Samuel Ďatko na hosťovanie do Podbrezovej

Rodák z Čierneho Balogu, ktorý pod Dubeň prišiel v rámci výmeny z Podbrezovej na začiatku tohto kalendárneho roka, sa vracia k Železiarom. Kluby sa dohodli na hosťovaní Samuela Ďatka do konca sezóny, tj. do 30. júna 2025. Šošoni si ho môžu v prípade potreby stiahnuť späť do 15. januára 2025.

VSTUPENKY NA TRENČÍN V PREDAJI


priestor pre iných

V prvých dvoch kolách nového ročníka dostal šancu na 20 minút v Podbrezovej, kam sa práve tento "wing-back" vracia. Viac o odchode 23-ročného stredopoliara prezrádza športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Samo v priebehu jarnej časti pravidelne nastupoval, patril k hráčom základnej zostavy. V letnej príprave, a teda úvode novej sezóny bolo minutáže menej. Na jeho pozícii máme aktuálne mladých, talentovaných hráčov, ktorým chceme dávať väčší priestor. Na Samovi sme cítili, že by rád hrával na úrovni najvyššej súťaže pravidelne, preto sme sa dohodli s Podbrezovou na hosťovaní, ktorá ho oslovila a mala o neho záujem. Vracia sa tak do známeho prostredia, v ktorom vyrastal a kde zažil profesionálny futbal. Z tohto pohľadu sme mu umožnili návrat, pričom na Horehroní môže hrávať pravidelnejšie, ako mu to bolo umožnené u nás. Po Samovom odchode nebudeme riešiť na jeho pozíciu príchod ďalšieho hráča."


futbal je niekedy taký

Dokopy za viac ako polroka odohral za žltozelených dokopy 14 súťažných zápasov s bilanciou gól a dve asistencie. Samo Ďatko sa nateraz vracia domov.

"Prvý polrok bol skvelý, hrával som pravidelne, čo ma napĺňalo. Spoznal som v Žiline skvelých chalanov, ľudí celkovo. Beriem to ako poučné, krásne životné obdobie. Futbal je však niekedy taký, že prídu aj takéto nepríjemnejšie okamihy. Beriem to pozitívne - idem naspäť do Podbrezovej, kde chcem ten rok na hosťovaní spraviť všetko pre to, aby som hrával a podával čo najlepšie výkony. Potom uvidíme, čo prinesie budúcnosť."

Facebook