Pred odvetou proti Limassolu: Nekalkulovať a hrať na víťazstvo
Po týždni je na programe odveta 2. kvalifikačného predkola Európskej konferenčnej ligy proti cyperskému Apollonu Limassol, ktorý tentokrát privítajú futbalisti MŠK Žilina na domácom trávniku. Zo súperovej pôdy sme si priniesli výborný výsledok 3:1 a ani do odvety sa nemenia naše víťazné ambície.

Štvrtkový súboj s výkopom o 18:45 hod., ktorý odvysiela RTVS na svojom druhom programe, povedie belgický rozhodca Alexandre Boucaut.


súper s dvomi novicmi, jedného nechal doma

Náš súper pricestoval pod Dubeň v stredu na obed, pričom aj s dvojicou hráčov, ktorí ešte pred týždňom neboli na súpiske Limassolu. Tím Apollonu doplnil útočník Rangelo Janga, známy z pôsobenia v Trenčíne a bulharský záložník Ilian Iliev. Naopak, Petros Psichas s tímom necestoval. Tréning absolvoval súper na Štadióne MŠK Žilina v stredu podvečer v čase štvrtkového výkopu. 

Na tlačovej konferencii ešte pred tréningom Limassolu tréner súpera Alexander Zorniger zdôraznil, že pre nich nič nie je stratené. Navyše mali podľa slov nemeckého kormidelníka týždeň navyše na prípravu s tímom i samotnú prípravu na Šošonov. Kouč Limassolu priznal, že umelá tráva je výhodou pre domáci tím, urobia však všetko pre to, aby postúpili. Ohľadom možnej zostavy prezradil, že veľké zásahy do nej oproti prvému zápasu nepredpokladá, maximálne 2-3 hráčov. 


záznam predzápasovej tlačovej konferencie MŠK


ako rovný s rovným

Liga pre Šošonov odštartovala počas víkendu výborne, znova však potrebujeme preladiť z ligových povinností na tie Európske. Všetci tak myslíme už len na odvetu proti cyperskému Limassolu. Z horúceho ostrova sme si priniesli výsledok, ktorý nás predurčuje myslieť na postup do ďalšieho kola. Čo k nemu bude viesť, nám ešte prezradil kormidelník MŠK Pavol Staňo.

„Úprimne priznávam, že sme podali celkom slušné výkony proti Seredi a aj proti Limassolu. Každý ďalší zápas bude ťažký, dosiahnuť úspech nie je nikdy ľahké. Treba na sebe ešte viac pracovať a do zápasov ísť vždy s vierou vo výhru. Ak to chceme dosiahnuť, musíme na ihrisku odovzdať maximum aj vo štvrtok," myslí si tréner žltozelených, ktorý naďalej prizvukuje, že proti Cyperčanom je za nami iba "polčas" a pred nami jeho druhé dejstvo."

"Treba si veriť aj v domácej odvete. Stalo sa s nami to, že sme uverili, že dokážeme hrať európske zápasy proti kvalitným súperom ako rovný s rovným. Nemôžeme kalkulovať ako proti Gruzíncom, kde sme to asi niekde v hlave predsa len mali. To potom trochu zmenilo naše nastavenie a herný prejav. Apollon má stále veľkú hernú kvalitu. My sme ale ukázali, že kvalita je aj na našej strane, treba to potvrdiť na ihrisku. Verím v náš tím," hovorí pred štvrtkovom odvetou 43-ročný lodivod.

VSTUPENKY STÁLE V PREDAJI


rozhodcovia

Štvrtkový súboj s výkopom o 18:45 hod. povedie trojica rozhodcov z Belgicka, ako hlavný Alexandre Boucaut, na čiarach mu asistujú Florian Lemaire a Vito Di Vincenzo.

Facebook