U11 na Mini EURO v Česku na 12. mieste + hodnotenie trénera
MŠK Žilina

V českom meste Františkovy Lázně a nemeckom Rehau sa počas víkendu uskutočnil mládežnícky turnaj MINI EURO ´16, na ktorom si porovnávali sily mužstvá ako Manchester United, Bayern Mníchov, Tottenham, Sydney či Tokio a aj jediný slovenský zástupca - MŠK Žilina pod vedením trénerov Matúša Rohaľa a Radoslava Zábavníka. Na turnaji sa mladí šošoni predstavili v Skupine A (Františkovy Lázně), kde počas soboty odohrali päť zápasov, pričom zápas trval 18 minút a hralo sa systémom 8 vs. 8. V sobotu večer načali a v nedeľu dokončili svoje účinkovanie v striebornej skupine.

VÝSLEDKY ŠOŠONOV:

Sobota 21.5.

10:42 Funroots Tokio - MŠK Žilina 0:4 Góly MŠK: Tichý 2, Oravec, Ilovský

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Turnaj sme začali zápasom proti súperovi z Tokia, ktorý sme bez najmenších komplikácii vyhrali. Chlapci hrali dobre kombinačne a presadzovali sa aj v súbojoch 1 proti 1."


11:45 Legia Varšava - MŠK Žilina 0:3 Góly MŠK: Hranica, Straka, Tichý

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "V druhom zápase sme nastúpili proti Legii Varšava. Súper bol fyzicky zdatnejší, no chlapci vďaka svojmu pohybu, agresivite a tlakom na loptu mali zápas pod kontrolou. Premenili sme tri gólové príležitosti a zaslúžene sme vyhrali."


12:48 MŠK Žilina - AIK Štokholm 0:1

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Následne sme nastúpili proti súperovi zo Švédska - AIK Štokholm. Tento zápas bol otvorený, strhnúť víťazstvo na svoju stranu chceli obe družstvá. Škoda, že sme chceli vo veľa prípadoch hrať až príliš individuálne, v týchto situáciách nám súper svojou fyzickou zdatnosťou viackrát odoberal loptu. Práve vďaka kombinačnej hre sme sa vedeli dostať do nebezpečných priestorov. Súper napokon využil jednu situáciu v krídelnom priestore, kde pretlačil loptu a po následnej prihrávke do pokutového územia strelil víťazný gól. Súper v závere kúskoval hru a nám ostávali posledné štyri minúty, aby sme tento zápas vyhrali alebo remizovali. Kombináciou sme sa dostali na súperovu polovicu, mali sme aj niekoľko štandardných situácii, no góly sa nám už nepodarilo streliť."



15:01 MŠK Žilina - Schalke 04 0:1

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Nasledoval zápas s nemeckým Schalke 04, v ktorom bol súper fyzickejší. Po vyhratom súboji jeden proti jednému sme okamžite potrebovali odovzdávať loptu. My sme sa napriek tomu chceli presadzovať individuálne, a preto nám súper viackrát odobral loptu. Tým, že po strate lopty sme okamžite dostupovali a vytvárali tlak na súpera, sa tento zápas odohrával v strede ihriska. Desať sekúnd do konca si súper vybojoval rohový kop. My sme získali loptu a chceli sme ísť do rýchleho protiútoku, no po vypichnutí lopty a následnej tečovanej strele sme prehrali tento zápas najtesnejším rozdielom."



15:43 MŠK Žilina - FC Porto 2:0 Góly MŠK: Straka, Beňadik

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Posledným súperom v základnej skupine bolo mužstvo z Portugalska - FC Porto. V zápase nechýbalo nasadenie a bojovnosť na oboch stranách, futbal bol útočný z našej aj súperovej strany. Všetci hráči na ihrisku sa vedeli presadzovať individuálne aj kombinačne. Strelili sme gól a súper začal hrať ešte agresívnejšie. Dobre sme dostupovali súpera po strate lopty a presadzovali sme sa v situáciách jeden proti jednému a následnými prihrávkami sme boli silní na lopte. Napokon sme po individuálnom prieniku strelili ešte jeden gól a vyhrali sme.



Obsadili sme tak 3. miesto v skupine a ďalej sme sa predstavili v striebornej skupine.


