SC | Po troch rokoch znova do Oravského Veselého

Po postupe cez Liptovskú Teplú pokračujú v utorok pre Šošonov pohárového povinnosti v rámci 3. kola Slovnaft Cupu. V ďalšom pohárovom stretnutí cestujeme po troch rokoch opäť na pôdu treťoligistu z Oravského Veselého. Vtedy sa v upršanom počasí zrodil náš postup až po penaltách. Aj tentokrát idú hynkovci za postupom, určite však chcú menšiu drámu. Aj o tom v tradičnom predzápasovom rozhovore s českým kormidelníkom.

Duel 3. kola Slovenského pohára, ktorý má na Orave výkop v utorok o 16:00 hod. pred kamerami Futbalnet TV, povedie ako hlavný rozhodca Tadeáš Vaňo.


novinky u súpera

Vtedy v "covidovej" sezóne cestoval kvôli známym opatreniam i možnej hrozbe nákazy na Oravu prakticky "B"-tím Šošonov. V daždivom zápase sme síce išli do skorého vedenia, no domáci vyrovnali a remízový stav vydržal až do pokutových kopov. V nich nás podržal vtedy mladučký Ľubo Belko, ktorý nám vybojoval postup po kopoch z bieleho bodu. Aj vtedy mali Oravčania v kádri niekoľko bývalých ligistov a ani teraz tomu nie je inak - Michal Dopater z Ružomberka či Lukáš Janič, ktorý rovnako pôsobil pod Čebraťom, ale vyskúšal si aj poľskú Ekstraklasu. V aktuálnej tabuľke III. ligy východ sa zverenci trénera Stanislava Rumana pohybujú v jej strede s bilanciou 3 výhry, jedna remíza a 4 prehry. 


za postupom aj s hubočanom

Víťazný impulz prišiel v lige a víťazný impulz chce kabína trénera Jaroslava Hynka zažiť aj v pohári a premeniť to na postup.

"O špecifickosti pohárových zápasov sa už nemusíme baviť. Navyše na Orave je ihrisko menších rozmerov, čo bude ešte špecifickejšie. Musíme sa s tým však popasovať."

V našom prvom pohárovom stretnutí to bolo na Liptove otvorené do samotného konca. Hlavne kvôli našej (ne)efektivite. 

"V utorok to bude znova o čosi kvalitnejší a skúsenejší tím. Je to o tom, či to premeníte a dostanete zápas tam, kam chcete. Inak si však súper vždy drží koncentráciu, bojuje a snaží sa o senzáciu. Preto sú prakticky iba tieto dva scenáre. Je to o nás, o tom, ako to zvládneme. Vždy je to o favoritovi. Tieto duely sú však pestré a prospieva to futbalu v obciach. Verím, že potvrdíme svoju rolu a odvezieme si domov postup."

Ako sa premietne nahustený program do zostavy?

"Minulý týždeň v piatok sme pretočili prakticky celý tím, pretože chalani nastúpili za "A" aj "B"-tím. Niektorí chalani na Oravu nepocestujú, iní zas idú na Cyprus v rámci mládežníckej Ligy majstrov, takže to bude znova inak vyskladané."

Tomáš Hubočan nastúpil v Myjave, je pripravený nastúpiť aj v utorok?

"S Tomášom sme boli dohodnutí, že zahrá, na koľko sa bude cítiť. Mrzí ho, že mužstvo prehralo a ešte to vypadalo zvláštne, keďže vystriedal a hneď sme dostali gól. Skúsenosť tam bola jednoznačne cítiť, tím sa cítil bezpečne. Čakáme teraz, aká bude jeho odozva po zápase, prípadná únava. Avšak boli by sme radi a počítame s tým, že na Orave nastúpi."


rozhodcovia

Utorkový súboj 3. kola Slovenského pohára rozhoduje ako hlavný arbiter Tadeáš Vaňo, na čiarach mu asistujú Martin Vitko a Denis Poruban.


priamy prenos


Facebook