Proti Michalovciam mieriť opäť za výhrou a potešiť fanúšikov
Naša neporaziteľnosť síce skončila, no práve od tejto skutočnosti sa chceme odraziť v piatkovej predohrávke 7. kola Fortuna ligy. Šošonov čakajú pod Dubňom kvalitné Michalovce. Náš výkon (od 5. minúty) sa môže podobať na ten z Tehelného poľa, výsledok však chceme s vašou podporou jednoznačne odlišný.

Aj o reakcii kabíny na prvú prehru v rozhovore nižšie s trénerom Jaroslavom Hynkom. Rovnako tak všetky informácie pre fanúšikov - pokladne, bulletin a ďalšie.

Piatkovú predohrávku s výkopom o 16:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Bálint Kišš.


novinky u súpera

Po necelých piatich dňoch pokračujú pre Šošonov ligové povinnosti. Daždivú a nevydarenú Bratislavu vymeníme za domáci trávnik a vymeniť budeme chcieť jednoznačne aj nepriaznivé skóre. Proti však budú stáť vždy nevyspytateľné Michalovce s trénerom Norbertom Hrnčárom a okrem iného aj dvojicou bývalých Šošonov - Lukášom Jánošíkom a Tiborom Slebodníkom. Zemplínčania sú vo veľmi vyrovnanej tabuľke prakticky vedľa nás, keď majú o dva body menej a figurujú na 8. mieste. Rovnaký počet gólov sme strelili (9), Michalovce inkasovali o päť gólov viac. Rovnako gólov majú aj obaja najlepší strelci - Dávid Ďuriš i michalovský Adler Da Silva (3).

O ďalších pohyboch v kádri východniarov či podrobných výsledkoch si povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


dať fanúšikom zápas, ktorý ich poteší, ktorý poteší nás

Veľké ponaučenie priniesol pre zverencov trénera Jaroslava Hynka predošlý duel v Bratislave. Prehra mrzí o to viac, že sme sa Slovanu herne vyrovnali, nevyťažili sme z toho ale žiadne body do tabuľky.

"Na Tehelnom poli bolo v našej hre množstvo dobrých vecí, no niektorých to vyzlieklo donaha. Myslím to tak, že pri dobrých výsledkoch by na mechanizmy a pokyny nereagovali. Aj prehru teda môžeme použiť pozitívne, aby si hráči uvedomili niektoré veci. Každopádne sme na Slovane videli kvalitu i progres, ktorým smerom sa posúvame.“

Doma to s podporou fanúšikov ide ľahšie. Po minulotýždňovej skúsenosti bude dôležitý úvod stretnutia.

"Cítime, že fanúšikovia chcú vidieť atraktívnu hru. Na druhú stranu je niekedy potrebné sa poučiť – čím je aj prihrávka do šírky, nachystanie si akcie. Bavili sme sa o tom v šatni, že sme ešte v zápase neprehrávali. Prišlo to na Slovane a na túto výzvu – doťahovať výsledok – zareagovalo mužstvo skvele. Hrali sme aktívne a odvážne. Nehovorím, že bez chýb, no aktivita nám urobila kontrolu nad tým zápasom i prípravu jednotlivých šancí, ktoré prišli. To je tá sila, ktorá nás môže viesť ďalej. Teraz určite chceme ísť za tým, aby sme si stretnutie rozbehli dobre.“

Teraz nás čaká tím, ktorý mal paradoxne proti Slovanu výborný úvod, po ktorom viedol 2:0, no rovnako tak odchádzal z Bratislavy bez bodu.

"Z Michaloviec vyžaruje kompaktnosť a kvalita. Určite to bude náročný zápas, v ktorom musíme hrať v rámci nášho potenciálu presne a rýchlo. Hlavne od začiatku zápasu dať do toho kvalitu a dôraz."

Akú reakciu na prvú prehru očakávate od hráčov?

„Hneď deň po Slovane – na prvom tréningu po zápase – bolo vidieť, že hra má kvalitu a piatok chcú chalani jednoznačne zvládnuť a bodovať naplno. Neviem, či je pomenovanie – chcú o to viac vyhrať – namieste, pretože vždy by ste mali chcieť vyhrať rovnako. V domácom stretnutí však chcete dať fanúšikom zápas, ktorý ich poteší, ktorý poteší nás. Chalani za tým idú a od pondelka sú koncentrovaní. Doplnili sme to ďalšími podnetmi, ktoré podporia našu hru. Verím teda, že piatok zvládneme, ukážeme fanúšikom skvelý futbal a vyhráme," dodáva kormidelník žltozelených, ktorému stále absentuje popri Dominikovi Javorčekovi a Bensonovi Anangovi aj Ján Minárik.


pokladňa otvorená

Pred piatkovým duelom bude:

  • otvorená Pokladňa 1 (búdka pri Holiday Inn - dve okienka) od 14:00 - 16:45. (viď mapka).

Upozorňujeme, že ceny priamo na pokladni pred zápasom sú zvýšené, preto odporúčame výhodnejší a pohodlnejší predpredaj cez Ticketportal.sk.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufet v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna.

Východná tribúna je aj naďalej uzatvorená, čo nás mrzí, ale deje sa tak z dôvodu odporúčania Policajného zboru. Rovnako tak z dôvodu bezpečnosti fanúšikov kvôli výstavbe na Ľavobrežnej, Uhoľnej ulici a priľahlých plochách.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v piatok otvorený od 14:00 - 16:45 hod.

Fanshop MŠK bol presťahovaný z južnej tribúny (Uhoľnej ulici) kvôli stavebnému ruchu na západnú tribúnu, ktorá je aktuálne otvorená pre fanúšikov. Fanshop je tak k vám teraz podstatne bližšie.


bulletin pred zápasom už tradične v tlačenej verzii

Aj proti Michalovciam sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, rozdávať sa bude zdarma pri vstupoch na štadión. Dočítate sa v ňom o:

  • reakcii na prvú prehru, ktorá prišla až v 6. kole. Očakával to tréner Jaroslav Hynek?
  • opäť aj o špeciálnom promo kóde od DOXXbetu na voľnú stávku v hodnote 5€.
  • detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.
  • štatistikách Dávida Ďuriša proti Slovanu.

rozhodcovia

Piatkový duel 5. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 16:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter lint Kišš, na čiarach asistujú Daniel Poláček a Martin Vitko.


priamy prenos

Stretnutie proti Michalovciam budete môcť sledovať naživo na Nova Sport 1 alebo portáli VOYO.


Facebook