Proti Trenčínu pokračovať v nastavenej ceste z leta
Reprezentačná prestávka a s ňou aj krátky výdych po európskom lete je za nami. Vôbec premiérovo v sobotu čaká futbalistov MŠK Žilina ligový duel, v ktorom na domácom trávniku od 18:00 hod. privítajú AS Trenčín.

Už tradične sme sa o všetkých aktuálnych témach porozprávali s kormidelníkom MŠK Žilina Pavlom Staňom a pridali sme k tomu aj debatu s Dávidom Ďurišom v novom formáte preview rozhovorov.

Sobotný duel 7. kola Fortuna ligy bude pod rozhodcovskou taktovkou Dušana Sedláka.


novinky u súpera

Duely s AS rozhodne nie sú pre fanúšikov nudné. Veríme, že to bude platiť aj po sobote a po prvom tohtosezónnom meraní síl proti Trenčínu. V minulom ročníku sa nám darilo proti Považanom na výbornú, štyri víťazstvá a stopercentná bilancia, hoci viackrát boli zápasy poriadne dramatické a rozhodli sa až v úplnom závere. Každopádne 21 gólov zo spomínaných štyroch duelov je tou najlepšou pozvánkou pre divákov na tribúnach proti mužstvu, s ktorým to už tradične býva najmä o rýchlych akciách a ofenzívnych výpadoch.

AS zmenil pred sezónou trénera, keď vsadil na bývalého slovenského reprezentanta, ktorý posledné roky pôsobil v Rakúsku - Petra Hlinku. Pod jeho vedením zažíva mužstvo spod hradu Matúša Čáka vcelku úspešný vstup do ročníka, kde aktuálne sedí na 4. mieste tabuľky s bilanciou dve výhry, tri remízy a jedna prehra.

Viac sa z tábora Trenčanov dozviete v predzápasovom Bulletine MŠK.


PODPOR ŠOŠONOV PROTI TRENČÍNU Z TRIBÚNY


pokračovať a ukázať divákom, že sa nám oplatí fandiť

Prvá reprezentačná prestávka v tejto sezóne je minulosťou. Bola už potrebná pre zverencov i samotného trénera Pavla Staňa?

“Určite to tak neberieme, pretože celé to leto bolo pre nás veľmi pekné. Dúfam, že aj zvyšok sezóny bude pokračovať v takom duchu, ako sme ju odštartovali. Musíme si to vážiť, treba robiť všetko pre to, aby sme takto napredovali aj naďalej. Samozrejme, chalani sa rozišli do reprezentácii, ale tí, čo tu ostali po celý čas, dobre trénovali, no a väčšina z nich aj odohrala zápas druhej ligy v Bardejove. Stále sme teda v tom istom nastavenom režime, všetko zatiaľ vyzerá v poriadku.”

V akom rozpoložení a najmä zdravotnom stave sa vrátili reprezentanti?  "Vyzerajú dobre, samozrejme každý má za sebou rozdielnu cestu i vyťaženie v zápasoch. Sú zdraví, a to je najdôležitejšie. Vnímame situáciu, ako prišli unavení a koľko času majú na to, aby boli stopercentne pripravení na "majstrák". Ostalo nám tu dosť kvalitných hráčov, aby sme to správne skombinovali."

Sereď, Pohronie i Senica prišla ku nám najmä s defenzívnou taktikou. Očakávame niečo podobné aj od Trenčína? "Skôr počítame s tým, že súper príde hrať aktívny futbal. Uvidíme, s akým kľúčom. Sústredíme sa sami na seba, chceme donútiť Trenčín hrať tak, ako chceme my. Či sa nám to podarí, je vždy otázne, ale toto je naším cieľom."

Proti AS už bude môcť po trojtýždňovom treste v lige nastúpiť aj Vahan Bichakhchyan. "Mal výpadok, no hral v Konferenčnej lige a odskočil si do repre. Vo štvrtok ráno pricestoval a popoludní mal individuálny tréning."

Čo hovoríte na káder súpera, v ktorom nájdeme mix mladých odchovancov s africkými hráčmi?  “Podľa môjho názoru si zatiaľ počínajú lepšie, ako sa možno čakalo. Je vidieť dobre spravenú robotu. Ide o mužstvo, ktoré dokáže potrápiť každého. A tým, že dávajú priestor mladým, sa približujú aj našej filozofii. Som preto zvedavý na našu vzájomnú konfrontáciu.”

Nadviazať na výkon z Trnavy - je toto krédom pred sobotou? "Okrem výsledkového výpadku proti Jabloncu, na ktorý už v podstate ani nemyslíme, sa prezentujeme dlhodobo dobre. Chceme pokračovať v tom, čo robíme celý čas. Treba sa pozerať na seba, byť na seba nároční a ukázať divákom, že sa oplatí nám fandiť a držať palce," dodáva pred svojím 66. zápasom na lavičke MŠK Pavol Staňo.


dávid ďuriš v novom preview + aj ako podcast

Šošoni sa už naplno môžu sústrediť po európskom lete na ligové povinnosti. S tým prichádza aj náš nový formát predzápasových rozhovorov, v ktorých sa nerozprávame iba o súperovi, no s každým hráčom rozoberieme aj nefutbalové témy, aktuálne obdobie a ďalšie zaujímavosti.

Premiérovým hosťom v našom štúdiu na východnej tribúne bol Dávid Ďuriš, ktorý prezradil viac o svojich gólových oslavách, tetovaniach či vzťahu ku kamarátom a internetu.

Dostupné aj vo formáte podcastu:


bulletin pred zápasom

Aj pred 7. kolom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • trénerových pocitoch z európskeho leta, oddychu v repre pauze či súperovi.
  • generácii Goljanovcov s ďalším nástupcom  - Adamom.
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať.

rozhodcovia

Sobotné stretnutie 7. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Dušan Sedlák. Na čiarach mu asistujú Andrej Hrmo a Matej Zemko.


PRAVIDLÁ pri vstupe: čím sa musím preukázať?

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená  západná a severná tribúna.

Zápas bude v režime OTP (osoba plne očkovaná, testovaná alebo prekonala COVID-19)

Podľa aktuálnych pravidiel môže byť zaplnená 75% kapacita štadióna, a tak to ostane aj v čase sobotného výkopu. Bufety už budú otvorené.

V dobe začiatku hromadného podujatia bude musieť fanúšik (podľa opatrení, ktoré platia od pondelka 16. augusta):

  • disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19:
    • nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR alebo LAMP testu,
    • nie starším ako 48 hodín v prípade ATG testu,
  • alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19:
    • najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovania s jednodávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovania s dvojdávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovania, ak bola prvá dávka očkovania podaná do 180 dní od prekonania COVID-19,
  • Akceptované je aj oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • Výnimka platí pre deti do 12 rokov.

priamy prenos

Stretnutie proti Trenčínu budete môcť sledovať naživo iba na portáli voyo.sk.

Facebook