Rásť a posúvať sa aj v sobotu proti Poliakom

Únava vrcholí a postupne sa dostávame aj k vrcholu prípravy. Spomínaným vrcholom tretieho týždňa prípravného obdobia bude pre futbalistov MŠK Žilina štvrtý domáci duel. Po súperoch spod Tatier a z Česka vyzveme pod Dubňom tentokrát poľskú futbalovú školu. Čo na ňu hovorí tréner?

Sobotný duel na Štadióne MŠK Žilina má výkop o 13:00 hod. Vstup je voľný, otvorená bude iba západná tribúna. Súboj vám prinesieme aj online prostredníctvom MŠKŽilinaTV.

VSTUPENKY NA DORTMUND A SLOVAN UŽ V PREDAJI.


pozitívne výsledky na prospech veci

Šošoni začali počas tohto týždňa intenzívnejšie a detailnejšie pracovať na defenzíve. Prvotne sa to už prejavilo proti Liptovskému Mikulášu, viac prezrádza tréner Jaroslav Hynek.
"Dokážeme byť kompaktní, dokážeme sa principiálne vracať dozadu a vyskladať si priestor. Sú tam však detaily, naozaj posuny o pár metrov, ktoré vám v konečnom dôsledku môžu chýbať. Kvalitný, vedomý pressing na všetkých pozíciách - tam sa ešte vyskytujú drobné chybičky. Prepracovávame to však a posúvame sa. Chyby boli vidieť proti Karvinej a teraz proti Mikulášu sme to eliminovali. Bolo vidieť, že hráči na to mysleli. Samozrejme, pri záťaži, ktorá graduje, nedokážu myslieť na všetko. Ide o celkovú taktickú vyspelosť tímu."

Sedmička, sedmička, päťka... Pri všetkej pokore k súperom, preveria nás títo súperi dostatočne?

"V tomto čase sme radi, že tie góly padali. Vysvetlím to podrobnejšie. Ide o to, že sme aplikovali veci z tréningu, ktoré nám následne vychádzali. Tím by mohol znervóznieť, že čo sa deje a prečo to nefunguje. Vieme, s kým štartujeme ligu. My budeme chalanov upozorňovať na to, aby sme boli stále pri zemi. Postupne a koncentrovane ísť za výsledkom v zápasoch. Za rok a pol máme s družstvom také skúsenosti, že pred dôležitým zápasom sa dokážu skoncentrovať. Verím, že všetci vieme, za čím ideme. A rovnako verím, že aktuálne výsledky budú ku prospechu veci a so silnejšími tímami budú naše výkony rásť." 

Ako reaguje tím na záťaž? "Myslím si, že chalani sa cítia dobre. Vyhodnotia to celistvo až neskôr, spätne, pri normálnych mikrocykloch. Zo silovej zložky sme prešli do normálneho režimu a viac sa venujeme intenzite."

Po troch polčasových zostavách tentokrát trénerský zbor už uprednostní niektorých hráčov. "Chalani to takto prijali už pred začiatkom prípravy. Doteraz hrali o budúcu minutáž. Čítanie situácií a automatické reakcie. To sú tie rozdiely, ktoré potom uprednostnia hráčov, ktorí to plnia podľa našich predstáv. Vnímame, kto má akú aktuálnu formu. Skomplikovali nám to drobné zranenia a viróza. Do toho musíme myslieť na mladíkov v rámci Youth League proti Dortmundu. Sobote by som teda nedával úplne váhu, čo sa týka základnej zostavy. Tešíme sa na konfrontáciu s poľským futbalom, ktorý je založený na jednoduchosti, bojovnosti a dôraze. Znova dúfame, že nás to správne preverí."



vstup voľný, otvorená iba západná

Na sobotné stretnutie bude vstup voľný, otvorená bude iba západná tribúna. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos


Facebook