Smer východ: sobota v Košiciach

Smer Košice. Do tamojšej metropoly východu sa poberú už o deň skôr futbalisti MŠK Žilina, ktorých čaká v rámci 8. kola súboj proti Košiciam. Po vyše roku sa predstavíme v novom košickom futbalovom stánku. Tentokrát už kompletne prerobenom, no s rovnakým cieľom ako minulé leto. Ktoré veci budú podľa lodivoda MŠK Michala Ščasného rozhodovať?

Sobotný duel s výkopom o 18:00 hod. povedie pre kamerami Voyo aj za asistencie systému VAR ako hlavný arbiter Bálint Kišš.

VSTUPENKY V PREDAJI


Dokončený štadión, návrat reprezentácie i AS Rím, divácka podpora a kvalitný káder. To je v skratke zhrnuté to najdôležitejšie z futbalových Košíc, ktoré sú druhým rokom na mape najvyššej ligovej súťaže. Po minuloročných nováčikovských problémoch chcú zverenci trénera Gergelya Geriho pomýšľať na vyššie méty. Dokumentuje to veľký príliv i odliv hráčov. Z príchodov treba spomenúť brankársku jednotka Dávida Šipoša z českých Budějovíc, bývalého kapitána Ružomberka Mareka Zsigmunda či Dalibora Takáča z Poľska. Naopak, z FC sa porúčali mená ako Erik Pačinda, Lukáš Greššák či Eric Davis.

V úvode ročníka to ťahá gólmi Žan Medved, päťgólový strelec a po najnovšom aj hráč mesiaca august. Pred rokom sme novú arénu v Košiciach pokrstili výhrou 3:0, hocijaké víťazstvo by bolo cenné proti nepríjemným domácim aj teraz.


historická bilancia

ŽILINA – KOŠICE  | 4  4 0 0 12:4


agresivita, súboje a taktika

Po repre pauze sme vstúpili do ligy síce trochu kostrbato, no v konečnom dôsledku sme to zvládli a proti Skalici napriek nepriaznivému vývoju brali všetky tri body. Nálada by mala byť "pohodová", alebo? Viac prezrádza tréner Michal Ščasný.

"Práveže nie som zástancom pohody. Môže vás to uspokojiť, a to nechcem. Je fajn, že sme zvládli posledné zápasy, ale súťaž je dlhodobá a my ich chceme zvládať všetky. Aj prvý polčas sme so Skalicou takmer prehrávali. To futbal prináša, preto musíme byť v strehu. Pred duelom maximálna koncentrácia. Pohoda môže byť, až keď zvládneme ďalšie stretnutie. Takto to cítim a tak to vštepujem do hráčov."

Trénerovi sa páči aktuálna tvár tímu, ale... "Všetko sa dá zlepšovať, aj fyzická pripravenosť. Musíme byt "nadupaní", aby sme súpera uštvali behavosťou, nie iba kvalitou. Viď Skalica, kedy sa nám nedarilo prvý polčas a potrebovali sme to viac rozbehať. Máme rýchlostné typy hráčov, potrebujeme využívať naše prednosti. Ideme hore, máme kvalitu na ihrisku i lavičke, ktorou to vieme zmeniť. Stále však všetci potrebujeme napredovať a zlepšovať sa každým jedným tréningom."

S Košicami sme sa stretli už začiatkom júla, to však bola iba príprava.

"Budem sa opakovať asi každý týždeň, možno je to už úsmevné, no čaká nás veľmi ťažký zápas. Ja osobne mám pred Košicami veľký rešpekt. Na novom štadióne vedia byť pred svojimi fanúšikmi veľmi nepríjemní. Aj s Trnavou im pomohli, hnali ich za výhrou, navyše majú ofenzívnu kvalitu a sú pevní v obrane."

Čo môže rozhodovať a čo chce vidieť od svojich zverencov kormidelník MŠK?

"Nemusíme sa dookola rozprávať o našej kvalite. Znovu však musíme byť nastavení najmä v hlavách od prvej minúty na vysokú agresivitu, vyhrávanie súbojov a taktickú pripravenosť. To sú atribúty, ktoré môžu rozhodovať. Vieme, kde majú Košičania medzery, no celkovo sú pevní a ťažko sa cez nich presadzuje aj najkvalitnejším tímom. Aj na Slovane vyhrávali a domáci to otočili až v závere. Zdolali Podbrezovú, naposledy potrápili Trnavu, kde mohli pokojne vyhrať. Nečaká nás nič jednoduché. Musíme sa dobre pripraviť mentálne aj fyzicky, aby sme to zvládli."


sektor hostí

Vstupenky do sektoru hostí (D1) sa budú predávať:


rozhodcovia

Sobotný duel 8. kola, ktorý štartuje v Košickej futbalovej aréne o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Bálint Kišš. Na čiarach mu asistujú Branislav Hancko a Adam Jekkel, za VAR-om bude sedieť Erik Gemzický.


priamy prenos

Stretnutie proti Košiciam budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook