Prípravu na nový ročník začala v pondelok aj rezerva
Po štvrtkovom začiatku prípravy "A"- tímu sa do práce v novej sezóne naplno vrhol aj projekt "B+19". Veľká skupina perspektívnych hráčov dnes odštartovala letnú prípravu na hlavnom Štadióne MŠK Žilina. Našich mladíkov čaká zaujímavý program spestrený kvalitnými prípravnými zápasmi a sústredením v Tatrách.

Všetko to vyvrcholí počas posledného júlového víkendu, kedy má naplánovaný štart druhá najvyššia súťaž.


pokračovať v tom, čo sme začali

Oddýchnutí, motivovaní a plní chuti do futbalu. Tak by sa dal charakterizovať vstup do prípravy od hráčov a realizačného tímu rezervy. Po úvodnom zvítaní a príhovore hlavného trénera projektu Vladimíra Veselého sa už všetci chalani pustili do tréningu. Ešte pred ním sme sa však stihli porozprávať práve s koučom rezervy Šošonov.

"Všetci sme si dostatočne oddýchli a už sa tešíme na dennodennú robotu. Trochu relaxu určite padlo vhod, no futbal nám už chýbal, a tak sa tešíme, že sme späť." Skúsený kormidelník nám priblížil aj to, ako trávil svoj voľný čas. "Najskôr pracovne, týždeň sme boli mimo Slovenska. Potom sme si na štyri dni odskočili s trénermi z projektu do Chorvátska a zvyšok voľna som trávil s rodinou," dodal.

Po skončenej sezóne nastali aj drobné pohyby v hráčskom kádri. "Momentálne máme v projekte 41 hráčov. Pred sezónou odišla iba trojica Samuel Farský, René Holáň a Dominik Hunčík." Podobne sa zmenil aj trénersky personál, ktorý bude mať v tomto ročníku na starosti žilinskú rezervu. "V realizačnom tíme nastala jedna zmena. Asistenta pri rezerve bude robiť Viktor Pečovský, ktorý na tomto poste nahradil Jaroslava Súkenníka." Viktora bližšie predstavovať nemusíme - bývalý reprezentant Slovenska, dlhoročný hráč MŠK pôsobil v predchádzajúcom období v Akadémii MŠK Žilina pri tíme U17.

Čo mladých Šošonov počas letnej prípravy čaká a neminie? "Počas prvých dní čaká na hráčov kondičné testovanie. Chalani síce dostali počas pauzy tréningové plány, no chceme si ich otestovať, aby sme tomu vedeli prispôsobiť aj tréningový proces. Poväčšine času budeme trénovať tu v Žiline a od stredy sú na programe už aj prípravné zápasy. Od 10. do 13. júla si potom odskočíme na krátke štvordňové sústredenie do Tatier. Po ceste tam si vo Veľkej Lomnici zmeriame sily s Trebišovom," v krátkosti opísal program prípravy lodivod žltozeleného "B"- tímu.

Pred posledným kolom tretích najvyšších súťaží poznáme po dohrávkach už trojicu postupujúcich do druhej ligy - Humenné, Námestovo a Rohožník. "Tretiu ligu som sledoval a sám som na tieto tímy zvedavý. Bude to také spestrenie ligy. Humenné disponuje konsolidovaným kádrom, dlho hrali o špicu tretej ligy a kedysi pôsobili aj v najvyššej súťaži. To bude určite zaujímavé mužstvo. Námestovo je na tom podobne, už dlhšiu dobu sa držia na vrchu tretej ligy. Majú kvalitné a mladé mužstvo, v ktorom pôsobia predovšetkým ich vlastní odchovanci. Rohožník je pre mňa veľké prekvapenie, nevedno, čo od nich čakať. No a na III. ligu západ si ešte musíme počkať." Tam si to v poslednom kole rozdá o postup až štvorica tímov - Beluša, Myjava, Zlaté Moravce "B" a Malženice. V priamom súboji si zmerajú sily prvá Beluša s tretími Moravcami. 

Príprava bude nasledovať nastolený trend a jej cieľom bude ešte viac hráčov posunúť na najvyššiu úroveň, aby boli čo najlepšie pripravení na mužský futbal. "Predovšetkým chceme pokračovať v tom, čo tu je nastavené. Budeme však klásť dôležitosť na to, aby sme hrali dôraznejšie, rýchlejšie. Chceme, aby chalani čo najviac nasávali a zvykli si na mužský futbal." V novom ročníku všetci dúfame aj vo väčšiu divácku podporu. "Verím, že v novej sezóne bude situácia viac naklonená divákom a že nás nejakí fanúšikovia aj prídu podporiť. Rovnako aj na stretnutiach vonku je s diváckou kulisou úplne iná atmosféra," uzavrel pred prvým tréningom letnej prípravy šéf projektu "B+19" Vladimír Veselý.


harmonogram letnej prípravy "B+19" 

  • 30.6. FK Fotbal Třinec (CZE) - MŠK Žilina "B" (11:00)
  • 3.7. MŠK Žilina "B" - FK Dubnica nad Váhom 
  • 3.7. MŠK Žilina "U19" - ŠK Slovan Bratislava "U19"

Sústredenie Vysoké Tatry (10.7. - 13.7.)

  • 10.7. MŠK Žilina "B" - FK Slavoj Trebišov
  • 10.7. MŠK Žilina "U19" - FK NOVES Spišská Nová Ves

  • 17.7. MŠK Žilina "B" - FC Hlučín (CZE)
  • 17.7. MŠK Žilina "U19" - FC Baník Ostrava "U19" (CZE)
  • 24.7. MŠK Žilina "U19" - FK Beluša
  • 24.7. Štart II. slovenskej ligy: MŠK Púchov - MŠK Žilina "B"

Facebook