Šošoni v repre: Osmička z ”A”-tímu + viacero mládežníkov

Rozbehnuté ligové vlaky Šošonov v rámci prvého tímu aj rezervy mierne preruší marcová reprezentačná prestávka. Tentokrát bez zastúpenia v mužskej reprezentácii, no napriek tomu s osmičkou hráčov "A"-tímu v mládežníckych výberoch Sokolíkov. Tí zabojujú o miesto v novom cykle “21”-tky, o nomináciu na MS do 20 rokov či o EURO do 19 rokov.

Dopĺňa ich, samozrejme, aj viacero šikovných mladíkov od rezervy až po kategóriu U17. Celkom až 17 žltozelených mládežníkov sa predstaví vo výberoch Slovenska do 21, 20, 19, 18, a 17 rokov. 


SR 21 | nová 21-tka po dvoch rokoch znova vyhrala antalya cup 

Po neúspešnej jesennej baráži Sokolíkov o EURO 2023 sa pod vedením trénera Jaroslava Kentoša formuje nová 21-tka. Tá sa bude postupne pripravovať na EURO 2025, ktoré sa bude konať na Slovensku. Na aktuálnom zraze pocestujú mladíci do Turecka, kde ich čaká trojica prípravných zápasov proti Slovinsku, Bulharsku a Severnému Macedónsku v rámci Antalya Cupu.

Do nominácie sa pôvodne dostala šestica Šošonov z "A" aj "B"-tímu. Nachádzajú sa v nej obrancovia Patrik Leitner a Dominik Javorček, univerzál Martin Gomola a dvojica rýchlych krídiel Adrián Kaprálik, Vladimír Trabalík. O reprezentačný zraz prišiel po nešťastnom zranení v poslednom kole proti Bystrici brankár Ľubomír Belko, ktorého ale nahradil kmeňový hráč žltozelených na hosťovaní v Považskej Bystrici Marek Teplan.

program zápasov

22.3. Slovinsko "21" - Slovensko "21" 0:0 | Antalya Cup

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpili na prvý polčas Patrik Leitner, Martin Gomola a Adrián Kaprálik. Druhé dejstvo odohral Vladimír Trabalík a v 66. minúte prišiel na ihrisko aj Dominik Javorček.

25.3. Slovensko "21" - Bulharsko "21" 1:0 (0:0) Gól SVK: Trabalík | Antalya Cup

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpilo trio Dominik Javorček, Patrik Leitner a Adrián Kaprálik. Javor hral do 63. minúty, Kapo do 76. minúty aj so žltou kartou a Leity do 76. minúty, pričom na ihrisku ho nahradil Martin Gomola. Najvýraznejšiu žlto-zelenú stopu na ihrisku zanechal Vladimír Trabalík, ktorý naň naskočil v 63. minúte a o šesť minút neskôr strelil jediný gól zápasu a zároveň svoj prvý reprezentačný.

28.3. Severné Macedónsko "21" - Slovensko "21" 0:1 (0:0) Gól SVK: Veselovský | Antalya Cup

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpili Martin Gomola, ktorý hral do 71. minúty a Vladimír Trabalík, ktorý hral do 58 minúty. V tej istej minúte sa na ihrisko dostali Patrik Leitner a Adrián Kaprálik. No a v 71. minúte ich doplnil aj posledný Šošon Dominik Javorček. Čisté konto pri výhre pri pripísal kmeňový Šošon Marek Teplan.

Slovenská reprezentácia zároveň vyhrala aj celý Antalya Cup 2023.

Adrián Kaprálik sa stal najlepším hráčom turnaja. Gratulujeme!


sev. macedónsko 21 | Andrej proti Slovákom

Jediný zahraničný hráč Šošonov v nominácii svojej krajiny na najbližší reprezentačný zraz je obranca Andrej Stojchevski. Nielen člen, ale zároveň kapitán severomacedónskej repre do 21 rokov odcestuje s tímom rovnako do Turecka, kde v troch prípravných zápasoch narazí aj na slovenský výber. Okrem toho si spolu so svojimi krajanmi zmerajú sily aj s rovesníkmi z Lotyšska a Fínska.

program zápasov

23.3. Severné Macedónsko "21" - Lotyšsko "21" 0:3 (0:1) | prípravný zápas

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celé stretnutie.

25.3. Severné Macedónsko "21" - Fínsko "21" 2:1 po PK (1:0) | prípravný zápas

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celé stretnutie.

28.3. Severné Macedónsko "21" - Slovensko "21" 0:1 (0:0) | prípravný zápas

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celé stretnutie a v závere uvidel aj žltú kartu.


SR 20 | dva prípraváky a štyria žltozelení

Vďaka úspešnému domácemu európskemu šampionátu pokračuje v príprave na svetový šampionát aj výber do 20 rokov pod vedením Alberta Rusnáka. Ten si v marcom asociačnom termíne zmeria sily v dvojzápase s domácou Maltou. Pozvánku na tieto stretnutia dostali piati hráči, no len štyria hráči MŠK napokon odcestovali na ostrov v Stredozemnom mori - brankár Samuel Belaník, krajný obranca Samuel Kopásek, stredopoliar Dominik Šnajder a útočník či kapitán reprezentácie Timotej Jambor. Z nominácie na poslednú chvíľu vypadol kvôli zraneniu Martin Oravec.

program zápasov

24.3. Malta "21" - Slovensko "20" 1:2 (1:2) Góly SVK: Lacza, Gaži | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Všetci štyria žlto-zelení odohrali celé stretnutie, Timo Jambor s kapitánskou páskou, Samo Kopásek a Dominik Šnajder zas s asistenciami pri oboch slovenských góloch.

