Šošoni vyrážajú na sústredenie do Rakúska

Takmer mesiac prípravy v domácich podmienkach odmakaných a teraz to doladiť na desaťdňovom sústredení v Hornom Rakúsku. Tam Šošoni cestujú v stredu 10. júla a po roku znova vyzvú troch zahraničných súperov

Nielen o predošlých týždňoch, ale aj náplni sústredenia v Aigen-Schläglu či samotnom kádri sme sa porozprávali s trénerom Michalom Ščasným.


Žltozelení majú za sebou väčšiu časť letnej prípravy. V domácich podmienkach okrem tréningov zohrali štyri prípraváky s bilanciou výhra, remíza a dve prehry. Menší "škrt cez rozpočet" urobili trénerskému zboru zranenie niektorých hráčov. K tímu sa už pred odchodom na sústredenia pridal reprezentant Dávid Ďuriš. Nateraz odchádza do Horného Rakúska 26-členný káder (23 hráčov + 3 brankári). 


mladí dokážu zatlačiť na skúsenejších

S trénerom Michalom Ščasným sme sa porozprávali najskôr o predošlých týždňoch i o tom, či ide všetko podľa stanoveného plánu a očakávaní.

"Potrebovali sme nabehať istý objem, nabrať kondíciu, k tomu sme mali silové tréningy. O tom boli prvé týždne. Z objemu prechádzame momentálne viac do intenzity. Na sústredení pôjde viac už o taktické veci než objemové. Príprava teda prebieha správnym smerom, je to klasický model a zatiaľ ide všetko podľa plánu až na pár zranení."

Výsledky i výkony v prípravných stretnutiach sú zatiaľ také "hojdačkové". "Z prvých zápasov nerobím vedu, pretože to bolo pomiešané. Každý zápas nám niečo ukázal - niektorý viac do pozitívna, iný do negatívna. Aj prehra a horší herný prejav sú v príprave akceptovateľné, keď z toho vieme čerpať veci do tréningu a zlepšiť to."

Ako sa kryštalizuje stavba družstva, prípadne základná zostava? "Niektorí hráči vyzerajú v príprave lepšie, než vyzerali na konci sezóny. Iní si držia svoju latku štandardne vysoko. Najdôležitejšie je konkurencieschopné prostredie a aj mladí hráči ukazujú, že dokážu pritlačiť na skúsenejších. Niektorí chalani potrebujú impulz, aby nestagnovali a napredovali, lebo potenciál na to majú. A to je naša robota, aby sme ich posúvali."

Kde nás ešte tlačí topánka v rámci kádra? "Sme radi za Kelembeta v obrane, pretože je to mladý, perspektívny hráč, s ktorým sa oplatí robiť. Na vrchnej pozícii po odchode Tima Jambora hľadáme riešenia. Na druhej strane, po návrate Kapa a Deda tu máme super "posily". Určite ale riešime posilu na spomínanú pozíciu hrotového útočníka."

Čo si sľubuje tréner od sústredenia, stmelenie kolektívu? "Chémia sa netvorí iba na sústredení. Komunikujeme dennodenne, niekedy je sranda, no niekedy treba aj zakričať. Sústredenie nám dáva priestor na individuálne pohovory, analýzy. Videá, kde budeme chcieť ukázať chalanom aj iné top družstvá. Využijeme to naplno. Určite bude čas aj na teambuilding."

Aká je samotná skladba mužstva, ktorá pocestuje do Horného Rakúska?

"Na začiatok tam cestuje širší, 26-členný káder, aj kvôli avizovanému dvojzápasu. Pre zranenia s nami nepôjde Patrik Iľko, Xavier Adang ani Loic Essomba. Prednosť pred Patrikom Leitnerom v obrane dostali mladší chalani. U neho budeme hľadať riešenie, ktoré bude vyhovovať všetkým stranám."


Facebook