”Snáď nadviažem na formu z úvodu jari,” verí Dawid Kurminowski
Ako jediný legionár neodišiel domov a radšej ostal celé tri mesiace v Žiline. Čo robil Dawid Kurminowski pod Dubňom počas koronakrízy?

Poľský útočník priblížil svoje pocity pred reštartom ligy, prezradil svoje strelecké ambície i pohľad na novozložený tím.


každý jeden bude bojovať o miesto v zostave

Už v polovici marca sa nútene pozastavil tréningový proces a Dawid Kurminowski napriek slušnej jarnej forme musel ostať zavretý v byte pod Dubňom. 

"Celý čas som mohol iba sedieť doma s priateľkou. Trochu som sa bál ísť domov do Poľska, predsa len to nemám domov do Poznane tak blízko. Preto som ostal v Žiline, zdalo sa mi to oveľa bezpečnejšie ako cestovať domov. Mal som tak dostatok času na Netflix, PlayStation a individuálny tréning."

Asi o to viac ťa mrzelo pozastavenie súťaže, keďže prvé jarné kolá ťa zastihli vo výbornej forme. "Taký je život. Treba naďalej pokračovať v tvrdej práci, trénovať ešte viac a snáď na úvod jari nadviažem nielen ja, ale aj celý tím a budeme hrať ešte lepšie."

Hneď po opätovnom spustení spoločného tréningového procesu prišlo pre "Kurmina" nešťastné zranenie. "Úplne na prvom spoločnom tréningu som zle dostupil a musel som si dať od lopty nútený oddych. Možno to bolo spôsobené tým, že som ešte nebol zvyknutý po dlhej dobe na kopačky a loptu. Našťastie nešlo o nič vážne a už som znova na ploche. Aj preto som rád, že sa začne liga o čosi neskôr. Mám čas sa poriadne pripraviť."

Poliak si zvyká aktuálne na nových spoluhráčov, ktorým verí a s ktorými chce strieľať čo najviac gólov. "Je nás tu veľa mladých hráčov, každý má šancu ukázať sa a zabojovať o miesto v zostave. Každý hráč z Akadémie MŠK by si rád zahral za "A"-tím. To zaručuje, že sa bude makať na sto percent."

V štyroch jarných kolách si rodák zo Śremu pripísal tri presné zásahy. Potenciál tak potvrdil, góly sa od neho budú očakávať aj vo zvyšných piatich stretnutiach. "Ak dostanem šancu od trénera a budem na ihrisku, budem hrať na maximum. K útočníkovi patria aj góly a určite ich chcem strieľať čo najviac. Je škoda, že hráme iba päť kôl, každý futbalista chce hrať čo najviac zápasov. Päť je však stále viac ako nula, takže sa na to pozerám pozitívne. Veľmi sa už teším na ligu."

Facebook