Proti Ružomberku byť za snahu a pracovitosť konečne odmenení bodmi
Opäť piatok a opäť ligový duel Šošonov. Tentokrát sa ale fubalisti MŠK Žilina nepredstavia na domácej pôde, no v krajskom súboji cestujú do Ružomberka. Stratené body spod Dubňa potrebujeme dohnať u súperov, ruži za posledné stretnutia navyše máme čo splácať.

Piatkovu televíznu predohrávku okrúhleho 10. kola Fortuna ligy s výkopom o 17:30 hod. rozhoduje pod Čebraťom Ivan Kružliak. Vstupenky do sektoru hostí sa budú predávať priamo pred ním. Cena lístka je 7€.


novinky u súpera

Ružomberok si výborným účinkovaním v minulej sezóne pripísal vicemajstrovský "titul" a s ním aj zápolenia v kvalifikačných kolách Európskej konferenčnej ligy. V nich síce prešli cez litovský Kauno Žalgiris, no stopku mu v 2. predkole vystavila lotyšská Riga, ktorú Šošoni poznajú už z pravidelných konfrontácií počas prípravného obdobia.

Zverenci trénera Petra Struhára, ktorý dostal dôveru vedenia aj v novej sezóne, sa tak môžu sústrediť na ligu, v ktorej sú našimi tabuľkovými susedmi s dvomi bodmi viac než máme aktuálne my. Práve posledná výhra proti Trnave (3:2) ich dostala v tabuľke pred nás. Okrem toho si pripísali Liptáci plný bodový zisk proti nováčikom z Bystrice a Skalice. Naopak, nebodovali iba proti Slovanu a až s piatimi nerozhodnými výsledkami sú "remízovými kráľmi" - body si delili proti Podbrezovej, Mikulášu, Trenčínu, Zlatým Moravciam i Michalovciam. 

Minulosezónne vzájomné merania síl spomínať nebudeme, veríme však, že žltozelení si to svojou aktivitou a dobrým výkonom priklonia konečne na svoju stranu.


znova naskočiť na cestu, ktorá nás výhrou motivuje do ďalšej práce

Aké-také nakopnutie, minimálne efektivitou a gólmi, prišlo počas týždňa v pohári, čo tréner Jaroslav Hynek kvituje.

"Zažili sme všetko, čo k takémuto pohárovému zápasu patrí - prostredie, celkovo návrat ku koreňom futbalu, pričom niektorí hráči takéto podmienky nikdy nezažili. Keď zvíťazíte, je zábavné sledovať, akým spôsobom sa s tým chalani vysporiadali. Ihrisko, pri všetkej úcte k súperovi, bolo pre nás najväčšou prekážkou, ktorá tam pred nami stála. K tomu ale domáci hrali oduševnene, s emóciou a snahou o senzáciu. To sa im aj podarilo v 8. minúte, no chalani išli trpezlivo za gólmi. Pomohli sme si štandardkou, ktorá nás upokojila a potom prišli aj ďalšie góly. Trpezlivosť sa vypláca, to je určite poznatok do budúcna. Štyri presné zásahy nás určite utvrdia v tom, že vieme dať gól. Navyše na náročnom teréne, kde nebolo ľahké kominovať a pripraviť si šance."

Strelecké mlčanie chceme teraz jednoznačne prelomiť aj v lige po dvojitých suchotách.

"Príležitosti prišli aj proti Podbrezovej v desiatich... Záleží aj na tom, ako súper pri vedení využíva zdržovanie, pribrzdenie hry, pretože my to tempo máme radi. Je to len o premieňaní, efektivite. Na tréningu to padá, rovnako v pohári to prišlo. Určite sa na to nesústrediť až príliš, povoliť tú hru, nechať ju plynúť, pustiť si to na nohu. Ono to príde..."

Anglické týždne, napriek tomu, že tréner ani v pohári poriadne neprerotoval zostavu, hynkovcom neprekážajú...

"Pre chalanov to nie je nič nového, víťazstvo nám určite urobí pohodu, víťazná emócia v hlave je dôležitá. Teraz je pre nás piatok mimoriadne dôležitý, lebo chceme zúročiť pracovitosť, chceme zaknihovať víťazstvo, ktoré by odrazilo naše snaženie nielen v tréningoch, ale aj v poslednom zápase proti Podbrezovej. Mužstvo pracuje za akéhokoľvek výsledku náročne, preto verím, že nás to odmení."

Ružomberok nám v predošlej sezóne "nevoňal".

"Na predošlé zápasy sa nedívam... Mňa zaujíma, čo hrá súper teraz. Niektorí hráči im chýbajú, naposledy mali pozitívnu zhodu okolností a proti Trnave vyhrali. My budeme pracovať tak, aby sme im to v piatok čo najviac znepríjemnili, hrali zodpovedne a ukázali potrebnú kvalitu, ktorá nás môže doviesť k trom bodom. Vnímam určitú rivalitu medzi klubmi, preto to chceme zvládnuť. Chceme to zvládnuť aj preto, aby sme naskočili znova na správnu energiu, správnu cestu, ktorá nás bude motivovať do ďalšej práce a odmení nás," hovorí český kormidelník MŠK, ktorý aj po Príbelciach disponuje zdravým kádrom až na trojicu dlhodobých maródov (Anang, Minárik, Javorček) a potrestaného kapitána Nemčíka kvôli červenej karte.


otvorený aj sektor hostí

Predaj vstupeniek do sektoru hostí bude prebiehať v piatok priamo pred štadiónom v Ružomberku u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Žiadame všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho vopred kontaktovali a predišli tak čakaniu.

Cena vstupenky je 7€.


rozhodcovia

Piatkový duel 10. kola Fortuna ligy, ktorý má v Ružomberku výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Eris Weiss.


priamy prenos

Stretnutie proti Ružomberku budete môcť sledovať naživo na Nova Sport a internetovej platforme VOYO.

Facebook