Sobotný dvojzápas proti Slavii a Riedu

Dva tréningové dni v Aigen-Schlägli majú Šošoni za sebou a pred sebou rovnako dve prípravné stretnutia. Výkonnostným vrcholom v rámci celej prípravy môžeme nazvať duel proti pražskej Slavii. Druhú partiu zas čaká domáci druholigový Ried. 

Pred týmito duelmi sme sa porozprávali s asistentom trénera Patrikom Durkáčom o aktuálnych novinkách v tíme. Z oboch súbojov by mali byť zabezpečené priame prenosy.



Dve výdatné štvrtkové tréningové jednotky a rovnaká porcia aj v piatok. Šošoni makajú na plné obrátky, neopúšťa ich však dobrá nálada a praje im aj počasie. Po týždni voľna od prípravných zápasov môžeme znova zužitkovať poznatky z tréningov a proti kvalitným súperom to vyskúšať naostro. 

No a navyše v dvojzápase tréneri budú môcť vidieť v akcii všetkých hráčov. V rozhovore s asistentom trénera Patrikom Durkáčom sme začali presunom na sústredenie a aklimatizáciou v Hornom Rakúsku.

"Všetko sme zvládli, privítalo nás príjemné počasie a ihrisko je slušné na to, čo chceme. Podmienky a zázemie sú rovnako fajn, takže všetko spĺňa naše požiadavky. Po dlhej ceste sme sa potrebovali vo štvrtok rozbehnúť, čiže dopoludňajšia dávka bola nábehová. Popoludní sme viac riešili defenzívu celého družstva, taktické veci. Štvrtok bol výživný a piatok sa niesol v klasickom predzápasovom režime."

Zostava už naberá kontúry, žltozelení pracujú na detailoch a každý má ešte u trénerov otvorené dvere v rámci možnej základnej zostavy. "Postupne sa to kryštalizuje, príprava vrcholí, dva týždne nás delia do ligy. Určite máme hrubú predstavu o postoch, ale stále je priestor na to, aby hráči potvrdili alebo zabojovali o svoju pozíciu. Určite ešte nik nemá isté miesto."

"Po Olomouci sme neboli spokojní so spomínanou defenzívou a na to sme sa zamerali počas týždňa. V tréningoch sme videli progres, no čakajú nás kvalitní súperi, ktorí nám v tomto smere naozaj nastavia zrkadlo. Očakávame určite zlepšený herný prejav oproti Olomoucu v defenzívnej fáze. Tam chceme byť agresívnejší."

Aké bude rozloženie síl, keďže hráme dvojzápas? "Chalani dostanú slušnú porciu minút. Celé to musíme premyslieť čo najlepšie a tak, aby sme neuškodili chalanom. Čiže sobota bude náročná, ale zároveň veríme, že prospešná."

Môžeme sa baviť v rámci mesačnej letnej prípravy o progrese? "Povedal by som to tak, že sa už oveľa viac chápeme. Progres v spoločnom myslení trénerov a hráčov. A zároveň hráči navzájom. V niektorých hrách a cvičeniach, ktoré na začiatku vyzerali krkolomne, to teraz ide naozaj super. Tvrdú drinu si tak oveľa viac užívajú, keď už majú vybudované automatizmy. Keď vedia, čo a kedy majú robiť. Stopercentne je teda vidieť progres a sami sme zvedaví na sobotný dvojzápas, ktorý nám nastaví zrkadlo."

Vyvrcholením prípravy, resp. tým najkvalitnejším zrkadlom v príprave bude práve Slavia. Pre ňu bude práve náš sobotný duel generálkou. "Určite to bude veľmi náročný súboj. Smerom dopredu i dozadu majú obrovskú kvalitu. Treba si to užiť, pretože je len prínosné, že máme možnosť konfrontácie s tak kvalitným tímom. Chceme sa porovnávať s najlepšími, lebo vtedy sa ukážu naše nedostatky a veci, kde treba pridať."


Priame prenosy + vstup

Duel proti "sešívaným" odohráme v Ulrichsbergu (Stangl 32, 4161). Vstupenky na duel si budete môcť zakúpiť na mieste, ten bude spoplatnený nasledovne: 13 € dospelí, 10 € mládež, 7 € deti.





Facebook