Streda patrí súboju 4. kola Slovnaft Cupu v Osrblí

Trochu netradične – ešte stále počas končiacej sa reprezentačnej prestávky – pokračujú naše pohárové povinnosti v Slovnaft Cupe. Po Hričove a Námestove cestujeme k ďalšiemu súperovi z nižších líg – premiérovo na Horehronie k štvrtoligistovi z Osrblia. O cieli sa s trénerom Mišom Ščasným baviť nemusíme, zaujímavejšie znie otázka samotného kádra cestujúceho na súboj 4. kola Slovenského pohára.

Stredajší duel, ktorý má v Osrblí o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický.

Žiaľ, tentoraz nebude zo zápasu priamy prenos, nakoľko sme od držiteľa vysielacích práv pre pohárovú súťaž nedostali povolenie.

VSTUPENKY V PREDAJI

po roku znova proti nikéligistovi

Najmenšia dedinka zo zostávajúcich 32 účastníkov pohárovej súťaže, ktorá si po roku zopakuje súboj proti nikéligistovi. V auguste minulého roka privítala paradoxne nášho najbližšieho súpera v lige – Bystricu, ktorej vzdorovala a potrápila ju. Favorit však po výhre 4:2 postúpil a Osrblie sa rozlúčilo s pohárovou súťažou. Štvrtoligista, ktorý patrí do okresu Brezno, hral ešte v sezóne 2021/22 okresnú súťaž. Cez šiestu ligu sa dostalo Osrblie do piatej a dnes je účastníkom najvyššej regionálnej súťaže – IV. ligy Stred. Rovnako úspešne postupuje aj týmto ročníkom Slovnaft Cupu, keď postupne vyradilo Jelšavu, Rimavskú Sobotu a naposledy aj pre nás známe Príbelce v prestrelke 5:3. 

Čaká nás tak ďalší zaujímavý a ambiciózny celok v kádri aj s bývalými ligistami. K tomu zároveň aj krásna lokalita preslávená najmä vďaka centru slovenského biatlonu, ktoré hostilo viaceré medzinárodné podujatia. 


aj bez reprezentantov jasné nastavenie i cieľ

Praktické dôvody, to je hlavná príčina toho, že žltozelení odohrajú svoj pohárový duel netradične počas repre pauzy, kedy im stále budú chýbať viacerí reprezentanti, resp. iba čerstvo docestujú do Žiliny. Viac prezrádza tréner Mišo Ščasný.

"Máme tam potom vložené zápasy, nahustený program a kvalitných protivníkov v lige. Chceme to teda odohrať počas repre pauzy aj bez niektorých reprezentantov. Nič to nemení na tom, že naše nastavenie i cieľ musia byť jednoznačné. Povinnosť je postúpiť."

Ako teda bude vyzerať zloženie kádra, ktoré pocestuje k štvrtoligistovi?

"Doplníme to nejakými chalanmi z "B"-tímu, pričom už od uplynulej stredy s nami trénovali viacerí chalani z rezervy. Určite tak dostanú šancu ďalší nováčikovia. Sledujeme stretnutia Béčka i dorastu, máme o nich prehľad. Najlepšie je však vidieť daných hráčov, ako fungujú v našom procese a samotnom zápase."

Po Hričove a Námestove, kde Šošoni našli prajných fanúšikov, sa kormidelník MŠK teší aj do Osrblia. "Veríme, že aj na Horehroní nájdeme fair-play atmosféru a odohráme duel, ktorý obohatí všetkých."


rozhodcovia

Pohárový duel 4. kola, ktorý štartuje v Osrblí o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický. Na čiarach mu asistujú Adam Jekkel a Tomáš Tůma.


priamy prenos

Stretnutie proti Osrbliu nebude možné sledovať naživo. Žiaľ, od držiteľa vysielacích práv sme nedostali povolenie vysielať toto stretnutie prostredníctvom MSKZilinaTV.


Facebook