Príprava v pozitívnom duchu a lepšie osobné čísla

Hoci na to počasie ešte nevyzerá, príjemnejšia časť leta je za Šošonmi. Teraz už nasleduje pri vysokých teplotách iba drina a pot. Na toto je však vo svojej kariére zvyknutý s ostatnými aj útočník Patrik Iľko, ktorý si popri voľne a individuálnych tréningových plánoch musel plniť ešte ďalšie povinnosti. Aké a ako to všetko zvláda?


zvučné mená preveria, na čom sme

Ráno to síce vyzeralo skôr na začiatok zimnej prípravy ako letnej, no počasie sa na tréning umúdrilo a žltozelených čakalo pri premiére v Budatíne ideálne počasie. Ešte pred ním sme vyspovedali Patrika Iľka, ktorý sa pustil do svojej šiestej sezóny v "Áčku" MŠK.

"Voľno bolo tento rok dostatočne dlhé, aby sme zregenerovali, vypli hlavu a mohli znova makať. Vzhľadom na ten záver padlo voľno dvojnásobne vhod, teraz sme refreshnutí na novú sezónu. Keďže sme bez Európy, máme viac času na detaily, viac času zvyknúť si na nového trénera a jeho systém. Verím, že príprava prebehne v pozitívnom duchu a na nový ročník budeme nachystaní čo najlepšie."


Tebe okrem individuálnych tréningových plánov pribudli aj iné povinnosti.  

"Na tréningové plány v medziobdobí sme už zvyknutí, Tam ma nič tak zásadne neprekvapilo a odmakali sme si to. K tomu však pribudli skúšky na výške. Prvý týždeň som si dal voľno od školy, potom som sa musel sústrediť už aj na skúšky. Je to však lepšie než to riešiť teraz cez prípravu. Zatiaľ mám všetky za sebou, chýba mi už len posledná."

Čaká nás sedem súperov, ako vnímaš ich kvalitu?

"Myslím si, že nás čakajú naozaj kvalitní súperi, ktorí majú zvučné mená a preveria nás. Určite nám to len pomôže, aby sme vedeli, na čom sme. Pred ostrými duelmi to bude dobrá skúška."

Minulú sezónu si sa prehupol už cez 100 ligových štartov. Ako vnímaš svoju pozíciu v tíme a s tým spojené ambície?

"Áno, patrím k najskúsenejším. Mám už tých štartov dosť, preto by som rád pomohol tímu číslami. Určite by som mužstvu chcel pomôcť lepšími osobnými štatistikami, tým pádom máme šancu byť aj ako klub vyššie v tabuľke. Tam mám priestor na zlepšenie."


Facebook