Späť tam, kde sa to celé začalo

To, o čom sme od EURA tak trochu všetci snívali, sa stáva realitou. Po Tomášovi Hubočanovi sa vracia pod Dubeň do svojho materského klubu po pätnástich rokoch aj Peter Pekarík

S ďalšou legendou nielen Žiliny, ale aj celého slovenského futbalu, sa vedenie MŠK Žilina dohodlo na krátkodobej zmluve do 30. januára 2025. Profesionalizmus, drina a vyše desaťročie skúseností z Nemecka. Minimálne na jeseň tak uvidíme Pekyho s číslom 2 na chrbte a hlavne v žltozelenom drese.

VSTUPENKY V PREDAJI


srdečné privítanie všetkých, nedeľný debut?

Zo Žiliny vtedy odchádzal ovenčený titulom ako 22-ročný mladík. Takmer celú kariéru následne strávil v Nemecku, kde sa rovnako tešil zo zisku majstrovského titulu doteraz ako jediný Slovák. Domov sa teda vracia ostrieľaný borec a veľký srdciar, u ktorého vek nehrá absolútne žiadnu rolu. Júnové EURO a jeho výkony v najcennejšom drese to len a len potvrdili.

Ako sa to celé "upieklo", čo hovorí na aktuálny tím Šošonov a aké sú priority Petra Pekaríka do najbližších mesiacov?


misia prospešná pre obe strany

Spokojnosť vládne nielen u fanúšikov, ale aj vo vedení MŠK, ktoré konečne zrealizovalo návrat reprezentačného obrancu. Viac prezrádza športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Vracia sa úžasná hráčska osobnosť s množstvom skúseností, ktorá má na medzinárodnej úrovni viac ako 100 štartov. Málokedy sa stretne taký futbalista s takým profesionálnym prístupom, ako má Peter. Preto dokáže odohrať na top úrovni zápasy, aké boli na nedávnych majstrovstvách Európy v Nemecku. Toto bude aj pre našich mladých hráčov neskutočný zážitok už len sledovať ho pri celom režime, ako je oddaný futbalu a čo všetko robí pre svoje predĺženie kariéry."

Ako prebiehal kontakt a čo napokon rozhodlo?

"Už v zime sme s Pekym boli v kontakte, kde sme mali myšlienku si vzájomne pomôcť. V Herthe mal totiž minimálne vyťaženie a pred EUROm mohol u nás získať hernú prax. Vtedy však nevyšlo, rovnako sme boli v kontakte počas leta. Vyšiel mu šampionát, preto bolo pochopiteľné, že čakal a zvažoval lukratívnejšie ponuky. Aj kvôli sebe a reprezentácii je dobré v tomto období mať už klub, lebo trénovať individuálne nie je jednoduché. Rodinné rozhodnutie teda padlo na Žilinu, a preto si ideme vzájomne pomôcť, za čo sme veľmi šťastní a radi, že sa to konečne podarilo zrealizovať."

Čo rozhodlo o krátkodobej zmluve?

"Zatiaľ je to zmluva do konca tohto kalendárneho roka, ako si želal "Peky". Potrebuje sa zorientovať, zistiť, ako to funguje v tíme, aké sú ambície a aká bude aj jeho pozícia. V zime sa uvidí, čo ďalej."

Po Hubočanovi je to ďalší skúsený hráč, ktorý okrem iných môže pritiahnuť vyššie návštevy.

"Je to obrovský impulz pre kabínu i fanúšikov. Po športovej aj ľudskej stránke príde do Žiliny veľká osobnosť. Veľmi sa tešíme na jeho príchod a veríme, že prínos, ktorý od toho očakávame, sa naplní. Svojím profesionalizmom a pracovitosťou určite dokáže ovplyvňovať všetkých ľudí v klube a strhne so sebou aj okolie. Dúfame v prospešnú misiu pre obe strany a želáme mu veľa zdravia i športových úspechov."



Facebook