Samo Kopásek na hosťovanie do Prešova

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Samuel Kopásek strávi aktuálny ročník na východe republiky. Vedenie MŠK Žilina ho uvoľnilo k jednému z favoritov II.ligy - do Prešova, s ktorým zabojuje o postup do najvyššej súťaže. 

Dvadsaťročný krajný obranca dostával v prebiehajúcej sezóne príležitosť najmä v dueloch žltozelenej rezervy, v Tatrane by tak mohol získať novú motiváciu spojenú s dostatočnou hernou praxou a minutážou. 


sledovať sama v inom prostredí

Aktuálna situácia s viacerými "krajnými bekmi" spôsobila, že Samuelovi Kopáskovi nevedeli tréneri v "A"-tíme garantovať dostatočné vyťaženie. Aj preto prichádza nová motivácia v podobe hosťovania v Prešove. Viac prezrádza športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Na pozícii krajného beka bol Samo momentálne pre trénerov až treťou voľbou. Veľa priestoru sa mu teda v rámci "A"-tímu neotváralo a nakoľko odohral za "B"-tím už posledné tri sezóny, nemal by z hľadiska motivácie jednoduché nastupovať opäť iba za rezervu. Prišla teda ponuka z Prešova, ktorý má stále ambície postúpiť, pričom "Kopiho" sledovali dlhšie. Prediskutovali sme si to so samotným hráčom i trénerom. Samo môže získať novú motiváciu, skúsenosti a bude sa musieť vysporiadať pravdepodobne aj s tlakom, kedy bude bojovať o postup. Z tohto pohľadu by to pre neho mohol byť pozitívny krok. Budeme ho môcť sledovať v inom prostredí."

Hosťovanie do konca sezóny sa ale môže skrátiť iba na polroka.

"Ak by sme v zime nemali situáciu s kádrom vyriešenú a pokrytú, budeme si ho môcť stiahnuť naspäť. Prešov by nám v tomto prípade vyhovel a Samo by sa vrátil. Želáme mu v Prešove veľa úspešných zápasov bez zranení," dodáva športový manažér žltozelených.

Facebook