Proti Trenčínu nepozerať na tabuľku, ale na tímový výkon
Reprezentačná prestávka je minulosťou a aktuálny víkend opäť patrí Fortuna lige. V jej 14. kole sa predstavia futbalisti MŠK Žilina doma, keď pred televíznymi kamerami privítajú AS Trenčín. Čo môže tentokrát rozhodnúť už tradične ofenzívne ladený duel?

Sobotný duel, ktorý má výkop o 15:00 hod. a odvysiela ho RTVS, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Dušan Sedlák.


novinky u súpera

Náš sobotný súper určite nemôže byť spokojný s aktuálnym tabuľkovým postavením. Po minuloročnom pôsobení v skupine o udržanie sa a následnej neúspešnej baráži o Európsku ligu sa nevyvíja pre Považanov podľa predstáv ani terajšia sezóna. Už pod novým belgickým trénerom Stijnom Vrevenom síce predvádzajú oku lahodiaci ofenzívny futbal, ktorému však chýbajú bodové pečate. Vo viacerých zápasoch Trenčania viedli, napríklad aj proti Slovanu či Dunajskej Strede, ale svoje vedenie nedokázali udržať a takto pustili body viacerým tímom. Aj preto stoja futbalisti AS až na 11. priečke tabuľky. 

V našich vzájomných dueloch ale mnohokrát nehrá hlavnú rolu tabuľka, skôr gólová efektivita v zápasový deň. Gólové preteky priniesol aj prvý vzájomný zápas tejto sezóny. Skóre sme otvorili už v 7. minúte, posledný gól zas padol v 90. minúte. A medzitým nespočetné množstvo akcií a šancí na oboch stranách, po ktorých mohli vyhrať oba celky. Šťastie sme si v auguste priklonili na svoju stranu napokon my a aj teraz mu pôjdeme jednoznačne naproti. Viac si o súperovi povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


ísť do duelu sebavedomí

Tréner Pavol Staňo mal po návrate z reprezentačných zrazov takmer kompletný tím na tréningu až vo štvrtok. Reprezentanti sa aspoň vrátili víťazne naladení, keďže sa z výhry tešili okrem mladých Slovákov aj Poliaci, Arméni či Severní Macedónci.

"Stretli sme sa po dlhšej dobe, no o to zodpovednejšie sa pripravujeme na sobotu. Tešíme sa, že sa chalanom darilo aj v národných farbách a hrali vo víťazných mužstvách. Vždy je dobré, keď sa chalani vracajú do kabíny s dobrou, víťaznou náladou. Dôležité je aj to, že sa vrátili zdraví. Samozrejme, počkáme si ešte na výsledky testov."

Nálada po poslednom zápase v Nitre bola výborná, šošoni by radi preniesli pozitívnu atmosféru aj do sobotného stretnutia a bodovali naplno aj v treťom ligovom stretnutí v rade. "Nálada je v kabíne dlhodobo výborná. Ani si nepamätám, kedy by sme s tým mali problém. Šatňa má svoju auru, a to nám dáva šancu dobre pracovať na tréningoch a aj zápasoch." Do cesty sa nám však postaví nevyspytateľný Trenčín. Aj na jeho zradné tabuľkové postavenie upozorňuje kormidelník svojich zverencov. "Bude to ťažký zápas, pretože sa stretnú dva podobné štýly. Navyše hráčsky potenciál trenčianskych legionárov je na vysokej úrovni. Tabuľka je klamlivá a ich postavenie určite nezodpovedá ich kvalite. Viem, že sme proti nim odohrali náročné stretnutie a podarilo sa nám zvíťaziť až gólmi v závere. To nám dáva potrebné sebavedomie aj pred sobotou. Na druhej strane máme aj komfort, do súboja môžeme ísť s čistou hlavou plní odhodlania a nasadenia, aby sme ho opäť zvládli. Nečakáme nič ľahké, papierové predpoklady idú bokom. Sme o to viac ostražití," dodáva pred súbojom proti Trenčínu lodivod MŠK, ktorý sa musí pred sobotou vysporiadať s drobnými šrámami svojich zverencov.


brániť, byť efektívni a tímoví

Aj tentoraz sme pred súbojom s Trenčínom vyspovedali kapitána Jakuba Paura, ktorý v Nitre naposledy konečne naskočil po zranení a ihneď sa gólovo presadil. Skóre otváral aj proti Trenčínu týmto vydareným priamy kopom, podarí sa mu presadiť aj v sobotu?


rozhodcovia

Sobotný, televízny duel 14. kola, ktorý má výkop o 15:00 hod. a vysiela ho verejnoprávna RTVS, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Dušan Sedlák, na čiarach asistujú Andrej Hrmo a Tomáš Straka.


duel bude bez divákov

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga výnimku a môže nateraz pokračovať, avšak bez prítomnosti divákov.

V sobotu tak budú zatvorené Pokladne MŠK a rovnako zatvorený bude aj Fanshop MŠK.


bulletin pred zápasom

Opäť však nebude chýbať Bulletin MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz si v ňom prečítate o:

  • pretrhnutí čiernej série na ihriskách súperov s hlavným trénerom Pavlom Staňom.
  • Ukončení hráčskej kariéry a prechode do tej trénerskej s Milošom Volešákom.
  • Štatistikách Enisa Fazlagića z Nitry.
  • Novinkách v tábore súpera.

Facebook