Pred zápasom 2. kola Slovnaft Cupu MFK Rožňava - MŠK Žilina
Tento týždeň čaká na našich futbalistov tzv. anglický týždeň, keď sa popri ligových povinnostiach zapoja už aj do Slovenského pohára.

 MŠK rozbehne svoju púť Slovnaft Cupom 2016 / 2017 v stredu, keď cestuje v rámci II. kola ku štvrtoligistovi z Rožňavy. Účastník IV. ligy Juh VSFZ odohral v aktuálnom ročníku doposiaľ tri duely s bilanciou jedna remíza a dve vysoké víťazstvá, ktorými naznačili svoj strelecký potenciál. Stredajší protivník postúpil v 1. kole Slovnaft Cupu cez piatoligovú Dobšinú po výsledku 5:2, keď sa o tom výraznou mierou pričinil autor hetriku Filip Kovács. S Rožňavou nás spája aj jeden Ex-šošon Peter Štyvar, ktorý je tamojším rodákom a so Žilinou je spojený najmä z pôsobenia v Pohári UEFA v sezóne 2008/09.

Na Gemeri sa očakáva plný štadión, preto znova dúfame, že sa stretnutie odohrá v športovej atmosfére a s očakávaným výsledkom pre náš tím.

Šéf lavičky Adrián Guľa má skúsenosti s tímami z nižších líg, ktoré vedia hrať nepríjemne a využiť podporu publika. "Či Strážske, Rača alebo Kráľová pri Senci. Nie je to prvý raz, čo cestujeme k podobnému súperovi. Máme s tým skúsenosti a vieme, že to vyžaduje plnohodnotný výkon. Je to súťažný zápas, potrebujeme maximálne úsilie a koncentráciu. Hráme v žilinskom drese." Do Rožňavy cestuje kompletný káder, o niektorých rozhodne aktuálny zdravotný stav. "Na základe zdravotného stavu rozhodneme o zostave. Chlapci sa však pýtajú do zostavy, chcú prehovoriť do otváracej jedenástky." V minulej sezóne sme zastali pred bránami finále, hoci sme inkasovali počas siedmich duelov jediný krát. "Minulý rok sme boli blízko finále, je to pre nás výzva. Najbližším cieľom je zvládnuť prvú prekážku."

Pred úvodným vystúpením v Slovnaft Cupe 2016 / 2017 sme vyspovedali stredopoliara Miroslava Káčera.

Stretnutie má výkop o 17:00 hod. Rozhodovať ho bude trojica Anton Ihring ako hlavný, na čiarach asistujú Andrej Hrmo a Adam Jekkel.

HISTÓRIA MFK ROŽŇAVA

Mestský futbalový klub Rožňava je nástupnícke združenie po SP MFK Rožňava, Kalcite VTJ Baník – Agro a Baník Rožňava. Vznik klubu sa datuje v roku 1918.
Združenie sa datuje na vykonávanie záujmovej činnosti v oblasti telovýchovy a športu, predovšetkým jeho odvetvia – futbalu. Poslaním MFK je vytvárať podmienky aj mládežníckeho, propagovať šport a futbal, zachovávať bohaté tradície v meste Rožňava a podporovať materiálne základne futbalového klubu.

Celková kapacita štadióna: 2500 miest

V doterajšej histórii klubu sa hrali najvyššie súťaže:

  • žiaci – I. liga
  • dorast – II. liga
  • muži – II. liga

Facebook