SC | Aj v odvete semifinále nastavení na výhru
Aj v tomto týždňi majú futbalisti MŠK Žilina pohárové povinnosti, keď ich čaká v utorok domáca semifinálová odveta Slovnaft Cupu proti FC Košice. Minulý týždeň si Šošoni doniesli z východu výborný výsledok, ktorý chcú potvrdiť aj pod Dubňom a po dvoch rokoch sa znova predstaviť vo finále pohára.

O tom, ako tam dokráčať, s hlavným trénerom Pavlom Staňom.

Utorkové semifinále, ktoré má výkop o 15:30 hod. a je vysielané RTVS, rozhoduje Martin Dohál.


novinky u súpera

Staronový klub na slovenskej futbalovej mape sme si predstavili už počas minulého týždňa a podrobnejšie sa na neho pozrieme aj v Bulletine MŠK. Pripomeňme si, že v aktuálnom ročníku pohára prešli Košičania už cez piatich súperov - najskôr jednoznačne zdolali tímy z nižších líg - Olováry (6:0) a Rimavskú Sobotu (7:0), následne už prišli tí najťažší možní súperi - fortunaligisti - pričom všetkých troch zdolali. Postupne si poradili s Michalovcami, na pokutové kopy postúpili cez Sereď a naposledy v štvrťfinále vyradili Trenčín 3:0. 

Aj to svedčí o fakte, že Košice sú na úrovni mužstiev Fortuna ligy a stále nie je o našom postupe rozhodnuté. Počas víkendu sa Košičania v lige tešili z tesnej výhry nad tabuľkovým susedom zo Skalice po výsledku 1:0. Východniarom im ju zariadil produktívny Pačinda, ktorý sa presadil strelecky aj proti Šošonom a patrí tak jednoznačne ku kľúčovým hráčom kabíny trénera Jozefa Vukušiča. Okrem utorkového odvetného stretnutia semifinále sa s Košičanmi už budúci víkend stretne aj naša rezerva, ktorá pocestuje do Čermeľa v rámci 29. kola II. ligy.


nečaká nás nič ľahké

Po nevydarenom zápase v Dunajskej Strede sa už Šošoni naplno pripravujú na pohárový súboj s Košicami. Hlavný tréner MŠK Žilina Pavol Staňo zhodnotil dôvody horšieho sobotného výkonu, ale svoju pozornosť už sústredí na utorkový Slovnaft Cup.

"Náš bežecký prejav nebol taký ako v zápasoch predtým. Niektoré parametre sme síce dosiahli, no neboli sme dostatočne agresívni v osobných súbojoch, nevyhrávali sme ich, a to urobilo obraz zápasu," objasnil lodivod žltozelených.

Viacero hráčov však v spomínanom dueli nepodalo taký výkon, na aký sme od nich zvyknutí. "Je to tak. Niektorí chalani sa v tom zápase trápili, čo malo určite vplyv na priebeh stretnutia a rovnako aj na to, ako sme celkovo vyzerali." Samotní hráči si ale uvedomujú, že na Žitnom ostrove podliezli svoju výkonnostnú latku a zároveň sú si vedomí dôležitosti situácie. Proti Košiciam to tak chcú jednoznačne napraviť. "Určite, na chalanoch bolo vidno, že si ten duel predstavovali úplne inak. Verím, že na to dobre zareagujeme a urobím všetko preto, aby sme Košice zdolali aj druhýkrát," vyjadril túžbu všetkých fanúšikov MŠK kouč, pod ktorého vedením je to pre nás prvá sezóna v pohári.

Východiskovú pozíciu sme si vypracovali viac ako dobrú, už ju treba “len” potvrdiť. "Pred stretnutím sa to na papieri povie ľahko, určite nás nečaká nič ľahké. Košice majú rozhodne kvalitu, keďže nám dokázali streliť dva góly. Majú hráčov s ligovými skúsenosťami, takže bude dôležité hrať na plné obrátky tak, ako sme hrali aj v minulom súboji. Verím, že sa nám to podarí. Pokiaľ je totiž lopta v hre, všetko je otvorené. Sme nastavení na víťazstvo aj v tomto stretnutí, a tak k tomu pristúpime." Mužstvo z východu Slovenska potvrdilo svoju dobrú formu aj víkendovým víťazstvom v druhej lige, keď porazili tabuľkového suseda zo Skalice tesne 1:0.

Pristupovať tak k stretnutiu budeme, ako keby to bol prvý zápas a začínali sme od nuly. "Vidíme a vieme, že Košice sú nebezpečné a pokiaľ by sme ich podcenili, tak by sme si sami strelili do kolena." Výhoda domáceho prostredia nám velí nastúpiť s ofenzívnym prejavom a nespoliehať sa na vedenie z prvého duelu. "Jednoznačne chceme byť aktívni, hrať svoju hru a donútiť súpera hrať, tak ako my chceme. Spravíme všetko, aby to tak aj bolo." O útočnom futbale, ktorý predvádzame na našom štadióne, svedčí aj štatistika, podľa ktorej sme v tejto ligovej sezóne zaznamenali v štrnástich domácich vystúpeniach až tridsaťšesť gólov. To znamená, že v prepočte doma strelíme viac ako dva a pol gólu na zápas.

Nahustený program má za následok aj zopár šrámov a drobných zranení v kádri Šošonov. "Mimo zatiaľ zostávajú Iľko, Sluka, Nemčík a Jibril, ktorí pravdepodobne nezasiahnu do hry."

Poradie Fortuna ligy značí, že tretie miesto sa nám postupne začína vzdiaľovať. Zameriame sa už viac na pohárovú súťaž? "Teraz máme síce nahustený program, ale potom sa to trochu zvoľní, takže určite nebudeme nijako kalkulovať. Hráči musia zvládať ťažké zápasy nonstop. Iba také ich posúvajú. Rotácie plánujeme robiť, ale určite sa nebudeme orientovať len jedným smerom," odpovedal jasne hlavný tréner Pavol Staňo pred semifinálovou odvetou, v ktorej budeme chcieť minimálne napodobniť výsledok spred dvoch rokov, kedy sme dostali až do finále.


bulletin pred zápasom

Aj pred pohárovým zápasom vám spríjemníme čakanie s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • zlyhaní z Dunajskej Stredy i nepotrebnej facke očami Pavla Staňa.
  • V dialógu sme vyspovedali penaltového mága Ľubomíra Belka a jeho pohľad na Slovnaft Cup a zákroky po strelách z bieleho bodu.
  • Štatisticky sa obhliadneme za výkonom Adriána Kaprálika z Košíc, ktorý v Čermeli jednoznačne patril k našim najlepším hráčom.
  • A priblížime si tradične aj novinky a zaujímavosti v tábore súpera.

rozhodcovia

Utorkový semifinálový súboj, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 15:30 hod., bude opäť vysielaný verejnoprávnou televíziou RTVS. Ako hlavný arbiter ho povedie Martin Dohál, na čiarach mu asistujú Milan Štrbo a Tomáš Straka.


Bez fanúšikov aj na pohári 

Upozorňujeme, že duel Slovnaft Cupu sa odohrá bez divákov. Na Pohárovú súťaž sa totiž nevzťahuje výnimka ako na Fortuna ligu.


Facebook