Šošoni v repre: Kapov víťazný gól pri otočke proti Rumunsku
Hoci je oficiálne po sezóne, nie všetci futbalisti MŠK Žilina odpočívajú. Niektorí si totiž musia plniť reprezentačné povinnosti v rámci júnového asociačného termínu.

Slovenskú "21"-tku čaká kvalifikačný duel i prípravné stretnutie, naša "19"-tka má zas v pláne tréningový kemp, ktorý vyvrcholí v druhej polovici júna domácimi majstrovstvami Európy. Z prvého tímu reprezentuje slovenské výbery napokon až desiatka žltozelených, dokopy budeme mať 12-členné zastúpenie.


u21 potvrdila baráž o EURO vďaka Iľkovi

Sokolíkov čaká v júni kvalifikačné stretnutie na umelej tráve na Malte, kde budú bojovať o potvrdenie 2. miesta v C-skupine, ktoré zabezpečuje postup do baráže o majstrovstvá Európy 2023. Následne čaká zverencov trénera Jaroslava Kentoša prípravný duel proti Rumunsku. 

Tohto asociačného termínu sa zúčastní šestica žltozelených - brankár Ľubomír Belko, obranca Tomáš Nemčík a útočníci Patrik Iľko, Adrián Kaprálik a Roland Galčík, rovnako tak aj stále náš kmeňový hráč Samuel Suľa. Tých napokon doplnil pred zápasom proti Rumunsku aj Patrik Myslovič.

PROGRAM ZÁPASOV

03.06. Malta 21 – Slovensko 21 1:3 (1:1) Góly SVK: Iľko 2, Pokorný

Šošoni v akcii: Tomáš Nemčík odohral celé stretnutie, Adrián Kaprálik a Roland Galčík hrali do 63. minúty, nahradil ich práve Patrik Iľko, ktorý sa stal striedajúcim žolíkom a dvomi gólmi zariadil istotu baráže o EURO 2023.

07.06. Slovensko 21 - Rumunsko 21 4:3 (1:2) Góly SVK: Tučný, Vojtko, Kelemen, Kaprálik

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Patrik Iľko a Samo Suľa, ktorí hrali do 57. minúty. Do stretnutia postupne naskočili z lavičky aj Ľubomír Belko (46. minúta), Patrik Myslovič (57. minúta), Tomáš Nemčík (66. minúta) a Adrián Kaprálik (79. minúta). "Kapo" zároveň v 83. minúte svojím víťazným presným zásahom zariadil výsledkový obrat a výhru Slovákov.


prebojovať sa do záverečnej nominácie

Futbalová reprezentácia do 19 rokov už odrátava dni do štartu európskeho šampionátu, ktorý hostí práve Slovensko (18. júna - 1. júla 2022). Zverenci trénera Alberta Rusnáka v týchto dňoch absolvujú prípravný kemp a dva prípravné zápasy s klubovými súpermi. Medzi nominovanými svieti aj pätica Šošonov - z "A"-tímu Mário Sauer, Timotej Jambor a Samuel Kopásek, ktorých dopĺňa dvojica z projektu B+U19 Dominik Šnajder a Martin Oravec. Všetci Šošoni zabojujú o "flek" v konečnej nominácii.

PROGRAM PRÍPRAVNÝCH ZÁPASOV

07.06. Slovensko 19 - MŠK Považská Bystrica 3:1 (1:0) Góly SVK: Jambor (pok. kop), Mišovec, Úradník 

Šošoni v akcii: Timo Jambor odohral plnú porciu minút, Samo Kopásek hral do 70. minúty, Dominik Šnajder hral posledných 20 minút duelu a Mário Sauer ani Martin Oravec nezasiahli do duelu. 

08.06. Slovensko 19 - FK Rakytovce 1:0 (0:0) Gól SVK: Griger

Šošoni v akcii: Dominik Šnajder odohral plnú porciu minút, Martin Oravec hral do 60. minúty, Mário Sauer nastúpil cez polčas, Samo Kopásek hral od 75. minúty a pripísal si asistenciu na jediný gól Slovákov a Timotej Jambor nezasiahol do duelu. 


Facebook