Samuel Dikoš z U19 na hosťovanie do holandského Groningenu
Jeden z talentov Akadémie MŠK Žilina, 16-ročný útočník Samuel Dikoš sa rozhodol vyskúšať holandskú výzvu. Vedenie Šošonov sa dohodlo s Groningenom ohľadom mládežníckeho reprezentanta na ročnom hosťovaní s následnou opciou.

S takýmto skorým odchodom do zahraničia sa klub nestotožňuje, no rovnako ako v prípade Lea Sauera má konečné slovo samotný hráč.


nie sme nadšení

Hoci Akadémia MŠK Žilina ponúka futbalovým nádejám nadštandardné podmienky na rast a rozvoj, čo len potvrdzuje záujem o našich hráčov v tak mladom veku, nie všetci sa chcú presadiť u Šošonov až do "A"-tímu. Tento nečakaný odchod priblížil riaditeľ Akadémie MŠK Žilina Jaroslav Bačík.

"Slová nestačia a musí nastať skúsenosť. Život je o rozhodnutiach, a tak sa rozhodol hráč, rodičia i agent. My to akceptujeme, hoci nie sme nadšení. Dohodli sme sa s Groningenom na ročnom hosťovaní, keďže Samo neprejavil po vzniknutej situácii záujem pokračovať v našom klube. Čas ukáže, či cesta, ktorú si zvolil, bola správna v jeho futbalovom rozvoji," dopĺňa riaditeľ.


ďakujem za starostlivosť

Ku svojmu odchodu sa vyjadril aj 16-ročný krídelník Samuel Dikoš, ktorý patril k útočným talentom dorasteneckých kategórií Šošonov i reprezentačných výberov Slovenska.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým trénerom, hráčom a ľuďom, ktorí pracujú v MŠK a ktorí sa o mňa 10 rokov starali, keďže som v Žiline od najmenších kategórií. Cítil som, že mám spraviť tento krok a posunúť sa smerom do zahraničného futbalu, do Holandska. O záujme Groningenu som vedel dlhšie, a neustále sa zvyšoval. Preto sme sa po dlhých debatách s rodinou a agentom rozhodli pre tento veľký krok."

Samo sa už nachádza v Holandsku, kde vo štvrtok prvýkrát trénoval s novým zamestnávateľom.

"Mám za sebou prvé dni v Groningene, ale samozrejme uvidíme, aké to všetko bude počas sezóny. O tomto kroku som, samozrejme, komunikoval aj so súčasným hráčom Groningenu Tomášom Suslovom. Klub MŠK Žilina budem naďalej sledovať a určite by som sa rád v budúcnosti vrátil," hovorí rodák spod Dubňa, ktorý obliekal žltozelený dres 10 rokov od kategórie U7.

V minulej sezóne hral Samo za kategóriu U17, kde v 17 stretnutiach zaznamenal 11 gólov. Dokonca nastúpil aj v kategórii U19 na šesť zápasov, kde si pripísal 5 presných zásahov.


Facebook