Šošoni v reprezentáciách, sedem hráčov z ”A”-tímu
MŠK Žilina

V druhej polovici marca je naplánovaná prvá reprezentačná prestávka počas tohto kalendárneho roka. V premiérovom asociačnom termíne nechýbajú v národných výberoch ani futbalisti MŠK Žilina. V aktuálnej reprezentačnej prestávke sa bude musieť zaobísť kabína trénera Jaroslava Kentoša bez sedmičky hráčov, ktorí odišli reprezentovať svoje národné tímy.

sr "A" aj s mihalíkom

V druhej nominácii trénera Pavla Hapala sa objavil už aj krídelník šošonov Jaroslav Mihalík, ktorý bude spolu s Ľubomírom Šatkom jediným zástupcom Fortuna ligy. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie nominoval celkovo 24 hráčov na blížiace sa zápasy proti Maďarsku a Walesu v E-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

V samotnej nominácii sa nachádza hneď niekoľko pilierov so žltozelenou minulosťou. Okrem Jara Mihalíka sú vo výbere aj ďalší bývalí šošoni - Martin Dúbravka, Peter Pekarík, Milan Škriniar, Denis Vavro a Dávid Hancko.

plán zápasov

21. marca: Slovensko - Maďarsko 2:0 (1:0) Góly SVK: Duda, Rusnák / Kvalifikácia ME 2020

Šošon v akcii: Jaroslav Mihalík nastúpil na trávnik v nadstavenom čase


24. marca: Wales - Slovensko (Cardiff, 15:00) / Kvalifikácia ME 2020

Šošon v akcii: Jaroslav Mihalík nezasiahol do stretnutia.

SR "21" s piatimi šošonmi v Žiline

Ďaleko na svoj prvý zraz nemuseli cestovať naši reprezentanti 21 rokov. Pred prípravným dvojzápasom proti Grécku a proti o rok mladším Nórom mali totiž sokolíci zraz v Žiline. V 24-člennej nominácii Adriana Guľu nechýba ani pätica hráčov MŠK. V marcovom asociačnom termíne dostali šancu brankár Samuel Petráš, obrancovia Branislav Sluka a Vladimír Majdan, stredopoliar Michal Tomič a útočník Róbert Boženík.

PLÁN ZÁPASOV

22. marca: Slovensko 21 - Grécko 21 4:3 (3:2) Góly SVK: Pokorný, Kolesár, Boženík, Oravec / prípravné stretnutie

SLOVENSKO 21: Vantruba - Majdan, Šulek (72. Špyrka), Oravec, Sluka (83. Vojtko) - Pokorný (72. Vaško) - Herc, Kolesár (46. Adamec) - Tupta (83. Švec), Boženík (62. Strelec), Tomič (62. Kmeť)


26. marca: Slovensko 21 - Nórsko 20 0:2 (0:2) / prípravné stretnutie

SLOVENSKO 21: Vantruba (46. Petráš) – Šulek, Vaško (46. Bednár), Oravec, Vojtko (46. Sluka) – Herc, Pokorný (46. Strelec), Adamec (60. Špyrka) – Tupta (65. Dancák), Boženík (85. Kmeť), Tomič (60. Švec)

luka v gruzínskej "21"

Aj gruzínska "21"-tka má na programe v marci dve prípravné merania síl. V Tbilisi sa k tímu pridal aj náš obranca Luka Lochoshvili, ktorý patrí k oporám mladých Gruzínčanov. Tých čakajú v domácich podmienkach súperi zo Slovinska a Izraelu.

PLÁN ZÁPASOV

22. marca: Gruzínsko - Slovinsko 3:0 (1:0) / prípravné stretnutie

Šošon v akcii: Luka Lochoshvili odohral celé stretnutie.


26. marca: Gruzínsko - Izrael 2:1 (0:1) Góly Gruzínska: Lochoshvili, Arabidze/ prípravné stretnutie

Šošon v akcii: Luka Lochoshvili hral do 86. minúty, kedy musel byť nútene striedaný.

kurminowski pred MS 20 vo výbere poliakov

Naša čerstvá útočná posila Dawid Kurminowski je vo výbere našich severných susedov pred posledným asociačným termínom pred májovými majstrovstvami sveta v Poľsku v kategórii U20. V marci čaká na Poliakov prípravný dvojzápas s Anglickom a Nemeckom. Dawid odcestoval na zraz, hoci mal menšie zdravotné problémy, a preto bol v opatere fyzioterapeutov.

PLÁN ZÁPASOV

21. marca: Anglicko 20 - Poľsko 20 1:1 / prípravné stretnutie

26. marca: Poľsko 20 - Nemecko 20 0:2 (0:1) / prípravné stretnutie

sr "17" do elite round s osmičkou šošonov

Tréner slovenskej reprezentácie do 17 rokov Marek Bažík nominoval 20-členný káder na druhú fázu kvalifikácie ME, tzv. Elite Round do Srbska. V nominácii bývalého žilinského hráča je až osem hráčov MŠK. V bráne dostal príležitosť Ľubomír Belko, v obrane zas Marián Tandara, Patrik Leinter a Dominik Javorček. V strede poľa bude zastupovať žltozelené farby Marcel Novák, Martin Gomola, Adrián Mojžiš a Adrián Kaprálik.


plán ZÁPASOV

26. marca: Slovensko 17 - Srbsko 17 1:3 (1:1) Gól SVK: Mojžiš

Slovensko 17: BelkoTandara, Leitner, Obert, Javorček – Hornyák (82. Matoš), Nebyla, Mojžiš – Szetei (46. Kaprálik), Čerepkai, Suslov (82. Gomola)


29. marca: Slovensko 17 - Švédsko 17 0:0

Slovensko 17: BelkoTandara, Leitner, Obert, Javorček – Hornyák (64. Gomola), Nebyla, MojžišKaprálik, Čerepkai (63. Matoš), Suslov (77. Szetei)


1. apríla: Francúzsko 17 - Slovensko 17 3:0 (2:0)

Facebook