Proti Pohroniu predviesť maximum, nech nastúpi ktokoľvek
A znova z európskych myšlienok preladiť na tie ligové. Takto rozmýšľajú futbalisti MŠK Žilina aj pred 3. kolom Fortuna ligy, v ktorom znova v anglickom týždni privítame tentokrát na domácej pôde Pohronie.

Už tradične sme sa pred nedeľným výkopom porozprávali s hlavným trénerom o aktuálnych pocitoch, stave kádra či súperovi.

Nedeľné stretnutie s výkopom o 18:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský.


novinky u súpera

Prievan v kádri i na lavičke neobišiel pred novou sezónou ani Pohronie. Nováčik ligy spred dvoch rokov sa už naplno etabloval medzi slovenskou elitou a aj v tejto sezóne myslí na vyššie priečky, než je len záchrana ligy. Dokumentuje to angažovanie nového trénera Gergelya Geriho, známeho z lavičky Nitry či Serede. K tomu príchody do poľa - Miloš Lačný, ktorý prišiel zo Serede, do obrany získalo Pohronie českú dvojicu Adam Pajer (Podbrezová) a Pavel Čmovš (Nea Salamis Famagusta). Na kraji defenzívneho štvorlístka môže byť oporou Timotej Záhumenský, naposledy pôsobiaci v Brne.

Viac si o súperovi povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


každé mužstvo sa už prezentuje kultivovaným futbalom

Šošonov čaká už tretí anglický týždeň po sebe. Všetci veríme, že ani do tretice nám to nebude robiť problém, čo sa prejaví na konečnom výsledku...

„Chalani zatiaľ vyzerajú dobre, i keď to teraz bolo trochu špecifické. Absolvovali sme dlhú cestu, do toho časový posun a ďalšie okolnosti, kvôli ktorým mohli byť chalani viac unavení. Myslím si ale, že dobre zregenerujeme a budeme fungovať ako doteraz," prezrádza aktuálnu situáciu kormidelník MŠK a dopĺňa: "Doteraz to fungovalo, no týždne pribúdajú a zápasov je dosť. Navyše, niektorí chalani nám postupne vypadli. Káder bol pripravený na to, že bez problémov budeme zvládať obe súťaže, ale skomplikovali nám to nečkané zranenia a choroby. Dúfam však, že to nie sú dlhodobé problémy a títo chalani budú čoskoro späť na ihrisku.“

Rotácia zostavy už nie je u žltozelených ničím iným. Tréner sa však môže spoĽahnúť aj na ostatných, ktorí sa chopili šance a vybojovali úvodné dve výhry fortunaligového ročníka.

„Veľmi sa z toho teším. Nejde o to, že v lige hrá iná jedenástka ako v pohári, keďže proti Tobolu sme v základe spravili veľa zmien a aj napriek tomu sme zápas zvládli. Som rád, že doterajšie ligové stretnutia sme odohrali na dobrej úrovni a verím tomu, že tí, čo budú hrať v nedeľu, predvedú opäť maximum. Jednoznačne urobíme všetko preto, aby sme úspešne bojovali na oboch frontoch.“

Pohronie opäť postavilo pod novým trénerom Gerim zaujímavý tím. Čo prezradili ich prvé zápasy?

„Úlohy máme v trénerskom štábe rozdelené, keďže duelov je v poslednom období viac ako dosť. Vieme, že nás čaká konsolidované a dobre pracujúce mužstvo, ktoré vie, čo chce hrať. Určite to nebude nič ľahké, no teraz už také zápasy nie sú. Každé mužstvo sa už prezentuje kultivovaným futbalom. Musíme sa vedieť postaviť aj týmto prekážkam a urobiť znovu všetko preto, aby sme zvíťazili.“

Aká je aktuálna zdravotná situácia v kádri?

"V piatok sme docestovali zavčasu ráno. Viacerí chalani sú pochopiteľne unavení, máme však ďalších, dravých, ktorí sú pripravení opäť na svoju šancu. Verím, že to znova dobre skombinujeme, všetci budú vyťažení a zažijú znova víťazný pocit."


PODPOR ŠOŠONOV PROTI POHRONIU Z TRIBÚNY


bulletin pred zápasom

Aj pred 3. kolom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • trénerových pocitoch z anglických týždňov, "svätej pravde" o chémii tímu.
  • Šanci Tomáša Nemčíka v lige i jeho zážitkoch s bulletinmi
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať.
  • Predstavíme vám aj nový medzinárodný mládežnícky turnaj - ŠKRINIAR CUP - ktorý sa odohrá už budúci víkend.

rozhodcovia

Nedeľnú dohrávku 3. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský, na čiarach mu asistujú Erik Weiss a Marek Galo.


na tribúne vstup iba so splnením nariadení

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená iba západná tribúna.

Viac informácií v článku.


priamy prenos

Stretnutie proti Seredi budete môcť sledovať naživo iba na portáli voyo.sk.

Facebook