka

Striedali: M. Bortoli, Roháč, Bondarenko, Kováčik, Smak

Najlepší hráč zápasu: Karol Blaško

Najlepší brankár zápasu: Martin Labaj

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "Zápas sa hral agresívne a vo vysokom tempe. Rozhodla naša kvalita v útočnej fáze a najmä tímový výkon, za ktorý chcem chalanov pochváliť." 


streda 6.4.

MŠK Žilina - Al Jazera (SAE) 3:0 (1:0) Góly MŠK: K. Blaško 2 (oba z pok. kopu), Kubala

Zostava: Labaj - M. Bortoli, Pavlík, Mišiak, Chrenko - Stručka, Blaško, Roháč - Minárik, Tichý, Kováčik

Striedali: Smak, Baleja, Bondarenko, Kubala, V. Straka

Najlepší hráč zápasu: Kristián Stručka

Najlepší brankár zápasu: Martin Labaj

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "Hralo sa na menšom ihrisku, čo podľa môjho názoru viac vyhovovalo súperovi, ktorý bol fyzicky veľmi vyspelý. Pozitívom je, že v súbojoch sme ukázali dostatočnú agresivitu a dôraz, pretože to od našich hráčov vyžadovalo veľké nasadenie. Takisto bolo dôležité, že sme boli trpezliví vo výstavbe útoku a dominovali na lopte. Znova chcem pochváliť chalanov za to, že išli za víťazstvom, do zápasu dali všetko a pracovali pre tím."


piatok 8.4.

MŠK Žilina - PSV Eindhoven 2:3 (0:0) Góly MŠK: Tichý M. Bortoli

Zostava: Kuciak - Murček, M. Bortoli, Meško, Chrenko - Stručka, Baleja, Smak - Minárik, Bondarenko, V. Straka

Striedali: Blaško, Kováčik, Pavlík, Mišiak, Roháč, Tichý, Kubala

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "Veľmi zaujímavý zápas proti dobre technicky, futbalovo i pohybovo vybavenému súperovi. Navyše mal fyzicky vyspelých hráčov, no naši chalani to odjazdili a odmakali na hranici svojich možností a schopností. Duel sa mohol zlomiť na našu stranu, keď sme mali na kopačkách vyrovnávajúci gól. Vtedy sme mali dobrú fázu a dostali súpera pod tlak. Škoda, že to neskončilo aspoň tou remízou, chalani by si ju za svoj heroický výkon zaslúžili."


utorok 12.4.

Semifinále

Partizan Belehrad (SRB) - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Zostava: Labaj - Meško, M. Bortoli, Pavlík, Mišiak - Stručka, Roháč, Blaško - Kováčik, Kubala, Tichý

Striedali: Murček, Chrenko, Baleja, Smak, Bondarenko, V. Straka

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "V semifinále sme narazili na vyspelého súpera. Pre nás to bol veľmi poučný duel. Súper mal určite viac z hry v prvom dejstve. V druhom polčase sme sa aj my snažili viac otvárať hru a ukázali sme v ňom dobrý výkon. Za bezgólového stavu sme vo veľkej šanci trafili tyč a Partizan nás následne potrestal. Veľká škoda, že sme v závere inkasovali jediný gól stretnutia, ktorý rozhodol o výsledku."

štvrtok 14.4.

zápas o 3. miesto:

Eindhoven - MŠK Žilina 3:1 (3:0) Gól MŠK: Kubala

Zostava: Labaj - Murček, Pavlík, M. Bortoli, Mišiak - Stručka, Baleja, Blaško - Minárik, Bondarenko, V. Straka

Striedali: Chrenko, Meško, Roháč, Smak, Tichý, Kubala, Kováčik

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "Tentokrát prebiehal zápas proti Holanďanom v strede ihriska, držanie lopty bolo v poriadku, ale rozdiel bol v kvalite ofenzívnych hráčov a činností v útoku, kde my sme nedokázali podržať loptu a súper sa, naopak, vedel presadiť v súbojoch jeden proti jednému. V druhom polčase sa nám finálna fáza zlepšila, no stačilo to iba na jeden gól. Každopádne musím chalanov pochváliť, že išli nadoraz, jazdili, dreli a bojovali. Z tohto pohľadu panuje spokojnosť s prístupom a nasadením. Celkovo hodnotím turnaj veľmi pozitívne, kvalitne obsadený s výbornými podmienkami pre všetky tímy. Pre nás výborná skúsenosť, dobré porovnanie a aj posun vo futbalovosti a výkonnosti našich hráčov. Chalani ukázali potenciál do budúcna."


Facebook