Šošoni v repre | Deviatka z ”Áčka”

Po takom výsledku na Slovane sa na reprezentačné zrazy odchádzalo Šošonom určite príjemne. Pred nami je aktuálne ligové voľno a prvý asociačný termín novej sezóny, v septembri si bude z aktuálneho kádra Michala Ščasného plniť povinnosti deviatka žltozelených.

Čo ich čaká v najcennejších dresoch?


ďuriš opäť medzi sokolmi

Po krásnom príbehu z júnového EURA prelaďujú Sokoli na povinnosti v Lige národov. Tam ich v rámci divízie C čaká úloha popri trojici krajín Švédsko, Azerbajdžan a Estónsko postúpiť o divíziu vyššie do "Béčka". Po EURE sa do nominácie trénera Francesca Calzonu dostal znova aj náš krídelník Dávid Ďuriš.

Slováci nastúpia najskôr vo štvrtok 5. septembra o 20.45 SELČ v Tallinne proti Estónsku, v nedeľu 8. septembra o 18.00 h v Košiciach hostia Azerbajdžan. Ďalším účastníkom 1. skupiny C-divízie LN je Švédsko.

program zápasov

5.9. (20:45) Estónsko - Slovensko 0:1 (0:0) Gól SVK: Suslov

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš do hry nezasiahol.

8.9. (18:00) Slovensko - Azerbajdžan 2:0 (2:0) Góly SVK: Duda, Strelec

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš nastúpil v 71. minúte.


príprava na domáceho euro

Reprezentačná "21"-tka pokračuje v príprave na budúcoročný domáci šampionát tejto vekovej kategórie. Nominácia trénera Jaroslava Kentoša je už tradične bohatá na Šošonov. V 24-členom menoslove sa nachádza štvorica súčasných hráčov MŠK – Ľubo Belko, Aďo Kaprálik, Majo Sauer a Samo Kopásek, pričom ďalší – Dominik Javorček i Patrik Leitner sú aktuálne na hosťovaní. Maťo Gomola a Timo Jambor zas nedávno opustili Šošonov.

program zápasov

5.9. (17:45) Maďarsko - Slovensko 1:2 Góly SVK: Gajdoš, Jambor

Šošoni v akcii: Ľubomír Belko, Dominik Javorček, Samuel Kopásek i Mário Sauer odohrali celé stretnutie, Adrián Kaprálik hral do 88. minúty. Patrik Leitner sledoval duel z lavičky. 

10.9. (18:00) Bielorusko - Slovensko 1:6 Góly SVK: Čerepkai 2, Jambor, Spáčil, Marcelli, Gajdoš

Šošoni v akcii: Patrik Leitner nastúpil v základe a hral do 65. minúty, v 65. minúte zas nastúpili ostatní Šošoni - Aďo Kaprálik, Samo Kopásek i Majo Sauer. Ľubo Belko sledoval duel z lavičky, Dominik Javorček nebol v zápasovej nominácii. 


česi s alijagićom v boji o euro

V českej "21"-tke máme premiérové zastúpenie, kde je medzi nominovanými "Lvíčaty" aj útočník Denis Alijagić. Ten bude musieť so spoluhráčmi zabrať, aby sa predstavili na záverečnom šampionáte v júni na Slovensku., keďže ich čaká súboj s priamym konkurentom z Dánska i "povinná jazda" proti Litve.

program zápasov

6.9. (14:30) Litva - Česko 1:2 (1:0) Góly CZE: Alijagić, Sejk

Šošon v akcii: Denis Alijagić nastúpil na druhý polčas a v 58. minúte vyrovnával na 1:1.

10.9. (18:00) Dánsko - Česko 5:0 (1:0)

Šošon v akcii: Denis Alijagić naskočil na trávnik v 55. minúte. 


aj stojche ešte teoreticky o postup

Nádeje na postup žijú ešte stále aj pre Severných Macedóncov, v drese ktorých nechýba ich obranná opora a kapitán Andrej Stojchevski. Ten bude čeliť so svojimi krajanmi v septembri rovesníkom z Holandska a Gibraltáru.

program zápasov

5.9. (20:00) Holandsko - Severné Macedónsko 5:0 (2:0)

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celý zápas. 

9.9. (13:00) Gibraltar - Severné Macedónsko 0:2 (0:2) 

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celý zápas a v druhom polčase videl žltú kartu. 


U19 čaká dvojzápas s gruzínskom

Tréner reprezentácie Slovenska do 19 rokov Martin Fabuš nominoval 20-členný tím na dva medzištátne zápasy s Gruzínskom. Medzi nominovanými sa nachádza z MŠK brankár Jakub Jokl, stredopoliar Róbert Petruška, útočník Michal Pekelský a z "Áčka" útočník František Kóša. Z nominácie vypadol pre zranenie Alex Dovičák. 

program zápasov

6.9. (16:30) Slovensko - Gruzínsko 2:2 (0:1) Góly SVK: Pekelský, Kubka

Šošoni v akcii: V základne zostave nastúpila trojica Jakub Jokl, Róbert Petruška a František Kóša, pričom všetci odohrali celý zápas. V 68. minúte naskočil na trávnik Michal Pekelský a o tri minúty znižoval na 1:2.

8.9. (12:00) Slovensko - Gruzínsko 2:1 (0:0) Góly SVK: Vavrík, Dikoš

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Michal Pekelský, ktorý hral do 64. minúty. Do druhého polčasu nastúpil František Kóša a v 56. minúte aj Róbert Petruška. Na lavičke náhradníkov presedel celý zápas Jakub Jokl. 


U18 smeruje na turnaj do Česka

Tréner reprezentácie do 18 rokov Juraj Ančic nominoval 23-členný tím na medzinárodný turnaj Ježek Cup, ktorý sa uskutoční v Česku. Zo Šošonov pocestuje za rieku Moravu  z "A"-tímu Tobiáš Pališčák a stredopoliari Patrik Baleja a Kristián Pavol Stručka. Z nominácie vypadol pre zranenie Matúš Pavlík.

program zápasov

4.9. (17:00) Turecko - Slovensko 1:1 (1:0) Gól SVK: Udvaros

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil iba Tobiáš Pališčák, ktorý odohral celý zápas. V 62. minúte naskočil do hry aj Kristián Pavol Stručka. Patrik Baleja nefiguroval v zápasovej nominácii. 

6.9. (17:00) Wales - Slovensko 3:2 (1:2) Góly SVK: Slovák, Lusale

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil iba Kristián Pavol Stručka, ktorý odohral celý zápas. Do druhého polčasu. naskočil do hry aj Tobiáš Pališčák. Patrik Baleja nefiguroval v zápasovej nominácii. 

8.9. (11:00) USA - Slovensko 1:1 (0:0) Gól SVK: Slovák

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpil Tobiáš Pališčák, ktorý odohral prvý polčas, Kristián Pavol Stručka nastúpil v 60. minúte. Patrik Baleja nefiguroval v zápasovej nominácii.


Facebook