Šošoni v repre: Na zrazoch deviatka z ”A”- tímu a viacero mládežníkov
Hoci sa súťažná klubová jeseň skončila, viacerí Šošoni si ju predĺžia v reprezentáciách. Až štvorica (dvaja premiérovo) z prvého tímu MŠK sa predstaví v drese slovenského "Áčka" a ďalšia štvorica zase vo výbere do 20 rokov. Tých doplní vo svojom národnom výbere aj Severomacedónec Andrej Stojchevski.

Dokopy štrnástka žltozelených z mládežníckych tímov Akadémie MŠK Žilina nás bude zastupovať aj v mladších repre výberoch do 16, 18 a 19 rokov.


SR "A" | štyria šošoni

Slovenská futbalová reprezentácia zakončí futbalový rok 2022 dvojicou prípravných medzištátnych zápasov. Aktuálne nejde o oficiálny asociačný termín, súčasťou Sokolíkov bude aj štvorica Šošonov Dávid Ďuriš, donominovaný Matúš Rusnák a dvojica úplných nováčikov - Tomáš Nemčík a Adrián Kaprálik.

Zverenci talianskeho trénera Francesca Calzonu sa najprv predstavia v Čiernej Hore a rok uzatvoria na Tehelnom poli v nedeľu proti Čile.

Program zápasov

17.11. Čierna Hora - Slovensko 2:2 (0:1) Góly SVK: Hancko, Kucka

Šošoni v akcii: Dávid Ďuriš hral do 45. minúty, kedy musel byť nútene vystriedaný. S vyskočeným ramenom sa pre neho repre zraz predčasne skončil. Trojica Matúš Rusnák, Tomáš Nemčík a Adrián Kaprálik sledovala duel iba z lavičky náhradníkov.

20.11. Slovensko - Čile 0:0

Šošoni v akcii: Adrián Kaprálik nastúpil v 89. minúte. Dvojica Matúš Rusnák a Tomáš Nemčík sledovala duel iba z lavičky náhradníkov. Zranený Dávid Ďuriš už odišiel z repre zrazu.


SR 20 | príprava na ms s početným zastúpením mšk

Sokolíci pod vedením kormidelníka Alberta Rusnáka sa v plnom prúde pripravujú na svetový šampionát svojej vekovej kategórie na prelome mesiacov máj a jún 2023. Na novembrovom zraze si v Španielsku zmerajú sily s organizátorom turnaja Indonéziou a ďalšími účastníkmi majstrovstiev - Japonskom a Saudskou Arábiou.

Vo výbere sa ocitlo dokopy šesť hráčov MŠK z "A" aj "B"- tímu. Medzi nimi je útočník Timotej Jambor, obranca Samuel Kopásek, trojica stredopoliarov - Mário Sauer, Dominik Šnajder, Martin Oravec a vďaka výborným výkonom v drese rezervy aj brankár Samuel Belaník.

Program zápasov

17.11. Japonsko "20" - Slovensko "20" 3:2 (1:0) Góly SVK: Sliacky, Jambor (pok. kop)

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpila dvojica Timotej Jambor (celý zápas + gól z penalty) a Dominik Šnajder (do 67. minúty). Do zápasu zasiahli aj zvyšní Šošoni Samuel Kopásek (od 67. minúty), Mário Sauer (od 67. minúty) a Martin Oravec (od 70. minúty).

19.11. Slovensko "20" - Indonézia "20" 1:2 (1:0) Góly SVK: Jambor (pok. kop), Kachút

Šošoni v akcii: Do základu nastúpila až štvorica Šošonov, pričom Samuel Kopásek (s kapitánskou páskou), Martin Oravec a Samuel Belaník odohrali celý zápas. Mário Sauer hral do 65. minúty. Timotej Jambor prišiel na trávnik v 72. minúte a o desať minút vyrovnával stav z pokutového kopu.

21.11. Saudská Arábia "20" - Slovensko "20" 1:2 (0:2) Góly SVK: Šikula, Hollý

Šošoni v akcii: V základnej zostave sa predstavil štvorica - Samuel Kopásek s kapitánskou páskou (celý zápas), Martin Oravec (do 73. minúty), Dominik Šnajder (celý zápas) a Timotej Jambor (do 63. minúty). V 73 minúte zasiahol do stretnutia aj Mário Sauer, ktorý v 84. minúte inkasoval žltú kartu.


SEV. macedónsko 21 | ANDREJ na cyprus

Severomacedónsku "21"-tku čaká s naším obrancom Andrejom Stojchevskim dvojica prípravných stretnutí na Afroditinom ostrove. Tam vyzvú v priateľských zápasoch domáci Cyprus a aj rovesníkov zo Srbska.

