Šošoni v repre | Rekordná jedenástka z ”A”-tímu

Víťazný odchod na repre zrazy a teraz viacero premiér našich hráčov v najcennejších dresoch. Čo všetko čaká jedenástku z "A"-tímu a ďalších Šošonov z mládeže počas októbrového asociačného termínu?

VSTUPENKY V PREDAJI

medzi sokolmi až trojica Šošonov

Sokoli majú na programe opäť na povinnosti v Lige národov. Tam ich v rámci divízie C čaká úloha popri trojici krajín Švédsko, Azerbajdžan a Estónsko postúpiť o divíziu vyššie do "Béčka". Do nominácie trénera Francesca Calzonu sa dostal znova aj náš krídelník Dávid Ďuriš. Tentokrát ho však doplnili už žltozelený Peter Pekarík a vôbec premiérovo Timotej Hranica (iba v tréningovom procese do štvrtku 10. októbra).

Slováci nastúpia najskôr v piatok 11. októbra o 20.45 SELČ v Bratislave proti Švédsku a v pondelok 14. októbra o 20.00 SELČ sa predstavia v Baku proti Azerbajdžanu.

program zápasov

11.10. Slovensko - Švédsko 2:2 (1:2) Góly SVK: Strelec 2

Šošoni v repre: Peťo Pekarík hral do 90. minúty, Dávid Ďuriš sa dostal na trávnik práve v 90. minúte.

14.10. Azerbajdžan - Slovensko 1:3 (1:1) Góly SVK: vlastný, Haraslín, Ďuriš

Šošoni v repre: Peťo Pekarík hral do 90. minúty, Dávid Ďuriš sa dostal na trávnik v 83. minúte a o štyri minúty uzavrel zápas svojím druhým reprezentačným gólom.


príprava 21-tky na domáce euro

Reprezentačná "21"-tka pokračuje v príprave na budúcoročný domáci šampionát tejto vekovej kategórie. Nominácia trénera Jaroslava Kentoša je už tradične bohatá na Šošonov. V 24-členom menoslove sa nachádza štvorica súčasných hráčov MŠK – Ľubomír Belko, Samuel Kopásek, Mário Sauer a Adrián Kaprálik, pričom Dominik Javorček je aktuálne na hosťovaní. Od štvrtku sa k "21"-tke pridal aj Timotej Hranica.

program zápasov

11.10. Slovensko - Grécko 2:1 (0:0) Góly SVK: Gajdoš, Javorček (PK)

Šošoni v repre: Ľubo Belko, Majo Sauer, Samo Kopásek i Aďo Kaprálik odohrali celý duel. Timo Hranica bol na striedačke.

15.10. Slovensko - Wales 4:2 (2:1) Góly SVK: Ujlaky, Čerepkai, Hájovský, Marcelli

Šošoni v repre: Timo Hranica naskočil do hry na druhý polčas. Ľubo Belko, Majo Sauer a Samo Kopásek sedeli na lavičke náhradníkov.


stojche prvý raz v seniorskej repre

Keďže mladí Severomacedónci už stratili šancu na postup na EURO do 21 rokov, tak ich kapitán Andrej Stojchevski sa premiérovo dostal do nominácie mužskej reprezentácie. Ten bude čeliť so svojimi krajanmi v rámci divízie C Ligy Národov Lotyšsku a Arménsku.

program zápasov

10.10. Lotyšsko - Severné Macedónsko 0:3 (0:1)

Šošon v repre: Andrej Stojchevski si svoju premiéru neodbil a duel sledoval z lavičky.

13.10. Arménsko - Severné Macedónsko 0:2 (0:0)

Šošon v repre: Andrej Stojchevski si znovu svoju premiéru neodbil a duel sledoval z lavičky.


premiérovo v repre aj ndjeungoue

Svojimi stabilne kvalitnými výkonmi za Šošonov si vôbec prvýkrát vybojoval pozvánku do národného výberu svojej krajiny James Ndjeungoue. Kamerunské "levy" čaká v kvalifikácii na Africký pohár národov dvojzápas Keňou.

program zápasov

11.10. Kamerun - Keňa 4:1 (3:1)

Šošon v repre: James Ndjeungoue do stretnutia nezasiahol.

14.10. Keňa - Kamerun 0:1 (0:0)

Šošon v repre: James Ndjeungoue sedel iba na lavičke a do stretnutia nezasiahol.


U19 čaká úvod kvalifikácie na euro

Tréner reprezentácie Slovenska do 19 rokov Martin Fabuš nominoval 22-členný tím na 1. kolo kvalifikácie na EURO 2025. Sokolíci pocestujú do Luxemburska, kde si okrem domácich zmerajú sily so Severným Macedónskom a Lotyšskom. Medzi nominovanými sa nachádza z MŠK brankár Jakub Jokl, obrancovia Teodor Staník a Tobiáš Pališčák, stredopoliar Róbert Petruška a útočné duo Michal Pekelský i František Kóša.

program zápasov

9.10. Slovensko - Luxembursko 2:1 (1:1) Góly SVK: Kubka, Petruška

Šošoni v repre: Tobiáš Pališčák odohral celé stretnutie, Róbert Petruška rovnako a v 70. minúte strelil víťazný gól. Fero Kóša hral do 84. minúty. Teodor Staník a Michal Pekelský nastúpili v 65. minúte, Jakub Jokl do stretnutia nezasiahol.

12.10. Slovensko - Severné Macedónsko 3:0 (2:0) Góly SVK: Dikoš, Sinanov (vlastný), Petruška

Šošoni v repre: Tobiáš Pališčák odohral celé stretnutie, Róbert Petruška rovnako a v 67. minúte znova strelil gól. Fero Kóša hral do 84. minúty. Michal Pekelský nastúpili v 74. minúte, Teodor Staník zas v 84. minúte. Jakub Jokl do stretnutia nezasiahol.

15.10. Lotyšsko - Slovensko 2:0 (1:0)

Šošoni v repre: Teodor Staník a Michal Pekelský odohrali celé stretnutie. Róbert Petruška a František Kóša naskočili do hry v 62. minúte, Tobiáš Pališčák v 81. minúte. Jakub Jokl do stretnutia nezasiahol.


Facebook