STRIEBORNÁ SKUPINA:

Sparta Praha - MŠK Žilina 0:0

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Obsadili sme tretie miesto, do zlatej skupiny postúpili mužstvá Schalke 04 a AIK Stokholm. Po tomto sklamaní, kde nám ušiel postup do zlatej skupiny, sme po krátkej prestávke nastúpili na šiesty zápas v tomto dni. Čakal nás známi súper Sparta Praha. Tento zápas sa skončil bez gólov, nepodarili sa nám premeniť tri gólové šance, čo prisudzujem už veľkej fyzickej únave."



MŠK Žilina - Aarhus 1:2 Gól MŠK: Tichý

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Posledný zápas v tomto dni nás čakal proti Dánskemu celku Aarhus. Únava bola badateľná na oboch stranách. Napokon sa Dáni presadili vďaka svojmu fyzickému fondu, v tom zápase už technické schopnosti nemali svoju kvalitu. Po dvoch góloch súpera sme v závere znížili túto prehru o jeden gól."

"Pred večerou sa chlapci tešili najviac na hotel a posteľ, no čakal nás ďalší program v podobe burzy suvenírov. Chlapci za výmenu dostali niekoľko zaujímavých vecí z výstroja Schalke 04, Bayernu Mníchov, Manchestru United, Totenhamu Hotspour a ďalších mužstiev. Potom už nasledoval vytúžený oddych v hoteli. V nedeľu sme sa ešte presunuli do nemeckého mestečka Rehau, kde sme odohrali ešte ďalšie tri stretnutia."


NEDEĽA:

Young Boys Bern - MŠK Žilina 3:1 Gól MŠK: Beňadik

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Prvý zápas proti Young Boys Bern sme po úspešnom priamom kope vyhrávali, no následne súper strelil tri góly."



Porto - MŠK Žilina 1:0

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Druhý zápas sme odohrali opäť proti FC Porto, súperovi zo základnej skupiny a znovu sa bolo načo pozerať. Aj keď technických nedostatkov na oboch stranách bolo už oveľa viac ako v prvom súboji. Vývoj zápasu priniesol mnoho pekných momentov v podobe zvládnutých herných kombinácii, vydarených riešení situácii jeden proti jednému, zakončení, brankárskych zákrokov, snahy o rýchle zakladanie útoku a nátlakovej hry. Porto sa napokon presadilo a gólom rozhodlo o svojom víťazstve."



Tim Europa - MŠK Žilina 4:0

Martin Rohaľ, tréner MŠK Žilina U11: "Posledný zápas sme odohrali proti mužstvu zloženého z výberu hráčov z Európy. V tomto zápase sme sa dopustili mnohých individuálnych chýb v útočnej a obrannej fáze, čo súper využil v podobe štyroch strelených gólov.


MŠK Žilina zostava: Andrej Szijjárto, Peter Halama, Timotej Hranica, Daniel Sýkora, Adam Oravec, Denis Straka, Teo Pálka, Marek Beňadik, Marián Weber, Benjamín Ilovský, Stanislav Tichý, Adrián Knapec

Celkovo sme obsadili 12. miesto.

"Na záver môžem konštatovať, že chlapci sa vedeli presadiť v herných situáciách jeden proti jednému či už v obrane alebo útoku, vedeli podržať loptu aj cez medzihru, hrali útočný futbal s okamžitým dostupovaním po strate lopty.
Konfrontácie na medzinárodnej úrovni v podobe takýchto turnajov významne prispieva k motivácii hráčov. Následne v spojení so zvýšenou sebarealizáciou na tréningoch, môže viesť k výkonom, vďaka ktorým budú hráči ešte viac vynikať, a to aj na turnajoch na medzinárodnej úrovni."

Tento kvalitný medzinárodný turnaj sme mohli absolvovať vďaka RODIČOM a klubu MŠK ŽILINA.

ĎAKUJEME.


Konečná tabuľka

1. Schalke 04

2. Ajax Amsterdam

3. Tottenham Hotspour

4. Manchester United

5. AIK Štokholm

6. Bayern Mníchov

7. AGF Aarhus

8. FC Porto

9. Team Európa

10. Youngs Boys Bern

11. Sparta Praha

12. MŠK Žilina

13. Legia Warszawa

14. NK Domžale

15. Severné Írsko

16. Funroots Tokio

17. YSA Sydney

18. Estrellas Fukushima

Facebook