Projekt posilnil senegalský stredopoliar Mouhamed Sy

Treťou zahraničnou letnou posilou projektu "B+19" sa v závere prestupového obdobia stáva Mouhamed Sy. Devätnásťročný senegalský mladík prichádza podobne ako ďalšie nedávne africké posily z tímu Gambinos Stars v Gambii. Pod Dubňom bude hosťovať do konca aktuálnej sezóny.

Mouhamed, vitaj v Žiline a nech sa ti darí!


pripravený tvrdo pracovať a vyhrávať

Mouhamed je vysoký "streďák", ktorý by mal na tomto poste nastupovať spočiatku najmä za rezervný tím. Prečo sa rozhodol prestúpiť práve k Šošonom?

"Vybral som si Žilinu, pretože je to výborný klub, ktorý pomáha mladým hráčom rozvíjať svoje schopnosti a podávať výkony na najvyššej úrovni. Chcem sa tu zlepšovať po všetkých stránkach."

Už si stihol absolvovať viaceré tréningy a v Malženiciach si už bol pripravený na lavičke náhradníkov. Ako sa zatiaľ cítiš v Žiline?

"Cítim sa veľmi dobre, všetci sa mi snažia pomôcť vo všetkom, čo potrebujem. Tréneri aj spoluhráči mi pomáhajú s adaptáciou na futbalový štýl i celkové prostredie. Je to veľký rozdiel oproti Afrike, ale všetci sú veľmi milí a nápomocní."

S akými cieľmi prichádzaš do MŠK? Aké sú tvoje sny do budúcnosti?

"Prišiel som sem tvrdo pracovať a chcel by som so Žilinou vyhrať nejakú trofej. Následne mám ako asi každý hráč sen hrať futbal v najlepších európskych ligách. Mojím vysnívaným klubom je FC Barcelona."


zvýšenie konkurencie

Príchod a dôvody akvizície novej posily z Afriky priblížil riaditeľa Akadémie MŠK Žilina Jaroslav Bačík.

"Mouhamed Sy prichádza do projektu "B+19" na pozíciu stredového hráča. Je to futbalista, ktorý prichádza zvýšiť konkurenčné prostredie na túto hráčsku pozíciu a uvidíme, ako sa toho zhostí. Vyniká v čítaní hry a taktiež pri riešení situácií v oboch pokutových územiach, či ofenzívnom alebo defenzívnom."


Facebook