S koncentráciou a dôrazom do Skalice

Odraziť sa znova na pozitívnu vlnu a potvrdiť konečne aj prvú šestku. Jednoduchý, no zároveň náročný plán pred okrúhlym 20. kolom Niké ligy, v ktorom cestujeme na Záhorie. Novinky zo šatne i úmysly pred sobotou sme prebrali s lodivodom žltozelených - Jaroslavom Hynkom.

Duel 20. kola, ktorý má v Skalici výkop v sobotu o 15:00 hod. pred kamerami Voyo, povedie ako hlavný arbiter Martin Dohál.


novinky u súpera

Skalica je verná svojmu štýlu práce, pričom od neho neupustila ani v zime. Stabilizovaný káder, konštruktívne posily, nad ktorými mediálne vyčnieval príchod Mateja Hradeckého, 28-ročného fínskeho futbalistu slovenského pôvodu, ktorý je mladším bratom Lukáša - brankára nemeckého bundesligového klubu Bayer 04 Leverkusen. Adam Gaži sa zas po hosťovaní v záhoráckom drese definitívne stal kmeňovým hráčom MFK, Skaličania "ulovili" aj Maxa Thompsona z Anglicka, ktorý si v mládežníckych kategóriách prešiel klubmi ako Manchester United, FC Everton či FC Burnley. Ani pár odchodov neobišlo Záhorie, kostra však ostala pohromade.

Prvú šestku už zverenci trénera Pavla Majerníka dobehnúť nemôžu, k záchranárskym prácam majú pomerne veľký bodový vankúš a dostatočný náskok. Napriek tomu Šošonov rozhodne nečaká nič jednoduché, však v Skalici sme sa v našej krátkej histórii vzájomných duelov ešte z výhry neradovali. Je ideálny čas to prelomiť.


Historická bilancia: ŽILINA – SKALICA  8   4 1 3   15:11

napriek odchodom sa ambície nemenia

Vcelku trpký bol vstup do jarnej časti. Kabína trénera Jaroslava Hynka sa musela skloniť pred Slovanom. Kde bol po podrobnej analýze najväčší rozdiel medzi nami a Slovanom?

„Slovan nás jednoducho prečítal. Vedel, čo budeme hrať a veľmi dobre sa na nás pripravil. S kapitánom Janym Minárikom sme sa po vzájomnom dialógu však zhodli, že sme sa ani nedostali k tomu, čo sme si chceli v zápase vyskúšať. Navyše, tím sa vinou odchodov a zranení značne obmenil, a nemali sme tak ani veľa možností niečo výrazne zmeniť. Určite sme chceli, ale v kontexte celého zápasu sa nám to nepodarilo. Neboli sme dostatočne trpezliví v ofenzíve, vždy nám niečo nevyšlo. V defenzíve sme zase boli príliš pasívni a súper si potom dokázal nájsť cestu k našej bráne. V kombinácii s kvalitou Slovana to je potom ťažké. Viacero faktorov zohralo svoju úlohu, prečo sa nám tento duel nevydaril. Potrebujeme jednoducho viac priestoru, aby si tím sadol a mechanizmy sa dostali aj do nových hráčov.“

Teraz nás čaká Skalica na prírodnej tráve, ktorú si vyskúšame po dlhšej dobe. Čo nám hovorí o súperovi nielen prvé jarné kolo, ale aj jeseň?

„Áno, pôjdeme na živú trávu priamo z "umelky". Tím Skalice je dlhodobo spolu, má skúsených hráčov a ukázali viacero kvalitných zápasov, ktoré dokázali zvládnuť. Určite je to náročný súper, ktorý je najmä doma veľmi silný. Náš káder sa postupne dáva dokopy po odchodoch, zraneniach či chorobách. Stále ale nie sme v takej pohode, aby sme povedali, že sme na sto percent pripravení. Naozaj budeme musieť byť koncentrovaní a ísť do toho s dávkou dôrazu a trpezlivosti. Môže nám chvíľu trvať, kým sa adaptujeme a zároveň musíme byť pripravení na všetko. Uvidíme, čo nám dovolia aj podmienky a trávnik. Budeme však bojovať, napriek odchodom sa naše ambície nemenia.“

Spomínaných odchodov bolo napokon počas zimy dosť, Myslovič by mal byť posledným.

"Vieme, že tím potenciál má, iba sa musíme naučiť hrať bez hráčov, ktorí odišli. Potrebujeme k tomu však všetkých hráčov zdravých. Istotne nám ešte bude chýbať Andrej Stojchevski. Bez nich musia ostatní hráči teraz ukázať potenciál, prečo sú tu. Na nič iné sa momentálne nemôžeme spoliehať. Je to o tom, aby ukázali, že sa vedia chopiť šance, po ktorej vždy volali. Je to ich príležitosť. Bez ohľadu na to, či nás niekto ešte posilní alebo nie."

Určite sa chceme čím skôr odraziť po Bystrici a Slovane späť na pozitívnu vlnu, s čím priamo súvisí aj definitívne potvrdenie prvej šestky. Budú to tiež ciele v sobotnom zápase proti Skalici?

„O definitíve prvej šestky sa pre nás môže rozhodnúť už v piatok. Môže to uhrať niekto za nás, ale môžeme si to uhrať aj sami. To je povedané matematicky. Herne sa nič nemení na tom, že sa musíme dobre pripraviťa ísť do toho naplno. Ideme však do Skalice obhájiť a potvrdiť pozíciu, na ktorej aktuálne sme. “


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na sobotné stretnutie 20. kola Niké ligy MFK Skalica - MŠK Žilina do sektoru hostí bude prebiehať telefonicky výhradne u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

  • Cena vstupenky: 6 €.

rozhodcovia

Sobotný duel 20. kola, ktorý štartuje o 15:00 hod, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál. Na čiarach mu asistujú Andrej Hrmo a Dávid Bobko.


priamy prenos

Stretnutie proti Skalici budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.

Facebook