U11: Zhrnutie jesennej časti
MŠK Žilina

BILANCIA PO JESENI:
1.MIESTO
14 ZÁPASOV1121134:4335 BODOV

Aj napriek ročnému rozdielu si zverenci trénerov Rohaľa a Molnára počínajú nad očakávania a v I. lige starších žiakov zimujú na vrchole tabuľky s jednobodovým náskokom pred najväčším konkurentom z Banskej Bystrice. Výborný kolektív, ktorý začal prípravu na prebiehajúci ročník už v júli a skončil iba minulý týždeň, to ukazoval starším súperom na ihrisku a v 14 zápasoch našiel iba jediného premožiteľa. Týždenný tréningový cyklus pozostával rovnako ako v U12 zo špecifického a nešpecifického tréningového zamerania. Oba tréningy priblížil už hlavný kormidelník U11 Matúš Rohaľ.

"Hlavnou úlohou je zlepšovať herné činnosti jednotlivca. V úvodnej časti sa zameriavame na pociťovanie lopty, nácvik spôsobov obchádzania súpera, záseky, zmeny smeru s loptou, prvý dotyk. V rámci úvodnej časti býva zaradený blok na preberanie a prihrávanie lopty. V hlavnej časti riešime situácie 1 proti 1, rôzne prečíslenia. Dôraz a cvičenia prispôsobujeme podmienkam hry, takže v hrách je rýchly prechod z útočnej do obrannej fázy a naopak. V týchto herných situáciách sa snažíme napredovať v technicko-taktických schopnostiach hráčov. V záverečnej časti cca. 10 minút sa snažíme o dotrénovanie zakončenia nedominantnej a dominantnej nohy rôznymi spôsobmi." Nešpecifické tréningy sú doplnené aj inými športami. "Pondelok - v gymnastickej príprave sa trénerka venuje rozvoju koordinačných schopností a základným gymnastickým prvkom. Zaraďujeme tu aj kompenzačné cvičenia (strečingové a silové). V rámci telesnej výchovy sa snažíme zvyšovať úroveň všeobecnej prípravy pomocou doplnkových športov (florbal, vybíjaná, atď.). Streda - v rámci tréningu sa chlapcom venuje atletický tréner, kde sa snaží o nácvik bežeckej abecedy a o správnu techniku behu. Štvrtok - plaváreň, chlapci sú rozdelení do dvoch výkonnostných skupín a učia sa správnu techniku plávania." Zverenci trénera Rohaľa sa podobne ako ich starší spoluhráči zúčastňujú rôznych turnajov. "Počas víkendov sa všetci hráči zúčastňujú zápasov v lige U12, každý hráč absolvuje potrebnú minutáž. Raz do mesiace sa zúčastňujeme Superligy alebo Minirepubliky, kde sa konfrontujeme so slovenskými a českými družstvami (Sparta Praha, Opava, Hradec Králové, Brno, Slovan Bratislava, Trenčín, Trnava, Senica)." Chlapci sa nerozvíjajú v rôznych aktivitách iba po fyzickej stránke, ale aj po tej ľudskej. "Snažíme sa budovať aj charakter hráčov a viesť chlapcov aj po osobnostnej stránke (pracovitosť, zodpovednosť, osobná zaangažovanosť, sústredenosť, poriadok, úcta ...). Tieto charakterové vlastnosti sa snažíme rozvíjať prostredníctvom osobných rozhovorov, v rámci voľného času využívame spoločenské hry (aktivity, alias, double, atď.).

Kormidelník nezabudol ani na ostatných, ktorí sa snažia rozvíjať chalanov. "Ďakujeme pedagógom ZŠ Závodie, osobitne triednej učiteľke športovej triedy, ktorá prostredníctvom voľno časových aktivít rozvíja potenciál chlapcov v rôznych oblastiach," vyjadril pochvalu učiteľ na trávniku a pokračoval: "Ďakujeme za podporu klubu MŠK Žilina (celému manažmentu), za vytvorené podmienky a možnosti, ktoré máme k dispozícií počas celého obdobia."

Káder:

Mužstvo U11, ročník 2005 – Andrej Szijjárto, Richard Rybár, Daniel Sýkora, Timotej Hranica, Adam Oravec, Denis Straka, Stanislav Tichý, Maximilián Mičuta, Peter Halama, Hugo Stacha, Jakub Štefaník, Marek Beňadik, Benjamín Ilovský, Marián Weber, Teofil Pálka, Andrej Knapec

Facebook