27.3. Malta "21" - Slovensko "20" 1:1 (0:1) Gól SVK: Csóka | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Dvojica Samuel Belaník a Dominik Šnajder nastúpila v základnej zostave a odohrala aj celé stretnutie. Doň zasiahli ako striedajúci aj Timo Jambor, ktorý nastúpil v 62. minúte a Samo Kopásek, ktorý nastúpil v 71. minúte a inkasoval aj žltú kartu.


SR 19 | euro ušlo o chlp kvartetu z mšk

Najdôležitejšiu časť kvalifikácie o EURO majú pred sebou zverenci trénera Stanislava Maceka. Reprezentácia do 19 rokov narazí v 2. a zároveň záverečnom kole kvalifikácie v Írsku na domáci výber, Grécko a Estónsko. Víťaz skupiny si zabezpečí postup na Majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie. 

Medzi nominovanými je žltozelené kvarteto v zložení - brankár Dominik Kúdelčík, obranca Tomáš Jaššo a stredopoliari Samuel Javorček s Máriom Sauerom. Ten sa na zraze stretne aj so svojím mladším bratom Leom, aktuálne na hosťovaní z MŠK vo Feyenoorde Rotterdam. Šošonov dopĺňa aj kondičný tréner žilinskej rezervy Marek Filo. 

program zápasov

22.3. Írsko "19" - Slovensko "19" 1:2 (0:0) Góly SVK: Gajdoš, Griger | 2. kolo kvalifikácie ME

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Mário Sauer, ktorý striedal až pred nadstaveným časom. Tomáš Jaššo so Samuelom Javorčekom presedeli duel na lavičke náhradníkov a Dominik Kúdelčík sa neobjavil na zápasovej súpiske.

25.3. Slovensko "19" - Grécko "19" 1:1 (0:0) Gól SVK: Gajdoš | 2. kolo kvalifikácie ME

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil opäť Mário Sauer, ktorý hral do 74. minúty, keď ho nahradil Samuel Javorček. Tomáš Jaššo presedel celý zápas na lavičke a Dominik Kúdelčík nefiguroval v zápasovej nominácii.

28.3. Slovensko "19" - Estónsko "19" 3:1 (0:0) Gól SVK: Gajdoš 2, L. Sauer | 2. kolo kvalifikácie ME

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Mário Sauer, ktorý hral do 69. minúty, a Samuel Javorček nastúpil na trávnik v 53. minúte. Tomáš Jaššo presedel celý zápas na lavičke a Dominik Kúdelčík nefiguroval v zápasovej nominácii.

Slovenskej reprezentácii do 19 rokov ušiel postup na EURO 2023 tejto vekovej kategórie o horšie skóre (o jediný gól).


SR 18 | kontrolný zraz aj pre našich hráčov

Krátky kontrolný zraz absolvuje počas týždňa repre do 18 rokov v Šamoríne. Kormidelník Branislav Fodrek naň nominoval 23 hráčov a medzi nimi aj piatich Šošonov. Ide o brankára Jakuba Badžgoňa, obrancov Jakuba Zemka a Norberta Blaška, a o ofenzívnu dvojicu Marián Weber + Vladimír Vaľko.


SR 17 | početné zastúpenie mšk v elite round

Najmladší reprezentačný výber tohto asociačného termínu má na programe takisto dôležitú a náročnú trojicu zápasov. V Elite Round kvalifikácie o EURO do 17 rokov sa stretne s kvalitným súpermi v podobe Portugalska, Česka a Poľska. Víťaz skupiny sa automaticky kvalifikuje na šampionát, zatiaľ čo jednému tímu z druhých miest ostane v rukách "Čierny Peter". 

V nominácii Mareka Bažíka je opäť viacero žltozelených, a to gólman Jakub Jokl, kompletná stopérska trojica našej 17-tky - Alex Dovičák, Matej Bukovčan, opora stredu poľa Samuel Šarudi a najlepší strelec MŠK U17 František Kóša. Dopĺňa ich aj náš kmeňový hráč Samuel Dikoš, ktorý hosťuje v holandskom Groningene.

program zápasov

22.3. Portugalsko "17" - Slovensko "17" 2:0 (1:0) | Elite Round kvalifikácie ME

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Alex Dovičák, ktorý odohral celý zápas a František Kóša, ktorý hral do 65. minúty. Matej Bukovčan a Samuel Šarudi do duelu z lavičky nezasiahli. Jakub Jokl nefiguroval v zápise o stretnutí.

25.3. Česko "17" - Slovensko "17" 3:0 (1:0) | Elite Round kvalifikácie ME

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpila trojica Matej Bukovčan, Samuel Šarudi a František Kóša. Prvý menovaný odohral celý zápas, zatiaľ čo ostatní hrali do 62. minúty. V 82. minúte prišiel na ihrisko aj Alex Dovičák, ktorý inkasoval žltú kartu. Jakub Jokl nefiguroval v zápise o stretnutí.

28.3. Slovensko "17" - Poľsko "17" 5:0 (3:0) | Elite Round kvalifikácie ME

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpili Alex Dovičák, ktorý odohral celé stretnutie a Samuel Šarudi, ktorý hral do 74. minúty. V 82. minúte do hry zasiahol aj Matej Bukovčan. František Kóša presedel celý zápas na lavičke náhradníkov. Jakub Jokl nefiguroval v zápise o stretnutí.


Facebook