SC | V Medzibrode pretaviť aktuálnu formu na očakávaný postup

Anglický týždeň popretkávaný aj mládežníckou Ligou majstrov je pred Šošonmi. Streda bude jednoznačne patriť futbalu, keď nás čaká hneď dvojitá porcia dôležitých zápasov. Štartuje ju naše "Áčko", ktoré cestuje k Banskej Bystrici, kde si pôjde po postup v rámci 4. kola Slovnaft Cupu do Medzibrodu. Proti tamojšiemu TJ Sokol - účastníkovi IV. ligy - nebudú chcieť nechať Šošoni nič na náhodu.

Pohárové stretnutie, ktoré má v Medzibrode výkop o 14:30 hod. aj s prenosom na MŠKŽilinaTV, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Matej Choreň.


novinky u súpera

Po šiestoligovej Liptovskej Teplej a treťoligovom Oravskom Veselom zaviedla cesta 55. ročníkom Slovenského pohára Šošonov na pôdu štvrtoligistu z Medzibrodu. Miesty TJ Sokol si na svojej slovnaftcupovej púti poradil už s trojicou súperov, pričom dvakrát postúpil až na penalty. 

Stalo sa tak hneď v 1. kole na ihrisku šiestoligového Priechodu po remíze 0:0 a v 2. kole zdolal rovnako šiestoligový Bacúch 3:1. Naposledy sa zverencom trénera Tomáša Dzúrika podaril skvelý obrat, keď treťoligová Rimavská Sobota u nich viedla už 2:0, no v závere prišlo vyrovnanie na 2:2 a víťazná radosť po penaltách. Tá po ôsmich rokoch znova donesie do obce pri Banskej Bystrici prvoligistu. Vtedy sa Sokol postavil na domácej pôde proti Michalovciam, s ktorými prehral 1:2.


konkurencia ruka v ruke s postupom

Zverenci trénera Jaroslava Hynka zažili počas víkendu víťaznú radosť. Pokračovať v ňom chcú aj tento týždeň, kedy nás v jeho strede čaká pohárový súboj.

"Ligové družstvo musí v takýchto stretnutiach potvrdiť kvalitu a streliť góly. Vždy je vidno, keď to niekto podcení. Či už v príprave alebo v samotnom zápase. Ide aj o domácich, aby mali zážitok a aby si takéto tímy z nižších líg siahli na to, že dokážu istým spôsobom potrápiť favorita. Očakávame oduševnený výkon súpera, čo je pre divákov vždy skvelé. Verím však, že to zvládneme a aktuálnu formu potvrdíme do postupu do ďalšieho kola."

Ako bude vyzerať jedenástka Šošonov?

"Zostava nebude o tom, aby sme dávali niekomu priestor zo širšieho kádra. Viacerí chalani nehrali počas víkendu, postavíme to tak, aby sme to mali pripravené aj na sobotu. Chceme ich znova správne vyťažiť a dať možnosť niektorým hráčom ukázať sa, aby vytvorili správny tlak na spoluhráčov. Verím, že nám súboj pomôže v rámci konkurencie v tíme a odnesieme si postup. Zároveň sme nápomocní trénerovi U19 v prípade Maja Sauera pre UEFA Youth League. Hrá sa v jeden deň, no tak sme to plánovali, aby sme mali rovnaký režim a nemali to hráči rozbité. Verím, že streda bude v MŠK víťazná."

Tréner prezradil aj novinky ohľadom zdravotného stavu či trestov.

"Vracia sa Andrej Stojchevski, ktorý hral za "B"- tím. Henry Addo má naďalej trest a Tomáš Hubočan po viróze ešte nebude fit na pohár."


rozhodcovia

Stredajší súboj 4. kola Slovenského pohára rozhoduje ako hlavný arbiter Matej Choreň. Na čiarach mu asistujú Ján Lenický a Ján Šága.


priamy prenos


Facebook