Proti Ružomberku myslíme na tri body, nie na umiestnenie v tabuľke
Základná časť Fortuna ligy je vo svojom finiši. Počas víkendu sa odohrá posledné 22. kolo, v ktorom futbalisti MŠK Žilina privítajú na domácej pôde Ružomberok. Krajský súboj rozhodne o našom umiestnení po základnej časti a zároveň aj o ďalšom osude Ružomberka.

Duel, v ktorom ide obom tímom o dôležité body, bude v sobotu od 14:30 rozhodovať Peter Ziemba.


novinky u súpera

Posledným súperom, ktorý pricestuje pod Dubňom v aktuálnom ročníku, je neďaleký Ružomberok. Ten spolu s naším tímom patrí k tradičným účastníkom hornej šestky. Teraz však po nevydarenom vstupe do jari, kedy zaznamenala "Ruža" iba bod so Slovanom a následne prišli prehry proti Zlatým Moravciam a Senici, klesla na 7. miesto. V sobotu tak potrebuje jednoznačne bodovať naplno a zároveň sa spoliehať na pomoc Trnavy, ktorá hrá proti Trenčínu. Ten je pred nimi o dva body na poslednom 6. mieste zaručujúcom účasť v skupine o titul. Súboj na Považí bude zaujímať na diaľku aj Šošonov, ktorí sú aktuálne na 4. mieste, bod za Trnavou. Sobota tak prinesie odpovede na viaceré otázky. 

Ružomberok už na jar nemôže počítať s dvojicou jesenných opôr - brankára Macíka, ktorý odišiel do Olomouca. Vpredu chýba zverencom trénera Jána Haspru útočník Ladislav Almási, ktorého si do konca sezóny upísal na hosťovanie ruský Achmat Groznyj. Podrobnejšie si priblížime novinky v tábore súpera v predzápasovom Bulletine MŠK v elektronickej podobe.


O motiváciu postarané

V sobotu nás čaká posledný zápas základnej časti proti Ružomberku, v ktorom sa budeme chcieť dostať na víťaznú vlnu po prehre s Trnavou. S trénerom "A"-mužstva Pavlom Staňom sme sa okrem blížiaceho sa sobotného stretnutia vrátili k minulo-týždňovému zápasu, ktorý rezonoval v kabíne a aj medzi fanúšikmi.

"Do zápasu s Trnavou sme šli určite naplno. Začiatok nebol veľmi v našej réžií, ale čo sa týka celého súboja, tak sme odohrali dobrý zápas. Stretnutie nám ukázalo, že pokiaľ zostaneme pokojní a vyrovnáme sa s tlakom súpera, tak sa dokážeme vrátiť do hry a vyrovnať sa protivníkovi." Z priebehu stretnutia sa ale určite môžeme poučiť vo viacerých smeroch. "Nemôžeme si prestať veriť a musíme stále robiť veci odvážne, tak ako to my vieme. Keď budeme počas celého zápasu pracovať tvrdo na našom taktickom pláne, tak sme schopní každý súboj otočiť," hovorí povzbudivo žilinský lodivod. Detailnejšie si rozoberieme s rodákom z Čierneho súboj z Trnavy aj v Bulletine MŠK.

Náš najbližší súper spod Čebraťa sa nachádza v tabuľke Fortuna ligy na siedmom mieste a nutne potrebuje vyhrať, aby si zabezpečil miestenku v skupine o titul. "Čaká nás nepríjemný súper, ktorý bude chcieť vyhrať, aby sa dostal hornej šestky. O motiváciu budú mať teda postarané obe mužstvá. V predchádzajúcich vzájomných dueloch, v ktorých sme neboli úspešní, Ružomberok nedominoval a skôr vyčkával na príležitosť. Oni potrebujú nutne body, a práve preto to môže byť veľmi zaujímavé. My sa však musíme pripraviť na všetky alternatívy a sústrediť sa na svoje princípy. Ak chceme niečo v živote dosiahnuť, tak každý jeden zápas musíme byť motivovaní. Máme v kádri veľkú konkurenciu, pri nej si nemôže nikto dovoliť neísť na sto percent. Takže verím, že hráči zo seba určite vydajú maximum svojich síl," poznamenal kormidelník šošonov, ktorému zatiaľ chýba v trénerskej zbierke víťazstvo proti "Ruži".

Základná zostava zatiaľ nebola v jarnej trojici zápasov totožná, vplyv na to majú aj zranenia. Ako nás v sobotnom stretnutí môžu ovplyvniť práve zranenia či tresty? "Bohužiaľ, pre karty nám vypadol Enis Fazlagić. Šancu však dostane iný hráč, ktorý môže potvrdiť svoje kvality a oprávnenosť v základe. Zo zranených hráčov nám bude chýbať opäť Jakub Paur, ktorý má obnovené zranenie," ukončil kormidelník pred 79. vzájomnom súbojom proti Liptákom.


sústredíme sa len na seba

Vo všetkých troch jarných dueloch nastúpil v pozícii striedajúceho hráča krídelník Matúš Rusnák. Čo si musíme zobrať podľa neho z posledného zápasu a ako zdolať Ružomberok?


Duel opäť bez divákov

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov môže najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga - naďalej pokračovať, avšak bez prítomnosti divákov. V sobotu tak budú zatvorené Pokladne MŠK a rovnako zatvorený bude aj Fanshop MŠK.


bulletin pred zápasom

Už pravidelne nebude chýbať Bulletin MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • detailoch zo zápasu z Trnavy očami trénera Pavla Staňa, ale aj o jeho pohľade na nadstavbu.
  • V dialógu sme sa porozprávali s aktuálnym kapitánom Samuelom Petrášom o sebavedomí, napredovaní i ceste Akadémiou MŠK.
  • Štatisticky sa obhliadneme za výkonom Miroslava Gona z Trnavy a priblížime si aj program nadstavby.
  • A priblížime si aj novinky a zaujímavosti v tábore súpera.


rozhodcovia

Sobotné stretnutie 22. kola má jednotný výkop na všetkých štadiónoch 14:30 hod. Hlavným rozhodcom pod Dubňom bude Peter Ziemba, na čiarach asistujú Adam Jekkel a Mário Roszbeck.

Stretnutie môžete sledovať naživo na fortunaliga.tv.

Facebook