Program zápasov

17.11. Cyprus "21" - Sev. Macedónsko "21" 1:1 (1:0) Gól SM: Ilievski

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celý duel, v 86. minúte nepremenil penaltu.

22.11. Sev. Macedónsko "21" - Srbsko "21" 1:1 (1:1) Gól SM: Kalkan

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celý duel.


Srbsko 21 | gól Krstića pri debute

V srbskej "21"-tke majú Šošoni zastúpenie v podobe útočníka "B"-tímu Borisa Krstića, ktorý sa podobne ako Andrej Stojchevski nachádza na Cypre, kde zohrá so spoluhráčmi dva prípravné zápasy. Z toho jeden aj proti Andrejovi.

Program zápasov

20.11. Cyprus "21" - Srbsko "21" 2:2 (2:1) Góly Srbska: Mitrović, Krstić

Šošon v akcii: Boris Krstić nastúpil na záverečných 30 minút a po piatich minútach na trávniku vyrovnal na konečných 2:2.

22.11. Sev. Macedónsko "21" - Srbsko "21" 1:1 (1:1) Gól Srbska: Mitrović (pok. kop)

Šošon v akcii: Boris Krstić nastúpil na druhý polčas zápasu.


SR 19 | do estónska cestuje trojica zo žiliny

Slovenský výber do 19 rokov čaká v novembrovom asociačnom termíne dvojica súbojov s rovesníkmi z Estónska. Na súpera s viacerými hráčmi z talianskej Primavery nominoval kouč Stanislav Macek trio žltozelených. Národné farby bude hájiť brankár Dominik Kúdelčík, obranca Tomáš Jaššo a krídelník Leonardo Bortoli.

Program zápasov

16.11. Estónsko "19" - Slovensko "19" 0:1 (0:0) Gól SVK: vlastný

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Tomáš Jaššo, ktorý s kapitánskou páskou odohral celé stretnutie. V 70. minúte sa dostal na ihrisko aj Leo Bortoli, ktorý v závere uvidel žltú kartu. Dominik Kúdelčík presedel celý duel na lavičke náhradníkov.

18.11. Estónsko "19" - Slovensko "19" 0:2 (0:1) Góly SVK: Rehuš, Mišovič

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Tomáš Jaššo s kapitánskou páskou a v bráne Dominik Kúdelčík, ktorý udržal čisté konto. Prvý menovaný uvidel v 54. minúte žltú kartu. Leo Bortoli zasiahol do duelu v 82. minúte.


SR 18 | najviac šošonov bude aj v sev. macedónsku

Po reprezentácii do 20 rokov majú Šošoni najpočetnejšie zastúpenie aj v repre do 18 rokov. Tréner Martin Žamba totiž na dva prípravné zápasy v Severnom Macedónsku povolal päticu spod Dubňa. V defenzívnej časti nás budú zastupovať obrancovia Adam Oravec s Filipom Magátom. Ofenzívu Slovákov budú mať na starosti okrem iných Matej Šimun, Marián Weber a Timotej Hranica.

Program zápasov

16.11. Severné Macedónsko "18" - Slovensko "18" 1:5 (0:1) Góly SVK: Záhradník 3, Mihályi, Petrik

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpili Adam Oravec (celý zápas) a Matej Šimun (do 31. minúty). V 40. minúte do zápasu zasiahol Marián Weber a v 55. minúte aj Timotej Hranica. Filip Magát sledoval stretnutie z lavičky náhradníkov.

19.11. Severné Macedónsko "18" - Slovensko "18" 3:1 (1:0) Gól SVK: Murko

Šošoni v akcii: Do základnej zostavy sa tentokrát dostali Filip Magát (do 54. minúty), Timotej Hranica (celý zápas) a Marián Weber (celý zápas). V 54. minúte zasiahol do duelu aj Adam Oravec. Matej Šimun nefiguroval v zápise kvôli zraneniu.


SR 16 | v rakúsku s defenzívnym triom žltozelených

Druhá najmladšia slovenská reprezentácia má na programe dvojicu zápasov proti kvalitnému Rakúsku. Vďaka nominácii Branislava Fodreka dostanú v týchto dueloch príležitosť stopéri Matúš Pavlík a Martin Meško či defenzívny záložník Kristián Pavol Stručka.

Program zápasov

17.11. Rakúsko "U16" - Slovensko "U16" 3:0 (2:0)

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpili všetci traja Šošoni, pričom kapitánsku pásku mal na rukáve Matúš Pavlík. Ten odohral celý zápas. Martin Meško hral do 87. minúty a Kristián Pavol Stručka do 68. minúty.

20.11. Rakúsko "U16" - Slovensko "U16" 2:0 (1:0)

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Matúš Pavlík, ktorý odohral celý zápas. Martin Meško a Kristián Pavol Stručka nastúpili zhodne v 75. minúte.


Facebook