SC | V osemfinále pohára vyzveme lepšieho z dvojice Galanta/Slovan

Po Liptovskej Teplej, Oravskom Veselom a Medzibrode bude ďalším súperom Šošonov v rámci 55. ročníka Slovenského pohára postupujúci z dvojice Slovan Galanta - Slovan Bratislava. S belasými, ktorí sú favoritom na postup proti treťoligistovi (ich dohrávka 4. kola je na programe 22. novembra), si môžeme zopakovať osemfinále domáceho pohára spred štyroch rokov.

Rozhodol o tom piatkový žreb 5. kola Slovnaft Cupu, ktorý sa uskutočnil v sídle Slovenského futbalového zväzu. Predbežný termín osemfinálového pohárového zápasu je streda 8. novembra, s istotou sa však tento termín bude meniť. O presnom čase výkopu teda budeme informovať.


po štyroch rokoch repríza?

Po postupoch cez šiestoligovú Liptovskú Teplú, treťoligové Oravské Veselé a štvrtoligový Medzibrod sa futbalisti MŠK Žilina prebojovali v domácej pohárovej súťaži medzi 16 najlepších. V osemfinále už žreb mohol prisúdiť Šošonom hocikoho - aj rivalov z najvyššej súťaže. A to sa aj, pravdepodobne, stalo. Žltozelení si však na definitívu súpera budú musieť počkať do 22. novembra, kedy sa v súboji Slovanov predstaví Galanta na domácej pôde proti favoritovi z Bratislavy.

Aj kvôli neskoršiemu termínu dohrávky "Slovanov" je tak možné, že prípadný osemfinálový duel dvoch najúspešnejších slovenských tímov a šláger 5. kola Slovnaft Cupu sa odohrá až v decembri, resp. až po novom roku.


Postupujúci si zabezpečí účasť vo štvrťfinále Slovenského pohára, ktorého plánovaný termín je až v jarnej časti sezóny.

Facebook