Sobota je futbalová, ligu začíname v Podbrezovej

Dlho očakávaný štart nového ročníka Niké ligy je tu. Vôbec premiérový duel sezóny 2024/2025 zaobstarajú práve Šošoni súbojom v Podbrezovej. Očakávania sú vysoké, sobotného podvečera sa už nemôžu dočkať hráči i fanúšikovia. Poďme sa pozrieť na pohľad trénera i všetky dôležité informácie pred premiérou. 

Sobotný duel na Horehroní, ktorý má výkop o 18:00 hod., bude za prítomnosti VAR pod taktovkou hlavného rozhodcu Martina Dohála.


novinky u súpera

Náš prvý protivník v novom ročníku zažil po systematickej a dlhoročnej práci Romana Skuhravého trochu hektické prípravné obdobie, ktoré poznačili viaceré zmeny. Práve na trénerskej stoličke nastala zmena po troch rokoch, český kormidelník na vlastnú žiadosť skončil a jeho nástupcom sa stal Vladimír Cifranič.

Nielen herný prejav a rozostavenie, ale aj sústredenie v Rakúsku i prípravný duel proti Slavii nás aktuálne spájajú s Horehroncami. V kádri železiarov došlo rovnako k zmenám, dvojciferné číslo odišlo, rovnaký počet prišiel. Za zmienku určite stojí Peter Kováčik a jeho definitívny odchod do Talianska, Bakaľa zamieril do Holandska, Bartoš zas do Poľska. Z príchodov zaujal podpis skúsených Koštrnu a Štefánika z Trnavy či Depetrisa z konkurenčnej Bystrice.


vstúpiť do ligy správne

Vo vzduchu cítiť to správne ligové napätie, čo len potvrdzujú slová trénera Michala Ščasného. Ako vníma aktuálne nastavenie družstva pred sobotnou premiérou?

"Cítiť to. Navyše Podbrezová, kde to bolo vždy o tom rozdať si to na férovku. Sme veľmi odhodlaní. Osobne cítim z tímu správnu energiu i silu. Rozhodne sa až na trávniku, no verím, že vstúpime do ligy správne a budeme potvrdzovať kvalitu týždeň, čo týždeň."

Ako sa pozerá na prvého protivníka?

"Je to ostrý začiatok, v Podbrezovej to bude náročné. Hráči majú kvalitu i návyky ešte od trénera Romana Skuhravého, ktorého si vážim ako trénera i človeka. Či s nimi hráme prvé alebo piate kolo nehrá rolu."

Dve posily prišli pod Dubeň iba v pondelok, ako vyzerajú a ako vyzerá ich prípadný sobotný štart?

"Tréningové manká síce chalani majú, no zapadli výborne. Navyše Kačka je doma, pozná to tu dokonale. Systémovo sa rovnako zžil s tímom, po mentálnej stránke vie družstvo vyburcovať. Uvidíme, ako ich využijeme v sobotu, obaja však vstrebávajú pokyny a budú prínosom."

Zdá sa, že nielen z vyhlásení na tlačovej konferencii majú sami tréneri s hráčmi na seba vysoké nároky.

"Sme v Žiline. Ciele sú najvyššie, pretože podmienky sú vytvorené na top úrovni. Máme tu všetko, my to chceme zužitkovať a pretaviť v lige. Nebudeme sa schovávať za to, že ideme hrať o prvú šestku. Tak to nie je. Chceme mieriť jednoznačne vyššie. Ako som však spomínal, musíme makať na trávnikoch ako tím."

Nasať ligovú atmosféru mohli Šošoni premiérovo na novom prírodnom trávniku, kde trénovali vo štvrtok i piatok.

"Ako som spomínal, mne sa hralo aj na umelke dobre ako súperovi Žiliny. Toto je však krásne ihrisko, krásna vôňa trávy, ktorá nás správne naburcovala na ligu. Veľmi sa už tešíme na prvý domáci zápas. Predtým je tu však Podbrezová a na ňu sústredíme všetku našu pozornosť."


sektor hostí

Predaj lístkov na meno na sobotné ligové stretnutie Šošonov v Podbrezovej do sektoru hostí bude prebiehať u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Kontaktovať ho môžete do dňa výkopu, do 12:00 hod.

Cena vstupenky: 8 €.


rozhodcovia

Sobotný duel 1. kola, ktorý štartuje v Podbrezovej o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál. Na čiarach mu asistujú Peter Bednár a Martin Vitko, za VAR-om bude sedieť Kristián Micheľ.


priamy prenos

Stretnutie proti Podbrezovej budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook