Súboj dvoch podobných filozofií, v sobotu nás pod Dubňom čaká Ružomberok
Po penaltovom postupe počas týždňa v Slovnaft Cupe pokračuje víkend už tradične ďalším ligovým kolom. V 9. pokračovaní Fortuna ligy sa futbalisti MŠK Žilina predstavia v sobotu doma, kde privítajú Ružomberok v okrúhlom 80. vzájomnom zápase histórie.

Všetko podstatné - informácie pre fanúšikov ohľadom vstupu, novinky u súpera či pohľad trénera - v nasledujúcich riadkoch. Duel s výkopom o 18:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Martin Dohál.


novinky u súpera

Ďalšie z príjemných prekvapení aktuálneho ročníka, ktoré podčiarkla týždňová výhra nad Slovanom v dohrávke 3. kola. Reč je o Ružomberku, ktorý má na svojom konte po ôsmich kolách iba jednu prehru a zároveň päť nerozhodných výsledkov, čo ho jasne pasuje do roly remízového kráľa. Zverenci bývalého ligistu Petra Struhára, ktorý prišiel na lavičku Liptákov pred novou sezónou, zostali takmer úplne pokope. V kabíne ruže nastali iba drobné zmeny, v ktorých prevažujú príchody smerom dnu. Ružomberčania sa posilňovali najmä v Nitre, odkiaľ prišla trojica hráčov. 

Takmer výlučne slovenský káder i jeho výsledky v novej sezóne si bližšie rozoberieme v Bulletine MŠK.


chalani idú dopredu, dôležité je vytváranie si šancí

Zverenci trénera Pavla Staňa museli počas týždňa s prerotovanou zostavou tvrdo bojovať o postup, ktorý sa zrodil v Bánovej až po penaltách. 

“Samozrejme, sme si vedomí toho, že pokiaľ by sme nepostúpili, bolo by to veľmi zlé. Bolo to o (ne)premieňaní šancí, nakoniec to došlo až do penált. Som však rád, že sme ich zvládli a skončilo to pre nás víťazne," začal rozprávanie kormidelník MŠK, pre ktorého je hlavné zrkadlo súboj na Tehelnom poli, v ktorom sme ale tiež prehajdákali viacero sľubných šancí. Najmä prvý polčas nás stál prípadný lepší výsledok. Každopádne sa Šošoni ukázali v dobrom svetle a najlepším možným spôsobom zareagovali na duel s Trenčínom. "Tiež si myslím, že sme ukázali výborný výkon. Výsledky sú jedna vec, no treba hodnotiť dlhodobú prácu, a to, či sa chalani posúvajú alebo nie. Sme presvedčení o tom, že chalani idú dopredu, a to je pre nás dôležité. Dlhodobo tvrdím, že je dôležitejšie dostať sa do šancí, vytvoriť si ich. Ak v jednom zápase premeníš všetky a deklasuješ súpera, to je síce pekné, ale inokedy ich zase nedokážeme premeniť. Pre mňa, ako pre trénera, a myslím si, že hovorím za všetkých tu, je hlavné, aby sme sa do príležitostí dostávali."

Ružomberok milo prekvapil aj rodáka za Čierneho, ktorý vie, že to bude ďalšie z náročných ligových zápolení."Bude to nepríjemný súper, ich poctivé výkony ich dostali, čo sa týka prehratých zápasov, až k tým najlepším tímom. Vieme, že nás opäť nečaká nič ľahké. Na to sme však pripravení, všetky súboje v našej lige sú ťažké. Stále sa učíme, naskakujú za nás aj mladší hráči.”

A práve kapitán a jeden z najskúsenejších hráčov bude absentovať s istotou v našej zostave aj v sobotu. "Jediný hráč, ktorý nebude určite k dispozícii na Ružomberok, je naďalej Jakub Paur. Ešte tam máme otázniky, múdrejší budeme pred výkopom.”


podobná filozofia, podobný štýl

Aj tento týždeň preview rozhovor v novom šate, tentoraz s krídelníkom Matúšom Rusnákom, s ktorým sme sa bavili o výbornom prvom polčase na Slovane, špecifikách pohárových duelov i podobnej filozofii Ružomberka.

V rozšírenej verzii podcastu sme spomenuli aj rybárčenie, francúzske zemiaky či súboj so Zlatanom Ibrahimovičom. To všetko v rozšírenom rozhovore, ktorý v plnom znení prinášame v podcaste 1908 FM.


bulletin pred zápasom

Aj pred 9. kolom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • trénerovej skrytej energii, stopérskej otázke či vydýchnutí po postupe cez Bánovú.
  • dlhých mesiacoch bez futbalu očami navrátilca Patrika Iľka.
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať.
  • Budúci týždeň bude znova patriť pohárových súťažiam - muži pokračujú 3. kolom Slovnaft Cupu, naši dorastenci rozbiehajú svoju druhú účasť v mládežníckej Lige majstrov.

OTP režim | PRAVIDLÁ pri vstupe: čím sa musím preukázať?

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená západná tribúna (každý druhý rad).

Zápas bude v režime OTP (osoba plne očkovaná, testovaná alebo prekonala COVID-19)

V dobe začiatku hromadného podujatia bude musieť fanúšik (podľa opatrení, ktoré platia od pondelka 16. augusta):

  • disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19:
    • nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR alebo LAMP testu,
    • nie starším ako 48 hodín v prípade ATG testu,
  • alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19:
    • najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovania s jednodávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovania s dvojdávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovania, ak bola prvá dávka očkovania podaná do 180 dní od prekonania COVID-19,
  • Akceptované je aj oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • Výnimka platí pre deti do 12 rokov, ktoré nemusí byť testované ani očkované. Musí však mať zakúpenú vstupenku.

rozhodcovia

Sobotné stretnutie 9. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál. Na čiarach mu asistujú Tomáš Somoláni a Mário Roszbeck.


priamy prenos

Stretnutie proti Ružomberku budete môcť sledovať naživo iba na portáli voyo.sk.

Facebook