Šošoni v repre: V ”Áčku” Ďuriš, ďalší šiesti v ”21”-tke

Prvý asociačný termín reprezentácií v rámci novej sezóny 2023/2024 je tu. Začiatok septembra priniesie voľno od klubových povinností, pričom viacero Šošonov si oblečie reprezentačné dresy.

Už tradične okrem viacerých odchovancov Akadémie MŠK Žilina a bývalých hráčov sa v reprezentačnom "Áčku" objavuje znova Dávid Ďuriš, bohatšie zastúpenie máme v reprezentačných výberoch do 21 rokov. V tom slovenskom bude hájiť žltozelené farby pätica aktuálnych hráčov, v severomacedónskom už tradične Andrej Stojchevski. Okrem zverencov Jaroslavy Hynka sú na programe aj zrazy ostatných mládežníckych repre, kde sú rovnako hráči Akadémie MŠK Žilina.


slovensko "A" 

Sokolov čaká dôležitá dvojica kvalifikačných zápasov o ME proti Portugalsku a proti Lichtenštajnsku. Okrem osmičky bývalých Šošonov je vo výbere talianskeho trénera Francesca Calzonu aj aktuálny krídelník Šošonov Dávid Ďuriš.

program zápasov

8.9. Slovensko - Portugalsko 0:1 (0:1) | kvalifikácia ME 2024

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš nastúpil v 83. minúte.

11.9. Slovensko - Lichtenštajnsko 3:0 (3:0) Góly SVK: Hancko, Duda, Mak | kvalifikácia ME 2024

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš presedel celý duel na lavičke náhradníkov.


slovensko U21

Sokolíci majú v septembri pred sebou dva prípravné zápasy - proti Česku 21 v Uherskom Hradišti a proti Dánsku 21 vo Vejle. V nominácii trénera Jaroslava Kentoša sa nachádza aj pätica žltozelených - brankár Ľubomír Belko, obrancovia Patrik Leitner, Dominik Javorček, Martin Gomola. V strede poľa Mário Sauer a vo výbere je aj Adrián Kaprálik, momentálne na hosťovaní v Poľsku a rovnako a Samo Kopásek už na hosťovaní v Prešove.

program zápasov

7.9. Česko - Slovensko 2:0 (0:0) | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Martin Gomola odohral celý duel, Dominik Javorček hral do 77. minúty, Adrián Kaprálik zas do 65. minúty. Mário Sauer nastúpil v 66. minúte. Ľubo Belko, Patrik Leitner ani Samo Kopásek do stretnutia nezasiahli.

11.9. Dánsko - Slovensko 0:2 (0:0) Góly SVK: Sauer, Javorček | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Ľubo Belko odchytal celé stretnutie, v poli odohral plnú minutáž Patrik Leitner, Mário Sauer hral do 81. minúty, Dominik Javorček nastúpil na druhý polčas, keď nahradil Sama Kopáska, Maťo Gomola a Aďo Kaprálik nastúpili v 61. minúte.


severné macedónsko U21

Dva náročné kvalifikačné duely čakajú aj Severných Macedóncov, v ktorých nominácii nechýba ani Andrej Stojchevski. Náš obranca bude čeliť Švédom a Holanďanom v rámci kvalifikačných bojov o EURO 2025 hranom na Slovensku.

program zápasov

8.9. Švédsko - Severné Macedónsko 0:1 (0:1) | kvalifikácia ME 2025

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celé stretnutie a vezie si zo severu Európy cenné víťazstvo.

12.9. Severné Macedónsko - Holandsko 0:2 (0:0) | kvalifikácia ME 2025

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celý zápas a v 82. minúte uvidel žltú kartu.


slovensko U19

Tréner slovenskej reprezentácie do 19 rokov Albert Rusnák nominoval 20-členný káder na dva domáce medzištátne zápasy s Chorvátskom, v ktorom sa nachádza štvorica Šošonov - brankár Jakub Badžgoň, obrancovia Adam Oravec a Timotej Hranica a útočník Vladimír Vaľko.

program zápasov

6.9. Slovensko - Chorvátsko 3:1 (1:1) Góly SVK: Masaryk, Hranica, Záhradník | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Trojica Jakub Badžgoň, Adam Oravec a Timotej Hranica odohrala celý zápas, pričom Timo strelil druhý gól Slovenska. Vladimír Vaľko presedel celý duel na lavičke náhradníkov.

9.9. Slovensko - Chorvátsko 1:3 (0:0) Gól SVK: Holíček | prípravný zápas

Šošoni v akcii: V základe nastúpili Adam Oravec, ktorý odohral celý duel a Vladimír Vaľko, ktorý absolvoval prvý polčas. Zvyšná dvojica Jakub Badžgoň a Timotej Hranica do stretnutia nezasiahla.


slovensko U18

Medzinárodný turnaj - Memoriál Václava Ježka čaká Sokolíkov do 18 rokov. V 20-člennom kádri sa nachádza trojica hráčov MŠK - brankár Jakub Jokl, stredopoliar Samuel Šarudi a útočník František Kóša.

program zápasov

6.9. Švajčiarsko - Slovensko 4:1 (3:0) Gól SVK: Korba | Memoriál Václava Ježka

Šošoni v akci: V základe nastúpila dvojica Jakub Jokl, ktorý absolvoval celý zápas a Samuel Šarudi, ktorý odohral 75 minút. František Kóša naskočil na trávnik v 72. minúte.

8.9. Česko - Slovensko 6:0 (3:0) | Memoriál Václava Ježka

Šošoni v akci: V základnej jedenástke nastúpil iba František Kóša, ktorý odohral celý duel. Samuel Šarudi prišiel na ihrisko v 57. minúte. Jakub Jokl do zápasu nezasiahol.

10.9. Slovensko - Ukrajina 2:3 (1:2) Góly SVK: Rusnák, vlastný | Memoriál Václava Ježka

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil tentokrát Samuel Šarudi, ktorý odohral celý zápas. František Kóša prišiel na ihrisko v 59. minúte a Jakub Jokl do duelu nezasiahol.


Facebook