Pred nami je piatkové derby proti Bystrici
Tretie fortunaligové kolo pokračuje pre futbalistov MŠK Žilina už v piatok, kedy sa stretneme v televíznej predohrávke s Duklou Banská Bystrica. S nováčikom a naším stredoslovenským rivalom je to vždy aj o vzájomnej histórii, ale teraz najmä o prítomnosti, v ktorej chceme a potrebujeme zaknihovať po dvoch remízach prvú výhru. A za tou jednoznačne pôjdu všetci žltozelení spoločne.

Piatkový televízny duel s výkopom o 17:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Martin Dohál. Vstupenky sú k dispozícii v predpredaji cez Ticketportal.


novinky u súpera

Po pikantnom súboji proti Dunajskej Strede prejde iba päť dní a Štadión MŠK Žilina znova zažije boj o ligové body. A o prvé víťazstvo zabojujeme proti ďalšiemu špecifickému súperovi pre každého Žilinčana - Banskej Bystrici. Tá sa vrátila medzi elitu po dlhých ôsmich rokoch a v 2. kole potvrdila svoju opodstatnenosť medzi špičkou, keď "vypálila rybník" trnavskému Spartaku a pripísala si v Slovenskom Ríme víťazstvo 2:1. Predtým v prvom kole ťahala za kratší koniec na Zemplíne. 

Každopádne pôjde v piatok o stredoslovenské derby, v ktorom vás potrebujeme. Viac si o súperovi prezradíme v Bulletine MŠK.


verím, že sme dali ľudom dôvody, aby tu s nami boli aj v piatok

Kabína trénera Jaroslava Hynka má za sebou dva remízové zápasy. S rozdielnym scénarom, ale dôležité je, že so stúpajúcimi výkonmi. 

„Som rád, akým smerom sa to uberá. V globále som spokojný, teraz musíme byť ešte presnejší, strieľať viac gólov a viac kontrolovať hru. Všetci sa bavíme najmä o nepremenenej penalte zo záveru, no treba sa venovať aj situáciám, ktoré sa stali ešte aj predtým. Musíme zvládať aj iné veci. V poslednej tretine ihriska máme isté mechanizmy, kedy nechceme riskovať, aby sme nestrácali ľahké lopty. To sme proti Dunajskej robili, a preto sme o ne prichádzali a nevytvárali sme si viac príležitosti a nepritlačili na súpera."

Napriek spomínanej zahodenej penalte odchádzali fanúšikovia zo štadióna s dobrým pocitom, a o to hynkovcom ide.

"Verím, že sme im dali dôvody na to, aby sa sem vrátili, hoci výsledkovo to nevyšlo ideálne. Sme ale radi, že sme dobrú energiu zo šatne preniesli aj na tribúny. Ako celý realizačný tím sme spokojní s tým, ako pracujeme v tréningoch a zlepšujeme sa po kondičnej aj futbalovej stránke. Zdvíhame sa. Baví to nás, baví to hráčov a verím, že to bavilo aj divákov proti Dunajskej a baviť ich to bude aj v piatok.“

Čo pred súbojom s Bystricou, na čom makali Šošoni počas predošlých dní?

"Pracovali sme v týždni tak, aby sme si preniesli z minulého víkendu iba pozitívne veci a ešte to posunuli. Snažili sme sa vytvoriť takú atmosféru a zároveň taký tlak, že pôjdeme jednoznačne za výhrou. Verím, že sa nám to podarí, navyše keď je to derby.“


(staro)nová samostatná pokladňa

Na základe spätnej väzby po prvom domácom zápase aktuálnej sezóny bude pred druhým duelom:

  • v piatok proti Banskej Bystrici otvorená Pokladňa 1 (búdka pri Holiday Inn - dve okienka) od 15:00 - 17:45. (viď mapka).

Upozorňujeme, že ceny priamo na pokladni pred zápasom sú zvýšené, preto odporúčame výhodnejší a pohodlnejší predpredaj cez Ticketportal.sk.

Permanentky sa budú predávať iba v utorok, stredu a vo štvrtok vo Fanshope MŠK (západná tribúna). V deň zápasu sa už vo fanshope nebudú predávať vstupenky ani permanentky, a teda predaj permanentiek bude prebiehať v piatok už len v Pokladni 1, ale len do 16:00 hod.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufet v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare. V piatok bude otvorený aj externý bufet v Treska aute pred západnou tribúnou.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna.

Východná tribúna je aktuálne uzatvorená, čo nás mrzí, ale deje sa tak z dôvodu odporúčania Policajného zboru. Rovnako tak z dôvodu bezpečnosti fanúšikov kvôli výstavbe na Ľavobrežnej, Uhoľnej ulici a priľahlých plochách. 


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v piatok otvorený od 15:00 - 17:45 hod.

Fanshop MŠK bol presťahovaný z južnej tribúny (Uhoľnej ulici) kvôli stavebnému ruchu na západnú tribúnu, ktorá je aktuálne otvorená pre fanúšikov. Fanshop je tak k vám teraz podstatne bližšie.


bulletin pred zápasom znova v tlačenej verzii

Aj proti Bystrici sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, rozdávať sa bude zdarma pri vstupoch na štadión. Dočítate sa v ňom o:

  • energii, ktorá išli zo štadióna pri prvom domácom zápase očami trénera Jaroslava Hynka či kryštalizovaní zostavy.
  • špeciálnom promo kóde od DOXXbetu na voľnú stávku v hodnote 5€.
  • detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.

rozhodcovia

Piatkovú predohrávku 3. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Dohál, na čiarach asistujú František Ferenc a Mário Roszbeck.


priamy prenos

Stretnutie proti Banskej Bystrici budete môcť sledovať naživo na Nova Sport a na portáli VOYO.

Facebook