Šošoni v repre: Dávid Ďuriš rozhodol o výhre Slovenska!

Ligové súťaže sa nám blížia k odohratiu svojej prvej tretiny, čo znamená príchod októbrového asociačného termínu reprezentácií. Už tradične si počas neho oblečie "najcennejšie" dresy viacero Šošonov, z prvého mužstva žltozelených to bude tentoraz deviatka futbalistov.

Okrem odchovancov Akadémie MŠK Žilina a bývalých hráčov sa v reprezentačnom "Áčku" objavuje znova Dávid Ďuriš. Bohatšie zastúpenie máme v reprezentačných výberoch do 21 rokov. V tom slovenskom bude hájiť žltozelené farby šestica aktuálnych hráčov, v severomacedónskom Andrej Stojchevski. Na programe sú aj zrazy ostatných mládežníckych repre, kde sú rovnako viacerí hráči Akadémie MŠK Žilina.


slovensko "A"

Sokolov čaká dôležitá dvojica kvalifikačných zápasov o ME proti  Portugalsku a Luxembursku. Okrem deviatich bývalých Šošonov je vo výbere talianskeho trénera Francesca Calzonu aj aktuálny krídelník MŠK Dávid Ďuriš.

program zápasov

13.10. Portugalsko - Slovensko 3:2 (2:0) Góly SVK: Hancko, Lobotka | kvalifikácia ME 2024

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš naskočil do zápasu v 86. minúte.

16.10. Luxembursko - Slovensko 0:1 (0:0) Gól MŠK: Ďuriš | kvalifikácia ME 2024

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš nastúpil na trávnik v 63. minúte a v 77. minúte rozhodol svojím premiérovým gólom v seniorskej reprezentácii Slovenska o našej výhre v Luxembursku.


slovensko U21

Sokolíci majú v októbri pred sebou dva prípravné zápasy - proti rovesníkom z Poľska a Dukle Banská Bystrica. V nominácii trénera Jaroslava Kentoša sa nachádza aj šestica žltozelených - brankár Ľubomír Belko, obrancovia Patrik Leitner, Dominik Javorček a Martin Gomola, v strede poľa Mário Sauer a na hrote Timotej Jambor. Vo výbere je aj momentálne na hosťovaní v Poľsku hrajúci Adrián Kaprálik a ďalšia štvorica žltozelených čaká medzi náhradníkmi.

program zápasov

12.10. Slovensko - Poľsko 2:2 (2:1) Góly SVK: Jambor, Marcelli | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Ľubo Belko odchytal celé stretnutie, 90 minút si pripísala aj trojica Paťo Leitner, Dominik Javorček a Aďo Kaprálik, Timo Jambor bol na trávniku do 69. minúty s bilanciou 1+1, Majo Sauer hral do 59. minúty, Maťo Gomola zas nastúpil v 59. minúte.

17.10. Slovensko - MFK Dukla Banská Bystrica 3:0 (1:0) Góly SVK: Čerepkai, Kaprálik, Leitner | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Maťo Gomola hral do 73. minúty, Dominik Javorček odohral prvý polčas, Majo Sauer zas nastúpil na druhé dejstvo. Trojica Timo Jambor, Paťo Leitner a Aďo Kaprálik naskočila do stretnutia v 63. minúte. Ľubo Belko bol na lavičke náhradníkov. 


severné macedónsko U21

Severných Macedóncov preverí v rámci kvalifikačných bojov o EURO 2025 hranom na Slovensku súper z nižších košov - Moldavsko. V nominácii Balkáncov nechýba ani náš obranca Andrej Stojchevski.

program zápasov

17.10. Moldavsko - Severné Macedónsko 2:1 (0:0) | kvalifikácia ME 2025

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral v obrane celé stretnutie, v 86. minúte videl žltú kartu.


slovensko U19

Tréner slovenskej reprezentácie do 19 rokov Albert Rusnák nominoval 20-členný káder na dva domáce medzištátne zápasy so Švédskom. Nominovaná je okrem iných aj štvorica Šošonov - brankár Jakub Badžgoň, obrancovia Adam Oravec a Timotej Hranica a útočník Matej Šimun.

program zápasov

14.10. Slovensko - Švédsko 4:1 (2:0) Góly SVK: Brandis 2, Masaryk, Praženka | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Jakub Badžgoň odchytal celé stretnutie. Adam Oravec nastúpil rovnako v základe a po polčase ho striedal ďalší Šošon Timo Hranica. Matej Šimun presedel zápas na lavičke náhradníkov.

17.10. Slovensko - Švédsko (Dunajská Streda, 14:30) | prípravný zápas - ZRUŠENÉ


slovensko U18

Sokolíkov do 18 rokov čaká počas októbrového zrazu iba jeden zápas proti susednému Poľsku. V 20-člennom kádri sa nachádza opäť štvorica hráčov MŠK - brankár Jakub Jokl, obranca Alex Dovičák, stredopoliar Samuel Šarudi a útočník František Kóša.

program zápasov

13.10. Poľsko - Slovensko 4:0 (2:0) | prípravný zápas

Šošoni v akcii: V základe nastúpila trojica Jakub Jokl, Samuel Šarudi a František Kóša. Jokl odchytal celý zápas, Šarudi hral do 80. minúty a Kóša prvý polčas. V 62. minúte nastúpil na ihrisko aj štvrtý do partie Alex Dovičák.


Facebook