Talentovaný Dominik Javorček s novou zmluvou
Vedenie MŠK Žilina si poistilo služby 17-ročného obrancu našej "U19"-tky Dominika Javorčeka, s ktorým sa dohodlo na novej zmluve s platnosťou do 31. decembra 2022.

vyhrať titul a byť čo najskôr v "A"-tíme

Rodák z Liešťan pri Prievidzi je pod Dubňom už od svojich štrnástich rokov a každým rokom napreduje. Výsledkom je stabilná pozícia v zostave našej U19, za ktorú nastúpil v 16 stretnutiach tejto sezóny a k tomu strelil slušných 5 gólov, čo je na obrancu výborná vizitka. Dominik Javorček preto neváhal s predĺžením zmluvy, ktorá ho spojí so šošonmi minimálne do konca roka 2022.

"Ďakujem vedeniu, že mi dalo možnosť predĺženia zmluvy. Teraz sa im chcem odvďačiť v každom jednom zápase i tréningu a čo najrýchlejšie sa prepracovať do "A"-tímu," prezradil po podpise kontraktu svoje ambície mládežnícky reprezentant Slovenska. 

Dominik je pod Dubňom už piaty rok, vo svojej zbierke už má titul za majstra v kategórii U17 a na tento úspech by rád nadviazal aj v staršej kategórii. "Chceme pokračovať v dobre rozbehnutej sezóne a vyhrať titul aj v kategórii U19. Bolo by krásne doniesť do Žiliny mládežnícku Ligu majstrov opäť po dvoch rokoch," hovorí obranca, ktorý práve v prvom jarnom kole zaznamenal víťazný gól na pôde Banskej Bystrice pri výhre 2:1.

Jeho ambícia prepracovať sa do prvého tímu šošonov je podložená tvrdou prácou, ktorú sleduje aj u svojich starších, ľavonohých kolegov. "Sledujem, samozrejme, krajných obrancov - Besira Demiriho či Braňa Sluku. Pozerám každý jeden zápas a snažím sa od nich zobrať čo najviac a potom to pretaviť aj v našich zápasoch," hovorí Dominik, ktorý je súčasťou projektu "B"+U19.

Facebook