Pred zápasom FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina
Futbalisti MŠK Žilina pokračujú v honbe za prvými fortunaligovými bodmi u ďalšieho nepríjemného súpera.

Tentoraz sa v tradičnom sobotnom čase postavia proti Zlatým Moravciam, ktorých ihrisko poznajú z minulej sezóny viac než ostatné. Nielenže sme odohrali dva duely proti domácemu ViOnu- no z výhry sme sa tešili aj proti Trnave, ktorá vo svojom prechodnom domove nestačila na šošonov.

PODPOR ŠOŠONOV V ZLATÝCH MORAVCIACH

V sobotu pôjde proti zverencom Juraja Jarábka o historicky 28 vzájomné stretnutie, v ktorom chceme zaknihovať svoje 22 víťazstvo. ViOn štartuje ročník proti "medailistom" z minulého ročníka Fortuna ligy. V prvom kole dokázal využiť pohárové vyťaženie Ružomberka a na domácom trávniku ho zdolal 2:1 po góloch Gešnábela a Urgelu. Rovnakým výsledkom sa skončilo aj meranie síl s vicemajstrom z Bratislavy. V 2. kole mu však podľahli 1:2, keď nezopakovali výkon z premiérového vystúpenia sezóny. Zlaté Moravce sa pred sezónou nezaobišli bez prievanu v hráčskej kabíne, keď sa vymenilo zhruba desať futbalistov. Najzvučnejšími menami sú príchody skúseného obrancu Dobrotku, bývalého hráča Myjavy Petra Sládeka či niekoľkých Brazílčanov.

Šťastie na nás nesadne samé

Dychtivo baží za prvými bodmi sezóny kabína trénera Adriána Guľu, ktorá sa v momentálnej situácii nepozerá na to, proti komu či kde nastúpi. Guľovci chcú bodovať a prinavrátiť víťaznú eufóriu do kabíny.

"Vieme, že po takých nečakaných zaváhaniach mužstvo odovzdalo maximálny výkon a najmä prinieslo aj výsledkový efekt. Podstatou je teda urobiť kvalitný výsledok podporený našou typickou hrou," praje si šéf žltozelenej lavičky, ktorý sa v Zlatých Moravciach tešil v minulej sezóne až v troch stretnutiach. "Chceme si pritiahnuť aj to futbalové, športové šťastie. To príde určite keď budeme tímoví, súdržní. Samé to nepríde," hovorí tréner o zodpovednou plnení si svojich úloh na trávniku.

V sobotnom meraní síl je pravdepodobné aj premiešanie zostavy. "Možné to je, vyberieme tých statočných, ktorí spravia v najbližšom zápase všetko pre víťazstvo Žiliny." Práve náš protivník má na svojom konte doposiaľ tri body. "Súper stavil pred sezónou na skúsenosť pri obmene kádra. V domácom prostredí majú kvalitu, čo potvrdili v úvodnom kole proti Ružomberku. Preto sa potrebujeme zodpovedne pripraviť, aby sme uspeli."

Šošoni rozložili tento týždeň "tréningový stan" v Budatíne. "Je to zaužívaný model. Boli sme tam o jeden tréning naviac, aby sme boli do detailu nachystaní na najbližší duel." Sľubne vyzerá aj zdravotná situácia. "S Milošom to vyzerá dobre a s najväčšou pravdepodobnosťou bude stopercentne pripravený na zápas. Ostatní chalani sú rovnako v poriadku," vyjadril sa na adresu brankárskej jednotky, 33-ročného Volešáka a aj zvyšku kabíny hlavný kormidelník MŠK.

Celá sezóna je pred nami

Ani v treťom vystúpení šošonov v novej sezóne by na pravej strane útoku nemal chýbať mládežnícky reprezentant Nikolas Špalek. Proti Moravciam sa naposledy presadil aj strelecky, rovnako aj teraz chce pomôcť premiérovými gólmi v sezóne k prvým bodom.

Jeden druhému si viac priať

Stabilnou súčasťou fortunaligových plánov je obranca Róbert Mazáň, ktorý napriek úvodným zaváhaniam vie o žilinských kvalitách.

Svoj jubilejný 40. duel v drese MŠK môže v sobotu odohrať rodák z Drietomy, ktorý vie, že jeden úspešný duel nás naštartuje. "Úvodné kolá nám nevyšli výsledkovo podľa predstáv, no herne sme dominovali. Čakajú nás Zlaté Moravce, kde sa nám zvykne dariť, preto verím, že to zlomíme a vyhráme." Ako to zlomiť? Robo pozná prípadný recept na víťazstvo. "Byť viac u seba, byť tímovejší a ešte viac si priať, jeden za druhého bojovať a zastúpiť sa. Sme silný tím, príde to."

Zlaté Moravce majú za sebou dve stretnutia s výsledkom 2:1. "Majú nepríjemné, dôrazné mužstvo. Vyskladali pred sezónou zaujímavú kabínu hráčov, preto je pre nás výzva tam uspieť. Efektivita je hlavným kľúčom. Chceme konečne doniesť do kabíny pozitívnu náladu po víťazstve," priznáva 180-centimetrov vysoký ľavák.

Sobotný duel 3. kola, ktorý má na trávniku v Zlatých Moravciach výkop o 19:00 hod., bude mať na starosti rozhodcovská trojica, ako hlavný Patrik Hrčka, na čiarach asistujú Tomáš Somoláni a Peter Jenčura.

Facebook